ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ 36 ΚΟΚΚΙΝΟ...

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τον Σεπτέμβριο θα στηθούν πρόωρα κάλπες. Δεν ήταν όμως και απολύτως σίγουρος. Μέχρι που ήλθε η Νίκη Κεραμέως και του επιβεβαίωσε την εκτίμηση. Στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε πρόσκληση, προφανώς εκ παραδρομής, η οποία ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο σπίτι μας την Πέμπτη 30 Ιουνίου και ώρα 18:30 σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με την Υπουργό Παιδείας και Βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών Νίκη Κεραμέως. Θα έχετε τη δυνατότητα να συζητήσετε μαζί της για θέματα επικαιρότητας και βέβαια για θέματα παιδείας. Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέσω email… ή στο τηλέφωνο 6974…» (ακολουθούν τα ονόματα και η διεύθυνση του σπιτιού).

Αν ρωτήσεις κάποιον βουλευτή, οποιουδήποτε κόμματος, «ποιό γεγονός δείχνει ότι πάμε οπωσδήποτε σε εκλογές;», η απάντηση είναι: «Όταν αρχίζουν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια». Οι συγκεντρώσεις λοιπόν άρχισαν. Και δεν είναι μόνον η Νίκη Κεραμέως, αλλά και άλλοι υπουργοί που οργανώνουν συγκεντρώσεις στα σπίτια. Πλέον, σχεδόν όλοι θεωρούν πως οι εκλογές δεν μπορούν να βραδύνουν πέραν του Οκτωβρίου και οι ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ θα περιέχουν προεκλογικές υποσχέσεις και όχι προγραμματικές δεσμεύσεις. Μπορεί ο πρωθυπουργός και ορισμένοι εκ των στενών του συνεργατών να ήθελαν η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία να γίνει τον Απρίλιο - Μάϊο, όμως οι εκλογές έχουν αποκτήσει τη δική τους αυτόνομη δυναμική και, όπως εκτιμάται, είναι περίπου αδύνατον να εξαντληθεί η τετραετία χωρίς σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο κυβερνητικό έργο και την ομαλή λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Δεν είναι μόνο οι υπουργοί που επικεντρώνονται στην αλίευση ψήφων, αμελώντας τα κυβερνητικά τους καθήκοντα, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που καθυστερούν τις υπογραφές, σπρώχνοντας για την «επόμενη μέρα» τις αποφάσεις για έργα που προκαλούν ένταση στην πολιτική αντιπαράθεση.

Επιπροσθέτως, στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η κυβέρνηση δεν θα αντέξει την κοινωνική πίεση επειδή ο χειμώνας θα είναι «πολύ χειρότερος και δυσκολότερος από αυτόν που ζήσαμε φέτος» καθώς«έρχεται νέο τσουνάμι ακρίβειας», το οποίο θα αποτελέσει και την «χαριστική βολή σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όχι μόνο των κατώτερων εισοδηματικών στρωμάτων, αλλά και των μεσοστρωμάτων». Στην κοινωνική πίεση κατά τον Τσίπρα θα πρέπει να προσθέσουμε άλλους δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Ακόμη και στις πλέον θετικές δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση, με την κάλπη της απλής αναλογικής, το κόμμα του κ. Μητσοτάκη «θα έχει σχεδόν 50 βουλευτές λιγότερους». Ο δεύτερος σχετίζεται με τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος αποστρέφεται την πολιτική αστάθεια και επιθυμεί να υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα. Μάλιστα, οι πηγές από την Κουμουνδούρου παραπέμπουν σε συζητήσεις που είχε στα μέσα της εβδομάδας στον ΣΕΒ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτές αρκετοί επιχειρηματίες εξέφρασαν «την αγωνία τους για το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας προκρίνοντας σενάρια μεγάλου συνασπισμού», τα οποία και απέκλεισε κατηγορηματικα ο Αλέξης λέγοντας ότι «οι δύο πόλοι (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) που υπάρχουν στο πολιτικό μας σύστημα μπορούν και πρέπει να κάνουν κυβερνήσεις σνεργασίας αλλά σε καμμία περίπτωση μεταξύ τους».

