ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το who is who των νέων του Ανδρουλάκη

«Νέο αίμα» στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Την ανανέωση, πράξη κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με κάθε ευκαιρία. Το είδαμε στην νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αναμένεται να το δούμε στα ψηφοδέλτιά του, αλλά προκύπτει και από τη σύνθεση των οργάνων που εξελέγησαν την Κυριακή, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Και όμως, το ‘νέο αίμα’ στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δεν σηματοδοτεί μόνο την ηλικιακή ανανέωση. Κυρίως πρόκειται για πρόσωπα αυτοδημιούργητα, που το καθένα μέσα από την προσωπική του διαδρομή, προσωποποιεί την κοινωνική ελληνική πραγματικότητα του brain drain, της δημιουργικής Ελλάδας και του πολιτισμού.
Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, ξεχωρίζουν τουλάχιστον τρία πρόσωπα, που αξίζει κανείς να ‘γνωρίσει’, μέσα από το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Η Ελένη Χρονοπούλου εκλέχτηκε τέταρτη στη σειρά κατάταξης, με μεγάλο ποσοστό σταυροδοσίας που την έφερε ψηλότερα και από γνώριμα πρόσωπα της πολιτικής. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο στο Βέλγιο. Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος επί 6 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και για θέματα ασύλου και μετανάστευσης. Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζεται ως νομική σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών). Δύτρια και δρομέας η ίδια, φαίνεται ότι… ρίχτηκε δυναμικά στον αγώνα αντοχής της πολιτικής.

Απαρατήρητη δεν πέρασε επίσης η συμμετοχή του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη Γεράσιμου Σκαφίδα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Δουλεύει ως επαγγελματίας ηθοποιός από το 2009. Οι πιο σημαντικοί σταθμοί του είναι η συνεργασία του με τον αείμνηστο Σπύρο Ευαγγελάτο και τον αείμνηστο Διαγόρα Χρονόπουλο στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο. Παράλληλα με την υποκριτική, τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης θεώρησε σημαντικό να αυτενεργήσει. Έτσι, τα τελευταία έξι χρόνια είναι Καλλιτεχνικός και Οικονομικός διευθυντής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Θεατρικής Εταιρείας ΜΥΘΩΔΙΑ , που σε πολλά θέατρα της χώρας ανεβάζει παραστάσεις κλασικού ρεπερτορίου όλο το χρόνο. Παράλληλα έχει την καλλιτεχνική και οικονομική διεύθυνση του θεάτρου Άνεσις.

Τέλος, η Όλγα Μαρκογιαννάκη είναι αντιπρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, Διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University. Πρόκειται για ιδρυτικό στέλεχος νεοφυούς εταιρείας τεχνοβλαστού και διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της έρευνας και στην ακαδημαϊκή διδασκαλία. Επί σειρά ετών δραστηριοποιείται και στη μελέτη, επίβλεψη και διαχείριση έργων. Διαμένει στην Κοζάνη με την οικογένεια της.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ανανέωση με κηφήνες του ΠΑΣΟΚ από το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα δεν μπορεί και τελικά δεν θα γίνει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.