ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η χώρα οδηγείται σε συνθήκες αστάθειας…

Θα είμαστε έτοιμοι, όποτε και αν γίνουν εκλογές

Στην αίσθηση που έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές, αναφέρθηκε μεταξύ πολλών άλλων, από την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του, ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως ούτως ή άλλως εδώ και καιρό δεν υπάρχει κυβερνητικό έργο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σχολίασε ότι «εμείς δεν είμαστε ούτε μάντεις, ούτε θα κάνουμε τις χαρτορίχτρες για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές». Αντ’ αυτού, διαβεβαίωσε ότι στην Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζονται για εκλογές και θα είναι έτοιμοι όποτε και αν γίνουν. «Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να προσπαθεί από τη μία να το παίζει θεσμικός, λέγοντας ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και από την άλλη να προετοιμάζει εκλογές. Πολύ εύκολα έγινε το ‘θα γίνει’, ‘θέλω’», είπε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανακολουθία και βαθύ τακτικισμό σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία της χώρας.
Στο ίδιο μήκος κύματος, για …υπαρξιακά ζητήματα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τα οποία προσπαθούν να λύσουν μέσα από τη διαδικασία της εκλογολογίας, που ανοίγουν και κλείνουν οι ίδιοι κατά το δοκούν, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, στον ΑΝΤ1. «Φαίνεται ότι η χώρα, με ευθύνη του πρωθυπουργού και των υπουργών του και των κυβερνητικών στελεχών, οδηγείται σε συνθήκες αστάθειας», είπε, κατακρίνοντας και την πρακτική της κυβέρνησης να επιρρίπτει την ευθύνη στην αντιπολίτευση. «Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές, για να μην οδηγηθεί σε συνθήκες αστάθειας», είπε, παραπέμποντας για το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών, στην απόφαση των πολιτών όπως θα αποτυπωθεί στις κάλπες της πρώτης Κυριακής. «Εμείς απέναντί μας έχουμε τον ελληνικό λαό. Αυτόν κοιτάζουμε στα μάτια και του λέμε ότι είμαστε εδώ για να γίνουμε χρήσιμοι με τις προτάσεις μας, το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα και τη δική μας ιδεολογική ταυτότητα. Ο πολίτης θα αποφασίσει», είπε. «Είμαστε εδώ, όχι για να βοηθήσουμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για να βοηθήσουμε τους πολίτες», συνέχισε, τονίζοντας ότι το κόμμα του κατεβαίνει στις εκλογές με προτάσεις και όχι με συνθήματα. «Δεν κυνηγάμε τις ατάκες στα πλατό και στην κοινωνία. Κατεβαίνουμε στην κοινωνία, συζητούμε μαζί με την κοινωνία και γράφουμε με τις δυνάμεις της αγοράς – με την κοινωνία – τις προτάσεις μας για το αύριο. Εμείς έτσι θα αξιολογηθούμε», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.