Φυσικά το ερώτημα που ανακύπτει είναι με ποιόν θα συνεργαστούν όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μητσοτάκη ή τον Τσίπρα. Η ΝΔ με τον Βελόπουλο; Ο Μητσοτάκης δεν θέλει ούτε να το ακούει. Ο ΣΥΡΙΖΑ (εφόσον είναι πρώτο κόμμα) με τον Βαρουφάκη (αν το ΜΕΡΑ25 μπει στη Βουλή); Ακόμη κι αν ο Αλέξης έκανε την καρδιά του πέτρα οι έδρες του Γιάνη δεν φτάνουν για σχηματιστεί κυβερνητική πλειοψηφία. Τι μένει; Το ΚΚΕ. Ξεχάστε το. Το κόμμα του κ. Κουτσούμπα, ακόμη κι αν όλα του τα στελέχη φυλακιστούν, βασανιστούν και εξοριστούν, δεν πρόκειται να συμμετάσχει «στα κυβερνητικά παιγνίδια των αστικών κομμάτων». Άρα; Πάλι εκλογές. Και τρίτες, αν ούτε οι δεύτερες, με την ενισχυμένη αναλογική, δεν δώσουν στο πρώτο κόμμα αυτοδυναμία. Θα έχουμε ριμέϊκ του πατρός Μητσοτάκη όταν το «βρώμικο ‘89» χρειάστηκαν τρεις εκλογές για να πάρει αυτοδυναμία; Κομμάτι δύσκολο. Άλλες εποχές, άλλα δεδομένα, αλλά πρόσωπα. Όμως, όπως και στις ταινίες του Τζέϊμς Μποντ, ποτέ μην λες ποτέ.

Σε κάθε περίπτωση, τα πάντα θα κριθούν από τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Το κλειδί των εξελίξεων το κρατάει ο Ανδρουλάκης. Αυτός θα αποφασίσει αν θα σχηματιστεί από την πρώτη εκλογή κυβέρνηση ή θα πάμε σε δεύτερη και ενδεχομένως τρίτη μέχρι να βγει λευκός καπνός για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Προσώρας, μπορεί να κορδακίζεται ότι δεν θα είναι ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, αλλά όπως πολύ σωστά, μετά τον Αλέξη, του είπε και ο Κυριάκος τον πρωθυπουργό τον εκλέγει ο λαός και όχι το τρίτο κόμμα. Πάντως, το γεγονός ότι ρυθμιστής των εξελίξεων θα είναι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλεονέκτημα για τον Ανδρουλάκη και όσους -μεταξύ των οποίων και δυνάμεις εκτός της πολιτικής- θα ήθελαν, για δικούς τους λόγους, να μην είναι ισχυροί οι Μητσοτάκης και Τσίπρας. Ως εκ τούτου Πειραιώς και Κουμουνδούρου θα συνεχίσουν να πιέζουν και να βάζουν δύσκολα στη Χαριλάου Τρικούπη. Ήδη τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ έχουν υποχωρήσει στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται, ενώ οι εκτιμήσεις των επιτελών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται επισταμένως με τις δημοσκοπήσεις, αναφέρουν ότι για το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ το 11-12% συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες από το 13-14%.

