ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είναι έτοιμοι…

Πρέπει να γίνουν εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση

Απουσία σοβαρότητας καταλογίζει στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, που υποστηρίζει ότι πλέον πρέπει να γίνουν εκλογές.

«Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να λέει δημοσίως ότι θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας και όλο το υπουργικό συμβούλιο να διαρρέει σε εσάς τους δημοσιογράφους ότι ‘έχουμε εκλογές το φθινόπωρο;’», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στον Σκάι 100,3, καταλογίζοντας εμμέσως στην κυβέρνηση απουσία σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Τονίζοντας, σε κάθε περίπτωση, ότι η ευθύνη των εκλογών βαραίνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι το να ψάχνει να βρει δικαιολογίες δεν είναι σοβαρό. Όσο για τις εκλογές αυτές καθεαυτές, υπήρξε σαφής : «Αυτή η κυβέρνηση με τον τρόπο που χειρίζεται τα πράγματα, δεν έχει κανένα δείγμα σοβαρότητας και πρέπει να γίνουν εκλογές για να φύγει», είπε.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ότι θα πρέπει από τώρα να μιλούμε για τις όποιες μετεκλογικές συνεργασίες είναι πιθανό να προκύψουν. Χαρακτηρίζοντας ως ‘συνταγματικό ατόπημα’ ότι η πρώτη εκλογή είναι ‘βατήρας’ για να πετύχουν οι σημερινοί κυβερνώντες την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, επέμεινε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί προκειμένου η χώρα να έχει σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή. Όσο για το πώς θα γίνει αυτό, παρέπεμψε στον ελληνικό λαό, που θα έχει ήδη μιλήσει με την ψήφο του. «Δεν μπορώ εγώ μήνες πριν τις εκλογές, βάσει δημοσκοπήσεων, να θεωρητικολογώ επί του δήθεν επιχειρήματος που βάζουν οι αντίπαλοί μας ‘με ποιους θα πάτε’», είπε, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως όταν ρωτώνται εκείνοι με ποιους θα πάνε, απαντούν ότι θα αποφασίσει για αυτό ο ελληνικός λαός και η λαϊκή ετυμηγορία. «Όταν λέω εγώ ακριβώς το ίδιο, λένε ότι ο Ανδρουλάκης κρύβεται», υποστήριξε, επιμένοντας ότι θέλει να έχει ισχυρή εντολή, ακριβώς για να πάει με τις θέσεις του κόμματός του. «Όσο πιο ισχυροί είμαστε, τόσο πιο πολλές πιθανότητες ο ελληνικός λαός να έχει και σταθερότητα και μια προοδευτική κυβέρνηση με τη Σοσιαλδημοκρατία στον αξιακό της πυρήνα και με συγκεκριμένες προτεραιότητες», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ο ίδιος, πάντως, έχει θέσει το κόμμα του σε κατάσταση εκλογικού συναγερμού, με τους καλά γνωρίζοντες να διαβεβαιώνουν ότι εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, μέσα στον Ιούλιο θα είναι έτοιμα σε ποσοστό 80% τα ψηφοδέλτια του κόμματος, και περίπου στο ίδιο ποσοστό το πρόγραμμά του. Για τον λόγο αυτό συνεχίζονται και τα θεματικά συνέδρια του κόμματος, όπως αυτό που διεξάγεται για τα αγροτικά σήμερα στη Λάρισα, με το επόμενο ραντεβού να δίνεται πιθανότατα για τον Σεπτέμβριο με θέμα την Παιδεία. Αν ως τότε, δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές, μέσα στο φθινόπωρο θα διεξαχθεί και η Προγραμματική Συνδιάσκεψη του κόμματος. Αν πάλι, τους προλάβουν οι πολιτικές εξελίξεις, στην Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα είναι παντελώς έτοιμοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.