ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση του αριθμού Αμερικανών τουριστών στα Χανιά καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία ερευνας στο αεροδρόμιο της πόλης

Αυξηση του αριθμού των Αμερικανών τουριστών στα Χανιά σε σχέση με αλλες περιόδους, καθώς και ενδιαφέρον για αύξηση των ημερών παραμονής τους, καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία έρευνας για τη διερεύνηση του προφίλ, τις προτιμήσεις και τον βαθμό ικανοποίησης των ξένων που επισκέπτονται τα Χανιά, μέσω του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Η έρευνα για τη διεξαγωγή της οποίας υπογράφηκε σήμερα προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του δήμου Χανίων και του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου ( Μ.Α.Ι.Χ), είναι σε εξέλιξη και υποστηρίζεται απο ομάδα 20 επιστημόνων του ΜΑΙΧ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, το Ινστιτούτο αναλαμβάνει να διευρευνήσει, μέσω ειδικού ερωτηματολογίου σε διάφορες γλώσσες, την ταξιδιωτική συμπεριφορά, το προφίλ και τις προτιμήσεις των αλλοδαπών τουριστών που επισκέπτονται τον δήμο Χανίων, την τουριστική περίοδο 2022 καθώς και να αξιολογήσουν τον βαθμό ικανοποίησης τους απο τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

«Είναι σημαντικό να έχουμε πρωτογενή δεδομένα προσβάσιμα σε όλους που θα αποτυπώνουν με αντικειμενικότητα και επιστημονική εγκυρότητα τη φυσιογνωμία των επισκεπτών μας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, αλλά και τις αδυναμίες που καλούμαστε να διορθώσουμε», τόνισε κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης επισημαίνοντας οτι δήμος και ΜΑΙΧ συνεργάζονται θετικά σε μία σειρά από θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία.

Απο την πλευρά του, ο διευθυντής του ΜΑΙΧ Γιώργος Μπαουράκης αναφέρθηκε στούς στόχους της ερευνας και στα δομικά χαρακτηριστικά της.

«Η έρευνα,μεταξύ αλλων, διευρευνά το ενδιαφέρον των ξένων για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για νέους προορισμούς», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μπαουράκης τονίζοντας παράλληλα οτι μέσω της ερευνας καταγράφονται απόψεις για διάφορα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νεκτάριος Ψαρουδάκης χαρακτήρισε σημαντική την ερευνα για το σύνολο των τουριστικών φορέων του τόπου, τονίζοντας παράλληλα οτι το 2022 ειναι μια κομβική χρονιά για τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.