Ο Αλέξης Τσίπρας κόντρα στις δημοσκοπικές προβλέψεις έχει τη γνώμη ότι «το βράδυ των εκλογών εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη χαμένοι θα είναι και οι δημοσκόποι», αφού, όπως λέει σε συνομιλητές του «τα ευρήματά τους βρίσκονται σε αναντιστοιχία με το κοινωνικό κλίμα». Μάλιστα, όπως λέει στους συνομιλητές του ο ίδιος, σε αντίθεση με τον Κυριάκο, έχει «στρατηγική πρώτου γύρου». Προβλέπει δε πως «στις δεύτερες εκλογές τα ποσοστά των κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης θα συρρικνωθούν σημαντικά εάν αρνηθούν να συμπράξουν στο σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, δίδοντας ουσιαστικά μια δεύτερη ευκαιρία στον Μητσοτάκη». Ο Αλέξης μπορεί, για λόγους επικοινωνίας, να δηλώνει, δημοσίως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα όμως συνεργάτες του εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι και στην καλύτερη περίπτωση θεωρούν πως το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης θα είναι αμφίρροπο. Σύμφωνα με αυτούς το ποσοστό και των δύο κομμάτων, με το σύστημα της απλής αναλογικής, θα βρίσκεται στην περιοχή του 30%. Η μεταξύ τους διαφορά ενδεχομένως θα είναι και μικρότερη από τέσσερεις (4) μονάδες με αποτέλεσμα οι εκλογές που θα ακολουθήσουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής να προσομοιάζουν με «γύρο του θανάτου».

Πρέπει πάντως να αναφέρουμε ότι ούτε οι αναλυτές του Μαξίμου, ούτε οι επικεφαλής των δημοσκοπικών εταιρειών, αλλά ούτε και οι πεσιμιστές του ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζονται αυτές τις εκτιμήσεις. Θεωρούν ότι η ΝΔ δύσκολα θα πέσει κάτω από το 32%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εύκολο να υπερβεί το 28%. Το ερώτημα που θέτει στους …άπιστους Θωμάδες ο Αλέξης Τσίπρας είναι «γιατί κάποιος που το 2019 δεν ψήφισε τη ΝΔ και ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα αλλάξει την ψήφο του;». Είναι ένα εύλογο ερώτημα αφού κυβέρνηση είναι η ΝΔ άρα είναι λογικό να έχει ο Μητσοτάκης τη φθορά και όχι ο Τσίπρας. Επίσης, το αντισυριζα μέτωπο έχει υποχωρήσει -όχι εντελώς αλλά σε σημαντικό βαθμό.

Υπάρχουν δύο ακόμη δεδομένα τα οποία δρουν επικουρικά στην αισιοδοξία του Αλέξη. Το πρώτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα περί του αντιθέτου γραφέντα και λεχθέντα, φαίνεται να έχει κατοχυρώσει τη δεύτερη θέση στο πολιτικό σύστημα και να έχει διασφαλίσει την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Κατά συνέπεια στις εκλογές, όπου το μείζον διακύβευμα είναι η διακυβέρνηση της χώρας και όχι η κατανομή των ποσοστών ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχουν έναντι του Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ αφού αυτοί είναι οι βασικοί αντίπαλο του Μητσοτάκη και της ΝΔ. Και το δεύτερο, ενδεχομένως και το πιο σημαντικό: Παρά τα όσα λέγονται και γράφονται τα ποσοστά του εκλογικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ για μια δεκαετία παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Τον Ιούνιο του 2012 έλαβε 26,89%. Τον Ιανουάριο 2015 ανέβηκε στο 36,34%. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πήρε 35,46%, αλλά αν σε αυτό προσθέσουμε και το ποσοστό της ΛΑΕ (2,86%) το ποσοστό αντί να μειώνεται αυξάνεται στο 38,32%. Τον Ιούλιο 2019, που έχασε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 31,53%, αλλά μαζί με το ποσοστό (5,19%) που έλαβαν αθροιστικά τα κόμματα των Γιάνη Βαρουφάκη (3,44%) , Ζωής Κωνσταντοπούλου (1,47%) και Παναγιώτη Λαφαζάνη (0,28%) το ποσοστό του φτάνει στο 36,72%. Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιπές συριζογενείς δυνάμεις έχουν κατοχυρώσει ένα ποσοστό περίπου 36%.

