ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τι δήλωσε

Χατζηδάκης: «Το παράδειγμα του Καραμανλή σημείο αναφοράς για όσους απεχθάνονται τις ακρότητες και τον λαϊκισμό»

Το μήνυμα του υπουργού Εργασίας με αφορμή τα 48 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«"Παρέλαβε χάος, έφτιαξε κράτος". Δεν ήταν μόνο το σύνθημα του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας για τη Μεταπολίτευση. Ήταν η πραγματικότητα! Σαν σήμερα, 48 χρόνια πριν (24 Ιουλίου 1974), ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεφε από το Παρίσι, μετά από 11 χρόνια αυτοεξορίας και στη σκιά της Κυπριακής τραγωδίας, για να σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όπως επισημαίνει, «όσα πέτυχε έγιναν αντικείμενο θαυμασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποκατέστησε υποδειγματικά τη δημοκρατία. Ενέταξε την Ελλάδα στην ΕΟΚ αρκετά νωρίτερα από την Ισπανία και την Πορτογαλία και πολιτεύθηκε με σοβαρότητα, με υπευθυνότητα, με δωρικό ύφος και χωρίς ίχνος δημαγωγίας».

«Το παράδειγμά του εμπνέει και πρέπει να εμπνέει τη Νέα Δημοκρατία, αλλά είναι σημείο αναφοράς για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα που απεχθάνονται τις ακρότητες και τον λαϊκισμό και οραματίζονται μια σύγχρονη, δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα» σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.