ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΣΕΤΕ

Β. Κικίλιας: Σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον, διαμορφώσαμε στρατηγικές συμμαχίες και ενισχύσαμε τον τουρισμό

Τη σημασία του ελληνικού τουρισμού ως εγγυητή της ανάπτυξη της χώρας ανέδειξε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από το βήμα της 30ης γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που λαμβάνει χώρα στο μουσείο Μπενάκη. «Όταν μιλάμε για τουρισμό, μιλάμε για έναν πολυεπίπεδο μοχλό ανάπτυξης. Στα κέντρα, αλλά και στις περιφέρειες της πατρίδας μας. Και ισχυρός ελληνικός τουρισμός σημαίνει ισχυρή εθνική οικονομία», επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, στην ομιλία του. Ο κ. Κικίλιας ανέπτυξε τις θεσμικές πρωτοβουλίες και τις στοχευμένες στρατηγικές που το υπουργείο Τουρισμού διαμόρφωσε, όλους τους τελευταίους μήνες, για το επιτυχές "rebranding" της χώρας στο εξωτερικό.
«Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχοντας μπροστά μας ακόμη το πρόβλημα της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης εργαστήκαμε σκληρά και εργαστήκαμε ομαδικά με ένα διττό στόχο. Αφενός, να καταφέρουμε να ανοίξουμε νωρίτερα την τουριστική περίοδο και αφετέρου να ενισχύσουμε τις προϋποθέσεις για την αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Σύμμαχος μας σε αυτή την προσπάθεια η επανασύσταση της χώρας ως μιας σύγχρονης χώρας που κατάφερε επιτυχημένα να αντιμετωπίσει την πανδημία και να ανοίξει με ασφαλή τρόπο», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, προσθέτοντας: «Στο πλαίσιο αυτό, διαπραγματευτήκαμε με τους μεγάλους διεθνείς παίκτες της αγοράς για να φέρουμε αφενός νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά και για να επεκτείνουμε τη λήξη της μέχρι το τέλος του έτους. Πιέσαμε και καταφέραμε τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν χωρητικότητες και να προσθέσουν νέα δρομολόγια και προορισμούς. Συζητήσαμε με τους μεγάλους tour operators για τους τρόπους ανάδειξης νέων προορισμών».
Απαντώντας στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προηγήθηκε στο βήμα της 30ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε ότι τα θέματα που σχετίζονται με τον ελληνικό τουρισμό είναι θέματα εθνικά. Όπως σημείωσε, το τουριστικό μας προϊόν παράγει το 25% του ΑΕΠ, δηλαδή ένα στα τέσσερα ευρώ στην ελληνική οικονομία. «Αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ζητήματα που μας αφορούν όλους, ιδίως τη μέση ελληνική οικογένεια, τη μέση ελληνική επιχείρηση. Επομένως, πρόκειται για ζητήματα που πρέπει να μένουν μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις και κομματικές “ ταυτότητες”», πρόσθεσε.
«Συνολικά σε μόλις 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέβαλε 29 νέους φόρους με κόστος 4,3 δισ. ευρώ για τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών, όπως καταδεικνύουν οι σχετικές μελέτες του ΟΟΣΑ», ανέφερε εν συνεχεία ο υπουργός Τουρισμού, σχολιάζοντας τις αναφορές του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γεμίζει τα ταμεία, λεηλατώντας τη μεσαία τάξη. «Στον αντίποδα, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει επιβάλλει κανένα νέο φόρο. Εδώ και τρία χρόνια, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, μειώνουμε φόρους και απαλύνουμε τα βάρη για τους Έλληνες φορολογούμενους», τόνισε.
Παράλληλα, ο υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο ρευστό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο, με τα νέα δεδομένα που προκαλεί ο πόλεμος που μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης, η εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, αλλά και η κλιμακούμενη επιθετική ρητορική με την ακραία τουρκική προκλητικότητα, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας. «Μόνο αυτά θα έφταναν για να επηρεαστεί άμεσα ένα τόσο σημαντικό και εύπλαστο προϊόν, όπως είναι ο ελληνικός τουρισμός. Παρ’ όλα αυτά, χάρη στις στρατηγικές συμμαχίες και τις πολιτικές που έχουμε ακολουθήσει όλο αυτό το διάστημα, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Αντιθέτως, όλα τα στοιχεία είναι πολύ ισχυρά», είπε ο κ. Κικίλιας.
Αναφερόμενος, τέλος, στην τρέχουσα εσωτερική πολιτική επικαιρότητα και στο αίτημα του κ. Τσίπρα για εκλογές, ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε: «Το πότε θα γίνουν εκλογές, το γνωρίζει μόνο ο πρωθυπουργός της χώρας. Όποτε όμως και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές, το διακύβευμα είναι προφανές. Όλοι οι Έλληνες θυμούνται τα πεπραγμένα της προηγούμενης Κυβέρνησης. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποιος μπορεί να διαχειριστεί τις πολλαπλές κρίσεις, με τις οποίες “ αναμετρήθηκε” η χώρα τα τελευταία χρόνια. Και όλες εκείνες που ακολουθούν σε μία δύσκολη - όπως διαφαίνεται - εποχή. Και ο μόνος που έχει αποδείξει ότι μπορεί να κρατά σταθερά το τιμόνι της χώρας και να οδηγεί την Ελλάδα μπροστά, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.