Τούτων δοθέντων το ποσοστό που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές σε σημαντικό βαθμό θα εξαρτηθεί και από την ικανότητα του Τσίπρα να συσπειρώσει τον συριζογενή -και κατά βάση αριστερόστροφο- χώρο. Για να το καταφέρει θα πρέπει να ανεύρει την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στην ρητορική για «κυβερνώσα αριστερά» και τον «μεταρρυθμιστικό ρεαλισμό» που συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στον κεντρώο χώρο. Η εκπόνηση, εντός του θέρους, ενός εναλλακτικού, αλλά ρεαλιστικού και βιώσιμου κυβερνητικού προγράμματος, που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ, είναι η πρώτη από τις προτεραιότητες που έχει θέσει στους συντρόφους του προς υλοποίηση ο Τσίπρας. Η δεύτερη είναι τα ψηφοδέλτια. Στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει ανακοινωθεί το 80% των υποψηφίων. Η βούληση του Αλέξη είναι τα ψηφοδέλτια να ανταποκρίνονται στο στόχο για «ανανέωση» και «αμφίπλευρη διεύρυνση» με πρόσωπα που με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την τεχνοκρατική τους επάρκεια μπορούν να συνδράμουν στην υλοποίηση «καινοτόμων δράσεων και ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων».

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία για να συζητήσει τα δύο αυτά θέματα, να τεθεί και επισήμως το κόμμα σε προεκλογική τροχιά και να εξεταστεί ο ρυθμός οργανωτικής και πολιτικής ένταξης των 110.000 μελών στη λειτουργία και τις δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Με εντολή του Αλέξη, - ο οποίος συνεχίζει τις περιοδείες του στην επαρχία με επόμενο σταθμό μάλλον την Σάμο και την Ικαρία- από προχθές και μέχρι τέλους του μήνα θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση σε ολόκληρη την επικράτεια έκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους (πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμους κ.α) και όχι στα κομματικά γραφεία, στις οποίες τα καινούργια μέλη θα γνωρίσουν τα παλιά και από κοινού θα επεξεργαστούν τοπικές δράσεις σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου θεωρεί πως η εκλογική ευδοκίμηση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την ένταξη και κυρίως την κινητοποίηση των καλουμένων «σταυροφόρων» ή «ταχυδρόμων» του Τσίπρα. Με τα 110.000 νέα μέλη ο Τσίπρας ελπίζει ότι θα καλύψει τα κενά στη μετάδοση των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κενά που, λόγω θέρους και σύντομης προεκλογικής περιόδου, είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν, εφόσον βεβαίως οι εκλογές γίνουν τον Σεπτέμβριο.

Και λέμε «εφόσον» επειδή υπάρχουν δύο τυχαίοι παράγοντες, οι οποίοι (σε συνάρτηση με την μορφή που θα εκδηλωθούν, την ένταση που θα λάβουν, τις συνέπειες που θα έχουν και τις αντιπαραθέσεις που θα πυροδοτήσουν) μπορεί να αναγκάσουν τους rich and famous οικοδεσπότες της Νίκης Κεραμέως να προγραμματίσουν για τον Μάρτιο την επόμενη συγκέντρωση στο σπίτι τους. Ο ένας είναι οι πυρκαγιές και οι φυσικές καταστροφές και ο άλλος ο ημερήσιος «πυρπολητής» (του Αιγαίου; της Κύπρου; της Θράκης;) Ερντογάν. Και στις δύο περιπτώσεις στήσιμο κάλπης δεν νοείται. Από τη διαχείρισή τους θα κριθεί πρωτίστως η κυβέρνηση και εν πολλοίς θα διαμορφωθεί και το εκλογικό αποτέλεσμα…

32 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. οκ 8:48 23/06/2022

    Τάσο, όσα γράφεις είναι fake news – σου έχω πει, μην διαβάζεις μόνο βαξεβάνη κι ΑΥΓΗ.

