ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παναθηναϊκός κατά Γαλατσόπουλου για έσοδα από το Στοίχημα και το πρόγραμμα των τελικών

Να υποβάλλει παραίτηση καλεί τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με σημερινή ανακοίνωσή της. Οι «πράσινοι» κατηγορούν τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο πως «το μπάσκετ πήρε μια μικρή προκαταβολή» από τη φορολόγηση του στοιχήματος εν συγκρίσει με το ποδόσφαιρο και τον ερασιτεχνικό αθλητισμού που έλαβαν το μάξιμουμ.

Εν συνεχεία, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός υποστηρίζει πως «ο ΕΣΑΚΕ άλλαξε τελευταία στιγμή (κατόπιν αιτήματος του Ολυμπιακού που κατατέθηκε στις 7/6) τις ημέρες διεξαγωγής των τελικών, παρότι ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από τα μέσα Μαΐου ότι αυτοί θα οριστούν στις πλέον εμπορικές ημέρες της εβδομάδας, ήτοι Τετάρτη - Κυριακή - Τετάρτη κ.ο.κ. Παράλληλα, είχε αποφασίσει πως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση τους θα ήταν η 25η Ιουνίου, κάτι που άλλαξε ξαφνικά συμπιέζοντας όλο το πρόγραμμα (μετετράπη σε 22/6) έπειτα από το ξαφνικό αίτημα του Ολυμπιακού». «Η απόφαση αυτή επιφέρει καίριο πλήγμα στην εμπορική αξία του προϊόντος της λίγκας και έχει ως αποτέλεσμα η μια ομάδα να έχει ελάχιστο χρόνο να προετοιμαστεί και να αλλάξει τελευταία στιγμή τον προγραμματισμό της πριν τους τελικούς,» τονίζει η διοίκηση του Παναθηναϊκού και καταλήγει: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλεί τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να βρει τρόπο να διορθώσει άμεσα την αδικία που βιώνει το επαγγελματικό μπάσκετ από τον καταμερισμό των εσόδων του στοιχήματος και στη συνέχεια να υποβάλει την παραίτηση του στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ».

Η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έχει από καταβολής του Συνδέσμου μια αποστολή: Να εργάζεται για την ανάπτυξη του προϊόντος του επαγγελματικού πρωταθλήματος και να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του.

Εδώ και καιρό το επαγγελματικό μπάσκετ υφίσταται μια τεράστια αδικία και αυτή έχει να κάνει με την κατανομή των εσόδων από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Την ώρα που αυθαίρετα δόθηκε στο ποδόσφαιρο ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό το μάξιμουμ των ποσών που προβλέπει η αντίστοιχη ΚΥΑ, το μπάσκετ πήρε μια μικρή προκαταβολή. Έτσι δημιουργήθηκε το παράδοξο, ερασιτεχνικά σωματεία να έχουν λάβει πολλαπλάσια χρήματα από τις επαγγελματικές ομάδες που παίζουν Ευρωλίγκα ή συμμετέχουν στο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ποδόσφαιρο έλαβε 26.5 εκατομμύρια ευρώ, τα ερασιτεχνικά σωματεία 31 εκατομμύρια ευρώ και το μπάσκετ 3.25 εκατομμύρια.

Η αντίδραση του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ ήταν να κάνει δημόσιες σχέσεις με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Οικονομικών, τονίζοντας την εξαιρετική σχέση που έχει μαζί τους λόγω της επιχείρησης περιπτέρων που διαθέτει για την ΔΕΘ και να περιμένει να κάνει συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Την ίδια ώρα οι ομότιτλοί του του ποδοσφαίρου πήγαιναν μήνα παρά μήνα στο Μέγαρο Μαξίμου και πίεζαν για τα δικά τους συμφέροντα.

Χθες το βράδυ είχαμε άλλη μια ενέργεια υποβάθμισης του προϊόντος. Ο ΕΣΑΚΕ άλλαξε τελευταία στιγμή (κατόπιν αιτήματος του Ολυμπιακού που κατατέθηκε στις 7/6) τις ημέρες διεξαγωγής των τελικών, παρότι ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από τα μέσα Μαΐου ότι αυτοί θα οριστούν στις πλέον εμπορικές ημέρες της εβδομάδας, ήτοι Τετάρτη - Κυριακή - Τετάρτη κ.ο.κ. Παράλληλα, είχε αποφασίσει πως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση τους θα ήταν η 25η Ιουνίου, κάτι που άλλαξε ξαφνικά συμπιέζοντας όλο το πρόγραμμα (μετετράπη σε 22/6) έπειτα από το ξαφνικό αίτημα του Ολυμπιακού.\

Η απόφαση αυτή επιφέρει καίριο πλήγμα στην εμπορική αξία του προϊόντος της λίγκας και έχει ως αποτέλεσμα η μια ομάδα να έχει ελάχιστο χρόνο να προετοιμαστεί και να αλλάξει τελευταία στιγμή τον προγραμματισμό της πριν τους τελικούς.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στηλιτεύει την πρακτική του κ. Γαλατσόπουλου να κρυφτεί πίσω από την οκταμελή επιτροπή Πρωταθλήματος αρνούμενος να εφαρμόσει ως όφειλε τον αρχικό προγραμματισμό της λίγκας (ρισκάροντας την αξιοπιστία και τις ίσες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων), τον καλεί να βρει τρόπο να διορθώσει άμεσα την αδικία που βιώνει το επαγγελματικό μπάσκετ από τον καταμερισμό των εσόδων του στοιχήματος και στη συνέχεια να υποβάλει την παραίτηση του στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.