ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ 36 ΚΟΚΚΙΝΟ...

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τον Σεπτέμβριο θα στηθούν πρόωρα κάλπες. Δεν ήταν όμως και απολύτως σίγουρος. Μέχρι που ήλθε η Νίκη Κεραμέως και του επιβεβαίωσε την εκτίμηση. Στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε πρόσκληση, προφανώς εκ παραδρομής, η οποία ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο σπίτι μας την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:30 σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με την Υπουργό Παιδείας και Βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Νίκη Κεραμέως. Θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε μαζί της για θέματα επικαιρότητας και βέβαια για θέματα παιδείας. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέσω email… ή στο τηλέφωνο 6974…» (ακολουθούν τα ονόματα και η διεύθυνση του σπιτιού).

Αν ρωτήσεις κάποιον βουλευτή, οποιουδήποτε κόμματος, «ποιό γεγονός δείχνει ότι πάμε οπωσδήποτε σε εκλογές;», η απάντηση είναι: «Όταν αρχίζουν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια». Οι συγκεντρώσεις λοιπόν άρχισαν. Και δεν είναι μόνον η Νίκη Κεραμέως, αλλά και άλλοι υπουργοί που οργανώνουν συγκεντρώσεις στα σπίτια. Πλέον, σχεδόν όλοι θεωρούν πως οι εκλογές δεν μπορούν να βραδύνουν πέραν του Οκτωβρίου και οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ θα περιέχουν προεκλογικές υποσχέσεις και όχι προγραμματικές δεσμεύσεις. Μπορεί ο πρωθυπουργός και ορισμένοι εκ των στενών του συνεργατών να ήθελαν η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία να γίνει τον Απρίλιο - Μάϊο, όμως οι εκλογές έχουν αποκτήσει τη δική τους αυτόνομη δυναμική και, όπως εκτιμάται, είναι περίπου αδύνατον να εξαντληθεί η τετραετία χωρίς σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο κυβερνητικό έργο και την ομαλή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Δεν είναι μόνο οι υπουργοί που επικεντρώνονται στην αλίευση ψήφων, αμελώντας τα κυβερνητικά τους καθήκοντα, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που καθυστερούν τις υπογραφές, σπρώχνοντας για την «επόμενη μέρα» τις αποφάσεις για έργα που προκαλούν ένταση στην πολιτική αντιπαράθεση.

Επιπροσθέτως, στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν θα αντέξει την κοινωνική πίεση επειδή ο χειμώνας θα είναι «πολύ χειρότερος και δυσκολότερος από αυτόν που ζήσαμε φέτος» καθώς«έρχεται νέο τσουνάμι ακρίβειας», το οποίο θα αποτελέσει και την «χαριστική βολή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όχι μόνο των κατώτερων εισοδηματικών στρωμάτων, αλλά και των μεσοστρωμάτων». Στην κοινωνική πίεση κατά τον Τσίπρα θα πρέπει να προσθέσουμε άλλους δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ακόμη και στις πλέον θετικές δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση, με την κάλπη της απλής αναλογικής, το κόμμα του κ. Μητσοτάκη «θα έχει σχεδόν 50 βουλευτές λιγότερους». Ο δεύτερος σχετίζεται με τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος αποστρέφεται την πολιτική αστάθεια και επιθυμεί να υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα. Μάλιστα, οι πηγές από την Κουμουνδούρου παραπέμπουν σε συζητήσεις που είχε στα μέσα της εβδομάδας στον ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτές αρκετοί επιχειρηματίες εξέφρασαν «την αγωνία τους για το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας προκρίνοντας σενάρια μεγάλου συνασπισμού», τα οποία και απέκλεισε κατηγορηματικα ο Αλέξης λέγοντας ότι «οι δύο πόλοι (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) που υπάρχουν στο πολιτικό μας σύστημα μπορούν και πρέπει να κάνουν κυβερνήσεις σνεργασίας αλλά σε καμμία περίπτωση μεταξύ τους».