    Κάθε φορά που ο κόσμος θα ακούσει για συνεργασία σύριζα με βαρούφα, ανατριχιάζοντας θα τρέχει να ψηφίσει ΝΔ.

    δεν το καταλαβαίνετε αυτό γιατί ζείτε σε μία παράλληλη πραγματικότητα….

    στις εκλογές η διαφορά θα είναι 5% + για τη ΝΔ.

    Εδώ θα είμαστε κι θα τα λέμε, στο μεταξύ προσοχή στον ήλιο γιατί μπορεί να δείτε τίποτε …οράματα κυβέρνησης μειοψηφίας, όπως είπε ο μυθικός Βίτσας !

  2. FEMA 21:41 22/06/2022

    ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑΣΟ.
    ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ)
    ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ ..ΤΟΝ ΜΕΤΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ.. ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ.

  3. ΤΑΣΟΣ 19:29 22/06/2022

    OK
    1′ ΚΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙ 3ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤ/ΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ 13 ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΦΑΝΣ
    2’ΚΑΛΟΣ ΠΡΩΘ/ΟΣ ΕΙΝΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΔΕΗ ΣΤΑ ΦΑΝΣ ΓΑΙ ΔΙΝΕΙ 1000Ε ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
    ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ 18ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ
    3—»ΚΑΛΟΣ ΠΡΩΘ/ΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ
    4–»ΚΑΛΟΣ ΠΡΥΘ/ΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΝΕΙ 8 ΔΙΣ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΤΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΗ ΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ [ ΕΙΔΗ ΥΓΕΙΝΗΣ ΣΕ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ Η» ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ ΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.]
    2.5ΔΙΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    4–»ΚΑΛΟΣ ΠΡΩΘ/ΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΒΕΝΕΙ ΣΤΟΥ ΝΤΑΒΗΤΖΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ 0.30Ε ΤΗΝ ΚΙΛΟΒΑΤΟΡΑ [ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΕΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΟΣ 0.02Ε ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΔΗ]
    5–» ΚΑΛΟΣ ΠΡΩΘ/ΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
    6–» ΚΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΒΑΖΕΙΣ ΟΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ [ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΠΛΟ]

    6– »ΚΑΛΟΣ ΠΡΩΘ/0Σ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ [ΦΡΑΓΚΟΦΟΝΙΑΣ] ΝΑ ΠΑΡΕΙ 8500Ε ΕΠΙΔΟΤΙΣΗ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑΤΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ

    ΑΥΤΑ Τ Α ΟΛΙΓΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΝΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ
    ΠΗΓΑΙΝΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΟΜΗΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΤΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ
    ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΕΙ ΣΛΗΡΟ ΡΟΚ [ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΟ ΠΑΣΟΚ]

  4. οκ 10:20 22/06/2022

    ΠΑΣΟΚ. Μόνο κι πάντα.

    αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να πω ότι ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός είναι 100 φορές καλύτερος του Τσίπρα κι η σημερινή ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με τη δεξιά του κακού παρελθόντος

  5. Τάσος 13:33 21/06/2022

    ΕΣΥ .ΟΚ.ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ- ΝΔ ΕΙΣΑΙ Η ΠΑΣΟΚ
    Η 1+1 ΔΩΡΟ
    ΣΕ ΡΩΤΆΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΠΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

  6. οκ 10:30 21/06/2022

    o κυρ Τάσος είναι μια ωραία προσθήκη στο παζλ της γραφικότητας των συριζαίων…

    έχουμε τον …ποιητή δαν, την φαντασιόπληκτη fema κ εσχάτως τον Τάσο που φτιάχνει πολιτικά επιχειρήματα με το …θάνατο δεξιών ψηφοφόρων ως τις εκλογές ή με γιαγιάδες στα χωριά της Εύβοιας…

  7. οκ 10:27 21/06/2022

    στα άλλα νέα της ημέρας, ο σύριζα ….έδωσε τη συγκατάθεσή του στην ένταξη Σουηδίας κι Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

    Τώρα μένει να ξεπεραστεί κι το εμπόδιο ερντογάν.

