ΕΛΛΑΔΑ

Βλέπει αύριο τον Δένδια

Αρνητικός στον κορωνοϊό ο Αναστασιάδης

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες και με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακή Δημοκρατίας Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποβλήθηκε σήμερα το απόγευμα σε νέο διαγνωστικό έλεγχο για τον covid-19 και το αποτέλεσμά του ήταν αρνητικό.

Ο Κύπριος πρόεδρεος είχε διαγνωσθεί θετικός στις 19 Ιουλίου και είχε τεθεί σε απομόνωση. Μετά τη σημερινή εξέλιξη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιστρέφει στο πρόγραμμα των δημόσιων δραστηριοτήτων του.

Στις 9.00 το πρωί της Πέμπτης θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 11 το πρωί θα δεχθεί τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκο Δένδια, στο Προεδρικό Μέγαρο και στις 6.45 το απόγευμα θα ενημερώσει το Κεντρικό Συμβούλιο των οργανώσεων των αποδήμων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η επίσκεψη Δένδια

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Σύνοδο των Επικεφαλής των Διπλωματικών Αποστολών της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας θα εκφωνήσει ομιλία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει περί ώρα 13:00 συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννη Κασουλίδη. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο Υπουργών εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και συντονισμού των δύο χωρών.

Αναμένεται δε να εστιάσουν στις εξελίξεις στο Κυπριακό - εν όψει και της επικείμενης νέας Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανανέωση της εντολής της UNFICYP, στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ζητήματα ΕΕ και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά την παραμονή του στη Λευκωσία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, χωριστές συναντήσεις, διαδοχικά, με τους υποψήφιους για το προεδρικό αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου (υποψήφιος ΔΗΣΥ), Ανδρέα Μαυρογιάννη (ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από ΑΚΕΛ) και Νίκο Χριστοδουλίδη (ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.