Φυσικά το ερώτημα που ανακύπτει είναι με ποιόν θα συνεργαστούν όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα. Η ΝΔ με τον Βελόπουλο; Ο Μητσοτάκης δεν θέλει ούτε να το ακούει. Ο ΣΥΡΙΖΑ (εφόσον είναι πρώτο κόμμα) με τον Βαρουφάκη (αν το ΜΕΡΑ25 μπει στη Βουλή); Ακόμη κι αν ο Αλέξης έκανε την καρδιά του πέτρα οι έδρες του Γιάνη δεν φτάνουν για σχηματιστεί κυβερνητική πλειοψηφία. Τι μένει; Το ΚΚΕ. Ξεχάστε το. Το κόμμα του κ. Κουτσούμπα, ακόμη κι αν όλα του τα στελέχη φυλακιστούν, βασανιστούν και εξοριστούν, δεν πρόκειται να συμμετάσχει «στα κυβερνητικά παιγνίδια των αστικών κομμάτων». Άρα; Πάλι εκλογές. Και τρίτες, αν ούτε οι δεύτερες, με την ενισχυμένη αναλογική, δεν δώσουν στο πρώτο κόμμα αυτοδυναμία. Θα έχουμε ριμέϊκ του πατρός Μητσοτάκη όταν το «βρώμικο ‘89» χρειάστηκαν τρεις εκλογές για να πάρει αυτοδυναμία; Κομμάτι δύσκολο. Άλλες εποχές, άλλα δεδομένα, αλλά πρόσωπα. Όμως, όπως και στις ταινίες του Τζέϊμς Μποντ, ποτέ μην λες ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα θα κριθούν από τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Το κλειδί των εξελίξεων το κρατάει ο Ανδρουλάκης. Αυτός θα αποφασίσει αν θα σχηματιστεί από την πρώτη εκλογή κυβέρνηση ή θα πάμε σε δεύτερη και ενδεχομένως τρίτη μέχρι να βγει λευκός καπνός για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Προσώρας, μπορεί να κορδακίζεται ότι δεν θα είναι ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, αλλά όπως πολύ σωστά, μετά τον Αλέξη, του είπε και ο Κυριάκος τον πρωθυπουργό τον εκλέγει ο λαός και όχι το τρίτο κόμμα. Πάντως, το γεγονός ότι ρυθμιστής των εξελίξεων θα είναι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλεονέκτημα για τον Ανδρουλάκη και όσους -μεταξύ των οποίων και δυνάμεις εκτός της πολιτικής- θα ήθελαν, για δικούς τους λόγους, να μην είναι ισχυροί οι Μητσοτάκης και Τσίπρας. Ως εκ τούτου Πειραιώς και Κουμουνδούρου θα συνεχίσουν να πιέζουν και να βάζουν δύσκολα στη Χαριλάου Τρικούπη. Ήδη τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ έχουν υποχωρήσει στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, ενώ οι εκτιμήσεις των επιτελών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται επισταμένως με τις δημοσκοπήσεις, αναφέρουν ότι για το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ το 11-12% συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από το 13-14%.

Ο Αλέξης Τσίπρας κόντρα στις δημοσκοπικές προβλέψεις έχει τη γνώμη ότι «το βράδυ των εκλογών εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαμένοι θα είναι και οι δημοσκόποι», αφού, όπως λέει σε συνομιλητές του «τα ευρήματά τους βρίσκονται σε αναντιστοιχία με το κοινωνικό κλίμα». Μάλιστα, όπως λέει στους συνομιλητές του ο ίδιος, σε αντίθεση με τον Κυριάκο, έχει «στρατηγική πρώτου γύρου». Προβλέπει δε πως «στις δεύτερες εκλογές τα ποσοστά των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης θα συρρικνωθούν σημαντικά εάν αρνηθούν να συμπράξουν στο σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, δίδοντας ουσιαστικά μια δεύτερη ευκαιρία στον Μητσοτάκη». Ο Αλέξης μπορεί, για λόγους επικοινωνίας, να δηλώνει, δημοσίως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα όμως συνεργάτες του εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι και στην καλύτερη περίπτωση θεωρούν πως το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης θα είναι αμφίρροπο. Σύμφωνα με αυτούς το ποσοστό και των δύο κομμάτων, με το σύστημα της απλής αναλογικής, θα βρίσκεται στην περιοχή του 30%. Η μεταξύ τους διαφορά ενδεχομένως θα είναι και μικρότερη από τέσσερεις (4) μονάδες με αποτέλεσμα οι εκλογές που θα ακολουθήσουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής να προσομοιάζουν με «γύρο του θανάτου».

Πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι ούτε οι αναλυτές του Μαξίμου, ούτε οι επικεφαλής των δημοσκοπικών εταιρειών, αλλά ούτε και οι πεσιμιστές του ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζονται αυτές τις εκτιμήσεις. Θεωρούν ότι η ΝΔ δύσκολα θα πέσει κάτω από το 32%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολο να υπερβεί το 28%. Το ερώτημα που θέτει στους …άπιστους Θωμάδες ο Αλέξης Τσίπρας είναι «γιατί κάποιος που το 2019 δεν ψήφισε τη ΝΔ και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα αλλάξει την ψήφο του;». Είναι ένα εύλογο ερώτημα αφού κυβέρνηση είναι η ΝΔ άρα είναι λογικό να έχει ο Μητσοτάκης τη φθορά και όχι ο Τσίπρας. Επίσης, το αντισυριζα μέτωπο έχει υποχωρήσει -όχι εντελώς αλλά σε σημαντικό βαθμό.

Υπάρχουν δύο ακόμη δεδομένα τα οποία δρουν επικουρικά στην αισιοδοξία του Αλέξη. Το πρώτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα περί του αντιθέτου γραφέντα και λεχθέντα, φαίνεται να έχει κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση στο πολιτικό σύστημα και να έχει διασφαλίσει την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Κατά συνέπεια στις εκλογές, όπου το μείζον διακύβευμα είναι η διακυβέρνηση της χώρας και όχι η κατανομή των ποσοστών ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχουν έναντι του Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ αφού αυτοί είναι οι βασικοί αντίπαλο του Μητσοτάκη και της ΝΔ. Και το δεύτερο, ενδεχομένως και το πιο σημαντικό: Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται τα ποσοστά του εκλογικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ για μια δεκαετία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Τον Ιούνιο του 2012 έλαβε 26,89%. Τον Ιανουάριο 2015 ανέβηκε στο 36,34%. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πήρε 35,46%, αλλά αν σε αυτό προσθέσουμε και το ποσοστό της ΛΑΕ (2,86%) το ποσοστό αντί να μειώνεται αυξάνεται στο 38,32%. Τον Ιούλιο 2019, που έχασε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 31,53%, αλλά μαζί με το ποσοστό (5,19%) που έλαβαν αθροιστικά τα κόμματα των Γιάνη Βαρουφάκη (3,44%) , Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,47%) και Παναγιώτη Λαφαζάνη (0,28%) το ποσοστό του φτάνει στο 36,72%. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές συριζογενείς δυνάμεις έχουν κατοχυρώσει ένα ποσοστό περίπου 36%.

Τούτων δοθέντων το ποσοστό που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές σε σημαντικό βαθμό θα εξαρτηθεί και από την ικανότητα του Τσίπρα να συσπειρώσει τον συριζογενή -και κατά βάση αριστερόστροφο- χώρο. Για να το καταφέρει θα πρέπει να ανεύρει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην ρητορική για «κυβερνώσα αριστερά» και τον «μεταρρυθμιστικό ρεαλισμό» που συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στον κεντρώο χώρο. Η εκπόνηση, εντός του θέρους, ενός εναλλακτικού, αλλά ρεαλιστικού και βιώσιμου κυβερνητικού προγράμματος, που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ, είναι η πρώτη από τις προτεραιότητες που έχει θέσει στους συντρόφους του προς υλοποίηση ο Τσίπρας. Η δεύτερη είναι τα ψηφοδέλτια. Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ανακοινωθεί το 80% των υποψηφίων. Η βούληση του Αλέξη είναι τα ψηφοδέλτια να ανταποκρίνονται στο στόχο για «ανανέωση» και «αμφίπλευρη διεύρυνση» με πρόσωπα που με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την τεχνοκρατική τους επάρκεια μπορούν να συνδράμουν στην υλοποίηση «καινοτόμων δράσεων και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων».

