ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα από διάλογο με την κοινωνία…

Το βάρος τώρα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Στοίχημα αποτελεί για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής να είναι έτοιμοι όποτε και αν προκηρυχθούν εκλογές. Για αυτό και έχουν βάλει σκοπό στα τέλη Αυγούστου ή το πολύ στις αρχές Σεπτεμβρίου να έχουν ολοκληρώσει τα ψηφοδέλτια και το πρόγραμμά τους.
Σε αυτό το τελευταίο έχουν ρίξει τώρα το βάρος τους, καθώς όπως εξ’ αρχής είχαν δηλώσει, οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος δεν θα γραφτούν σε ένα κλειστό γραφείο από κάποιους επαΐοντες, αλλά μετά από ενδελεχή διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς που κάθε φορά αφορούν. Δεν είναι τυχαίο ότι και χθες, Τετάρτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στην Λάρισα για να θέσει επί τάπητος το θέμα των αγροτικών. Στόχος, αφενός να προτείνει συγκεκριμένα πράγματα για τους αγρότες που έχουν πληγεί κυρίως από την ακρίβεια στα καύσιμα, αφετέρου να ακούσει τους ίδιους, τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, προκειμένου αργότερα να τα εντάξει ως λύσεις στο κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του.
Επόμενος και τελευταίος σταθμός για τη διαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος, που συνεχίζεται κανονικά όλο αυτό το διάστημα στο παρασκήνιο, είναι το θεματικό συνέδριο για την Υγεία, που εκτός μεγάλου απροόπτου προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο. Μετά και από εκείνο, και αφού ενσωματωθούν και οι προτάσεις που θα προκύψουν από αυτό στο πρόγραμμα του κόμματος, η προαναγγελθείσα Προγραμματική Συνδιάσκεψη, θα δώσει την έγκρισή της, προκειμένου το πρόγραμμα του κόμματος να κατατεθεί στον λαό, και εκείνος να το κρίνει στον δρόμο προς τις εκλογές. Αν πάλι, οι εκλογές έχουν προλάβει τις εξελίξεις, η προγραμματική συνδιάσκεψη θα αναβληθεί, αλλά το πρόγραμμα θα είναι ήδη έτοιμο να μπει στην κρίση του κόσμου.
Σε κάθε περίπτωση, στην ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος θα βοηθήσουν και άλλου τύπου εκδηλώσεις και δράσεις του κόμματος, όπως αυτή που σχεδιάζεται πιθανότατα για μέσα στον Ιούλιο και πάντως μετά την επιστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη από το Στρασβούργο και την τελετή ονοματοδοσίας αίθουσας του Ευρωκοινοβουλίου σε αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου». Συζητείται μία εκδήλωση με την οποία το ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει διάλογο με όλους τους παραγωγικούς φορείς του τόπου. Βασικό αντικείμενο, η ακρίβεια, τα χρέη και άλλες ‘πληγές του Φαραώ’, με την Χαριλάου Τρικούπη να έχει ‘σηκώσει’ ειδικά την ακρίβεια ψηλά στην ατζέντα του όλο το προηγούμενο διάστημα και να σκοπεύει να συνεχίσει τον ίδιο ρυθμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.