ΚΟΣΜΟΣ

Eξαιτίας του πολέμου

UNICEF: 5,2 εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια

Πάνω από πέντε εκατομμύρια παιδιά της Ουκρανίας εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας του πολέμου στην πατρίδα τους, υπολογίζει η UNICEF.

Στην ίδια την Ουκρανία, περίπου 3 εκατομμύρια παιδιά χρειάζονται υποστήριξη μετά την εισβολή του στρατού της Ρωσίας, που άρχισε την 24η Φεβρουαρίου· άλλα περίπου 2,2 εκατ. παιδιά που έχουν προσφύγει σε άλλες χώρες επίσης χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία.

Τουλάχιστον 262 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 415 τραυματίστηκαν τις πρώτες σχεδόν εκατό ημέρες του πολέμου, ενώ εκατοντάδες σχολεία υπέστησαν ζημιές, τονίζει η UNICEF, θυμίζοντας ότι η 1η Ιουνίου είναι η διεθνής Ημέρα Προστασίας του Παιδιού.

«Αντί να γιορτάζουμε την ημέρα, πλησιάζουμε με δέος την 3η Ιουνίου - την εκατοστή ημέρα ενός πολέμου που έκανε κομμάτια τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών. Αν δεν υπάρξει επειγόντως κατάπαυση του πυρός και ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων, τα παιδιά θα συνεχίσουν να υποφέρουν, και ο αντίκτυπος αυτού του πολέμου θα πλήξει ευάλωτα παιδιά σε όλο τον κόσμο», τόνισε η Κάθριν Ράσελ, εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.