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για να συζητήσει τα δύο αυτά θέματα, να τεθεί και επισήμως το κόμμα σε προεκλογική τροχιά και να εξεταστεί ο ρυθμός οργανωτικής και πολιτικής ένταξης των 110.000 μελών στη λειτουργία και τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με εντολή του Αλέξη, - ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες του στην επαρχία με επόμενο σταθμό μάλλον την Σάμο και την Ικαρία- από προχθές και μέχρι τέλους του μήνα θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση σε ολόκληρη την επικράτεια έκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους (πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμους κ.α) και όχι στα κομματικά γραφεία, στις οποίες τα καινούργια μέλη θα γνωρίσουν τα παλιά και από κοινού θα επεξεργαστούν τοπικές δράσεις σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου θεωρεί πως η εκλογική ευδοκίμηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την ένταξη και κυρίως την κινητοποίηση των καλουμένων «σταυροφόρων» ή «ταχυδρόμων» του Τσίπρα. Με τα 110.000 νέα μέλη ο Τσίπρας ελπίζει ότι θα καλύψει τα κενά στη μετάδοση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κενά που, λόγω θέρους και σύντομης προεκλογικής περιόδου, είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν, εφόσον βεβαίως οι εκλογές γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Και λέμε «εφόσον» επειδή υπάρχουν δύο τυχαίοι παράγοντες, οι οποίοι (σε συνάρτηση με την μορφή που θα εκδηλωθούν, την ένταση που θα λάβουν, τις συνέπειες που θα έχουν και τις αντιπαραθέσεις που θα πυροδοτήσουν) μπορεί να αναγκάσουν τους rich and famous οικοδεσπότες της Νίκης Κεραμέως να προγραμματίσουν για τον Μάρτιο την επόμενη συγκέντρωση στο σπίτι τους. Ο ένας είναι οι πυρκαγιές και οι φυσικές καταστροφές και ο άλλος ο ημερήσιος «πυρπολητής» (του Αιγαίου; της Κύπρου; της Θράκης;) Ερντογάν. Και στις δύο περιπτώσεις στήσιμο κάλπης δεν νοείται. Από τη διαχείρισή τους θα κριθεί πρωτίστως η κυβέρνηση και εν πολλοίς θα διαμορφωθεί και το εκλογικό αποτέλεσμα…

32 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. FEMA ο Κυριάκος δεν τελειώνει. Αυτός που τελειώνει είναι ο Τσίπρας. Με τα βρακιά κατεβασμένα περιμένει το τέλος του. Οι κινήσεις διάλυσης που δρουν στο εσωτερικό του ΣΎΡΙΖΑ περιμένουν την ευκαιρία της ήττας του Τσίπρα.

 2. FEMA 20:38 25/06/2022

  ΨΥΧΑΝΕΜΙΣΤΗΚΕΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ?
  ΤΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ?
  ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ ΝΔ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΙΗΜΑ ΣΟΥ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
  ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΣΤΑΣΗ!

 3. Σταν δήθεν πατριώτη ξέχασες να γράψεις ότι την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στο πιστωτικό γεγονός την οδήγησαν ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη το 2015. Είχε προηγηθεί ένα φθηνό ανατολίτικο παζάρι στο οποίο ο Γιάνης Βαρουφάκγς έσπασε κυριολεκτικά τα μούτρα και οι ξένοι δανειστές της Ελλάδας τον έστειλαν με τις κλωτσιές στο σπίτι του. Δυστυχώς άτομα σαν εσένα Σταν είναι καταδικασμένα να ζουν στην μετριότητα και στην μιζέρια παρέα με τους επενδυτές από την Συρία, την Αλβανία την Αλγερία και το Μαρόκο που μας έφερε στην χώρα ο γελοίος και καρπαζοεισπράκτορας αρχηγός σου. Στις νέες Εθνικές εκλογές ετοιμάσου να τον πιεις για μια ακόμη φορά. Καλή χώνεψη.

