Το γλυκό της ευκολίας που φτιάχνεται στο πι και φι.
Υλικά
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
½ -1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε)
1 σφηνάκι limoncelo
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 φακελάκι ζελατίνη
Διαδικασία
Βήμα 1
Διαλύετε τη ζελατίνη μέσα σε ένα μπρίκι με 1/4 του φλιτζανιού κρύο νερό. Όταν μαλακώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί λίγο και ανακατεύετε να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.
Βήμα 2
Χτυπάτε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, το limoncelo και το ξύσμα λεμονιού σε μια λεκανίτσα με σύρμα.
Βήμα 3
Προσθέτετε το μίγμα της ζελατίνης και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μίγμα σε γυάλινο μπολ ή το μοιράζετε σε ποτήρια. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να πήξει. Διακοσμείτε κάθε μους με φρέσκιες φράουλες πασπαλισμένες με λίγη ζάχαρη άχνη και φυλλαράκια δυόσμου.
Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση
300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ένα λεμόνι
μερικά φυλλαράκια δυόσμου
Χθες το απόγευμα στον κατάμεστο κινηματογράφο «Τριανόν» παρουσιάστηκε το ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα