ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής Ομοσπονδία Χόκεϊ

Το χόκεϊ εντάσσεται σε μια σειρά αθλημάτων που εξετάζουν την πολιτική για τους τρανσέξουαλ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χόκεϊ (IHF) εντάχθηκε σε μια σειρά θεσμών, που αναθεωρούν την πολιτική τους σχετικά με τη συμμετοχή τρανσέξουαλ αθλητών στο γυναικείο άθλημα μετά την απόφαση του περασμένου Σαββατοκύριακου από την κορυφαία Αρχή της κολύμβησης (FINA).

Την Κυριακή, η FINA ψήφισε την απαγόρευση σε οποιονδήποτε έχει περάσει την εφηβεία από κορυφαίες γυναικείες διοργανώσεις και τη δημιουργία μιας ομάδας για την εγκαθίδρυση μιας «ανοιχτής» κατηγορίας για τρανσέξουαλ κολυμβήτριες σε ορισμένες διοργανώσεις ως μέρος της νέας της πολιτικής.

«Διεξάγουμε μια αναθεώρηση της πολιτικής μας για τους τρανσέξουαλ και αυτό είναι ένα τρέχον έργο σε εξέλιξη σε διαβούλευση με τη (Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή)», δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της IHF την Τετάρτη.

Η World Athletics, η FIFA και το World Netball αναθεωρούν τις πολιτικές τους για την ένταξη των τρανσέξουαλ μετά την ετυμηγορία της FINA, την πιο αυστηρή από οποιονδήποτε Ολυμπιακό αθλητικό οργανισμό.

Η λίγκα ράγκμπι απαγόρευσε τις τρανσέξουαλ παίκτριες από τις διεθνείς διοργανώσεις γυναικών μέχρι νεοτέρας την Τρίτη, ενώ η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI) την περασμένη εβδομάδα έκανε αυστηρότερους τους κανόνες επιλεξιμότητάς της.

Η ομάδα για τα δικαιώματα των LGBT Athlete Ally είπε ότι τα νέα κριτήρια επιλεξιμότητας της FINA ήταν «μεροληπτικά» και «επιβλαβή», ενώ η τρανσέξουαλ ποδηλάτης Βερόνικα Άϊβι περιέγραψε την πολιτική ως «αντιεπιστημονική».

Οι υποστηρικτές της ένταξης των τρανσέξουαλ υποστηρίζουν ότι δεν έχουν γίνει ακόμη αρκετές μελέτες σχετικά με τον αντίκτυπο της μετάβασης στη σωματική απόδοση και ότι οι κορυφαίοι αθλητές, συχνά ξεχωρίζουν σωματικά ούτως ή άλλως.

Η ΔΟΕ, ανέφερε τον Νοέμβριο ότι κανένας αθλητής δεν πρέπει να αποκλείεται από τους αγώνες λόγω του αντιληπτού αθέμιτου πλεονεκτήματος, ενώ άφησε τις αθλητικές ομοσπονδίες να αποφασίσουν πού βρίσκεται η ισορροπία μεταξύ συμπερίληψης και δικαιοσύνης.

«Όταν φτάνουμε με την πλάτη τον τοίχο, εάν είναι μεταξύ συμπερίληψης και δικαιοσύνης, θα πέφτουμε πάντα στο πλευρό της δικαιοσύνης - αυτό για εμένα είναι αδιαπραγμάτευτο», δήλωσε ο πρόεδρος του World Athletics, Σεμπάστιαν Κόου, ανακοινώνοντας την αξιολόγηση της οργάνωσής του.

Το Παγκόσμιο Ράγκμπι θέσπισε πέρυσι απαγόρευση σε τρανς παίκτριες να αγωνίζονται σε κορυφαίους αγώνες των γυναικών, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια.

Οι ιθύνοντες του ράγκμπι στην Νέας Ζηλανδίας (NZR), σχολίασαν την Τετάρτη ότι διεξάγουν μια διαβούλευση σχετικά με την πολιτική επιλεξιμότητας των τρανσέξουαλ στην βάση του παιχνιδιού και ότι στοχεύουν, το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο περιεκτικό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.