 4. Σταν 13:46 24/06/2022

  Οι μισοί υπουργοί της ΝΔ χρωστούν 15 εκατομμύρια Ευρώ ΔΑΝΕΙΑ με αρχηγό τον ΚΥΡΙΑΚΟ και έχουν μπει ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟ

 5. Σταν 13:27 24/06/2022

  Βρε Μαργαρω ξέχασες να γράψεις για τον αντιμνημονιακο ΣΑΜΑΡΑ με τα ΖΑΠΠΕΙΑ.
  Έκανε τον κόκορα και τελικά ήταν κότα

 6. Σταν 13:07 24/06/2022

  ΕΣΥ το τρολ Μαργαρίτα πρέπει να σε πληρώνει καλά Κούλης δεν αφήνεις κανένα σάιτ σε όλα γράφεις

 7. Την χερούκλα του στις τσέπες μας FEMA την έχωσε ο μπαχαλάκιας και καταληψίας αρχηγός της συμμορίας του ΣΎΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Είχε δεσμευτεί να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ με έναν νόμο και σε ένα άρθρο και τελικά τον πήγε στον Θεό. Έλεγε προεκλογικά το 2015 σε όλους να μην πληρώνουν και κατόπιν η δική του εφορία με τους μηχανισμούς της, έστελνε σεντόνια ολόκληρα από φόρους και πρόστιμα στους φορολογουμένους. Ίσως ο κανένας να είναι καλύτερος από τον πολιτικό τενεκέ Αλέξη Τσίπρα. Ούτε ψεύτες θέλουμε, ούτε πολιτικούς απατεώνες και δυστυχώς ο Τσίπρας είναι και τα δύο μαζί.

 8. οκ 10:43 24/06/2022

  ακόμα κι ο τσίπρας κατάλαβε ότι η κουβέντα περί συνεργασίας με τον βαρούφα ξυπνάει μαύρες μνήμες κι ενισχύει το αντι σύριζα μέτωπο…

  κρίμα πάντως, το asset θα μας προσέφερε νέες αλησμόνητες στιγμές ειδικά σε κυβέρνηση μειοψηφίας όπως πρότεινε ο πολιτικός ταβερνιάρης Βίτσας…

 9. οκ 14:36 23/06/2022

  αν γίνει διόρθωση θα είναι προς τα πάνω, ως προς το εύρος δηλ της διαφοράς ΝΔ με σύριζα….

  πάντα μιλάω για τις πρώτες εκλογές, στις δεύτερες ξανασυζητάμε…

 10. Τάσος 14:00 23/06/2022

  ΟΚ .Καλά ξεκίνησες με 5,%εχεις δικαίωμα μέχρι τις εκλογές να διορθώσεις 3 φορές
  Εγώ θα γυρίσω μετά τις 15 Αυγούστου όπως είπε ο Αλέξης ας απολαύσουμε το Αιγαίο και απέναντι τη Σκύρο
  Θα σε παρακολουθώ είσαι η αδυναμία μου

 11. FEMA 11:47 23/06/2022

  ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΘΛΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΩΣΕ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗ ΧΕΡΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ

  ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!

  ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ!

  ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ !

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ -ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ!

  ΜΑΣ ΕΠΝΙΞΕ Η ΜΠΟΧΑ ΤΟΥΣ!

 12. οκ 9:40 23/06/2022

  μιλούσα για …ζέστη κι μόλις είδα το σημερινό εξώφυλλο της ΑΥΓΗΣ – Καθαρή νίκη, λέει, από την πρώτη Κυριακή!

  εμπρός Τάσο, φεμά κι τα λοιπά τρολ, όλοι στο σύνταγμα για χορούς κι πανηγύρια, όπως κάνατε μετά το «δημοψήφισμα» …

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.