  8. Τάσος 22:23 20/06/2022

    ΑΚΟΥ ΝΙΚΟ ΜΙΑ ΣΥΖΉΤΗΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΟΣ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑ
    ΜΈΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΎΒΟΙΑ ΚΆΘΕ ΚΥΡΙΑΚΉ ΈΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΓΡΌΤΙΣΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΌ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΜΜΑΤΙΑΤΗΣ .
    ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΗΓΑΊΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΑ

    ΠΗΓΕΝΕΙ Η ΓΗΤΟΝΙΣΑ Η Κ……… ΕΊΝΑΙ ΝΔ ΚΑΙ

    ΜΗΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΊΒΕΙΑ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΓΗΤΟΝΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΈΕΙ ΟΤΙ ΠΑΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ.
    ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η ΑΓΡΌΤΙΣΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ Κ..,,..
    ΤΗ ΛΕΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΝΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΕΙΔΉΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΊΝΩ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΧΆΣΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

  9. manos 21:58 20/06/2022

    Μαλλον αυτα θα ειναι τα αποτελεσμα λιγο πανω λιγο κατω. Πολυ ωραια και ας ετοιμαζονται οι δυο που χροκωπησαν την Ελλαδα, ΝΔ και Συριζα να κανουν κυβερνηση γιατι το κλεφτοπασοκ δεν προκειται να τους κανει την χαρη, διαφορετικα θα κανουν εκλογες καθε μηνα.

  10. Τάσος 21:36 20/06/2022

    Τότε με τις δημοσκοπήσεις 2017-8 -9 μας τα ειχαν ζαλίσει ότι ένα 12-14% ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ φεύγουν από το Σύριζα και πηγενει ΝΔ.

    Από το αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι εάν έφυγε
    ήταν ελάχιστα .
    Τώρα τι ίδιο βιολί και τώρα ενα 6–7% των ψηφοφόρων φεύγει και πηγενει ΝΔ είναι τόσο ευχαριστημένοι που στις δημοσκοπήσεις δηλώνουν εκλογές εδώ και τώρα για να ψηφίσουν τον ΚΟΥΛΗ

    ΦΕΛΕΚΗ -ΕΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΟΕΣ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΜΆΛΛΟΝ ΟΤΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΜΑΖΈΨΕΙ
    ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΔΙΑΡΟΕΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΠΡΟΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΏΤΟΣ

  11. FEMA 20:15 20/06/2022

    ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΠΕΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΞΩ- ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015

    ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ- ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019

    ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΧΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΤΥΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ

    ΘΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΝ ΠΕΣΟΥΝ ΕΞΩ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ?

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ-ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
    .
    Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ!

    ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ!

  12. Τάσος 18:27 20/06/2022

    ΓΙΏΡΓΟ,ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 6-7 ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΣΕΠΤΈΜΒΡΗ 2015 ,ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ2019 ΠΗΡΕ 300000 ΨΗΦΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ
    ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑΤΑ

  13. Γιώργος 16:53 20/06/2022

    Αν δεν πέσουν εντελώς έξω οι δημοσκοπήσεις τότε το πιθανότερο είναι η ΝΔ να πάρει 30-31 ο ΣΥΡΙΖΑ 27-28 το ΠΑΣΟΚ 11-12 το ΚΚΕ 6-7 ο Βελόπουλος 5-6 ο Βαρουφάκης θα είναι στο όριο του 3% μπαίνει δε μπαίνει και τα υπόλοιπα με την απλή αναλογική θα τα μοιραστούν οι διάφοροι. Οι εκλογές θα γίνουν 2 Οκτωβρίου. Και ούτε οι δεύτερες με την ενισχυμένη θα δώσουν αυτοδυναμία

  14. οκ 15:04 20/06/2022

    απολαυστικές οι φαντασιώσεις των συριζαίων – «ξεχνούν» ότι η ΝΔ κι ο Μητσοτάκης προηγούνται σταθερά στις δημοσκοπήσεις από το 2016-17 κι μετά…

  15. FEMA 14:28 20/06/2022

    ΣΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

    ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ 2019 ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ?

    ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ

    ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΚΑΡΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2019 ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ 6 ΜΟΝΑΔΕΣ?

    ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΝ 7-9-19 (ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)Η ΟΠΟΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 25,7% ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ

    ΤΗΣ ΑΝΑΓΩΓΗΣ.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ Η ΜΕΙΩΣΗ

    ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ-ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟ 10% ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ.

    Η ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΚΟΨΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΓΚΑΖΩΣΕ

    ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

    ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ!

    ΤΟΥΤΩΝ ΔΟΘΕΝΤΩΝ ΛΟΙΠΟΝ Κ. ΦΕΛΕΚΗ ΜΑΣ

    ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΜΠΙΛΙΑ ΣΤΟ 36 ΚΟΚΚΙΝΟ..

  16. Τάσος 13:35 20/06/2022

    Βρε Μαργαρίτα μας έχεις τρελάνει συνέχεια μετον Παπανδρέου και το Σημίτη.
    Σοβαρά λάθη έκαναν αλλά δεν ήταν Τρωκτικά..
    Ο Σημίτης άφησε το μισθό του καθηγητή στη Πάντειο σχολή όσο ήταν Πρωθυπουργός .
    Ο Κουλης παίρνει την αγροτική επιδότηση και δεν αφήνει τα δικαιώματα να τα πάρει ένας νέος αγρότης

    Ο πατέρας του βρέθηκε με τοσα αρχαία που τα βρήκε δεν έκανε αρχαιοκαπηλία.

    Όλο το Μητσοτακεικο ζει απο το ,δημοσιο και κατηγορούν το Δήμοσιο

  17. Έχεις δίκιο σκόλυμε. Τους τοξικομανείς είναι για να τους λυπάσαι με αυτό που περνούν, τους γκέι τους αποδέχομαι αλλά δεν θα τους στρώσουμε και το κόκκινο χαλί για αυτό που βάζουν μέσα τους, όσο για τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες που μας κλέβουν και μας σκοτώνουν, κυριολεκτικά χέστηκα. Ας τους πάρει ο Παπαδημούλης στα δεκάδες σπίτια του και φυσικά με το αζημίωτο. Αριστερός είναι ο άνθρωπος και δεν μπορεί να τους έχει να μένουν δωρεάν. Όσο για τον μπουχέσα τον Κοτζιά διάβασε τον εσύ. Κωλοτούμπας σαν τον Τσίπρα. Από το ΚΚΕ κάποτε τσιράκι των Αμερικανών και των Γερμανών σήμερα.
    Καλό μεσημεριανό ύπνο σκόλυμε.

  18. οκ 10:05 20/06/2022

    οι εκλογές δεν θα γίνουν το 2022 – εδώ θα είμαστε κι θα τα λέμε…

    οι συριζαίοι πάντως είναι ξανά εκτός πραγματικότητας – φαντασιώνονται ότι όλα τα γκάλοπ είναι στημένα κι ότι θα κερδίσουν με μία ψήφο…

  19. Μάλιστα! Η Ελλάδα, αγαπητή, χρεοκόπησε το 2015, από τον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα! Μέχρι τότε όλα ρόδινα και καλά! Ή, τέλος πάντων, αν είχε συμβεί κάτι πριν έρθει ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας, αυτό οφείλεται στο κακό ΠΑΣΟΚ και τον («φρεσκοεγχειρησμένο») Παπανδρέου μόνο! Η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πουθενά στο κάδρο προ του 2015, δεν κυβέρνηση ποτέ, δεν ευθύνεται για τίποτε! Όνειρο ανάλυση (κυριολεκτικά!). Συνέλθετε (ξυπνήστε) και αφήστε την τρελο(τρολο)-ανάλυσή σας. Όσο για τους πατριωτισμούς κλπ., συνιστώ, ειδικά για το «μακεδονικό», να διαβάσετε χωρίς παρωπίδες το βιβλίο του Νίκου Κοτζιά «Η λογική της λύσης». Θα απολαύσετε τις πατριωτικές λύσεις που κατά καιρούς ετοίμαζαν κυρίως οι υπερπατριώτες της ΝΔ. Η Μακεδονία είναι στη θέση της, η νυν Ν.Δ. έχει άλλη πολιτική (και πώς να μην έχει;) από την εποχή που κατέβαινε καβάλα στο άλογο με περικεφαλαίες και μακεδονομάχους κι αν δεν φοβόταν τον Σαμαρά, θα είχε ψηφίσει στην Βουλή και τα σχετικά για την ολοκλήρωση και σωστή εφαρμογή της συμφωνίας. Αφήνω ασχολίαστα τα άλλα, περί μεταναστών, τοξικομανών, γκέι κλπ. Είναι, απλώς διαφωτιστικά για την προέλευση της σκέψης, για την επιστημοσύνη σου και για τον βαθμό του ανθρωπισμού σου (σίγουρα, όχι χριστιανικής προέλευσης).

  20. Ο επιχειρηματικός κόσμος, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες θέλουν κυβερνητική ομαλότητα και σταθερότητα. Ποια ομαλότητα όμως; Αυτή της πρώτης φοράς αριστεράς που τα διέλυσε όλα το 2015 που ανέλαβε από το παράθυρο την εξουσία; Μήπως θα προτιμήσουν οι πολίτες το εγκληματικό ΠΑΣΟΚ του σαχλαμάρα Ανδρουλάκη που κυρίως με τον Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή) και κατόπιν με τον φρεσκοεγχειρησμένο Τζέφρι Παπανδρεόυ ρήμαξαν και χρεοκόπησαν την Ελλάδα; Το προεκλογικό παιχνίδι είναι για δύο άλογα. Θα αναμετρηθούν η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΎΡΙΖΑ. Το κόμμα που υποστηρίζει τους Έλληνες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους με το κόμμα που υποστηρίζει τους λαθρομετανάστες, τους τοξικομανείς, τους γκέι και τους αποτυχημένους αυτής της κοινωνίας. Από την μία το κόμμα που υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και από την άλλη το κόμμα-απόκομμα που για τριάντα αργύρια ξεπούλησε την Μακεδονία μας. Το εκλογικό σύστημα που έφερε ο Τσίπρας πριν από τις εκλογές του 2019 επειδή έβλεπε ότι χάνει, θα παγιδεύσει ακόμα και τον ίδιο αφού το κόμμα του δεν είναι πρώτο. Θα αναζητήσει δεκανίκι στον Βαρουφάκη που χρεοκόπησε την Ελλάδα το 2015, αυτόν που έκλεισε τις τράπεζες και μας οδηγούσε εκτός Ευρώ σύμφωνα με τις εντολές του εργοδότη του Τζορτζ Σόρρος. Μια τέτοια κίνηση απελπισίας δεν θα έχει αποτέλεσμα και η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές πολύ σύντομα. Για την πολιτική αστάθεια ευθύνεται ο ηττοπαθής Τσίπρας και το σύστημα της μαϊμού απλής αναλογικής που επέλεξε όταν ήταν κυβέρνηση. Όπως είχε πει στον ΓΓ του ΚΚΕ τον κύριο Κουτσούμπα ήθελε και αυτός να έκανε κάτι έστω στο εκλογικό σύστημα, αφού οι πολίτες τον θυμόνταν μόνο για τα μνημόνια, την επέλαση των Ισλαμιστών λαθρομεταναστών και το ξεπούλημα της Ελλάδας στους ξένους τοκογλύφους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.