ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 52% θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα της ΝΔ με 9,3%

Σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα τo "Μanifesto" που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα τρία χρόνια της ΝΔ στην κυβέρνηση, καταγράφεται προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος 9,3% έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και ενώ γινόταν η συζήτηση στη Βουλή για το Νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η Ν.Δ διατηρεί σημαντική διαφορά της τάξης του 8.9% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου η οποία φτάνει το 9,3% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων. Αναλυτικά τα κόμματα λαμβάνουν:

Ν.Δ 31,7%, ΣΥΡΙΖΑ 22,8%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 11,8%, Κ.Κ.Ε 5,1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.8%, ΜΕΡΑ 25 2,5%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2.2% , ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,1% , ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,1%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,7% , ενώ οι Αναποφάσιστοι είναι στο 9,9%.

Σε σχέση με την τελευταία έρευνα του Μαΐου, η ΝΔ καταγράφει μικρή πτώση της τάξης του 0.4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ "τσιμπάει" μία μονάδα. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χάνει σχεδόν μία μονάδα, ο,9%. Οι επιδόσεις αυτές στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων είναι: Ν.Δ 33.1% , ΣΥΡΙΖΑ 23.8%, ΠΑΣΟΚ 12.3%, Κ.ΚΕ 5.3% , ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5%, ΜΕΡΑ 25 2.6%.
Το 52% επιθυμεί οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Οι πολίτες ως προς τον χρόνο των εκλογών επιθυμούν σε ποσοστό 37.5% αυτές να πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο, ενώ το 52% επιθυμεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Όσο για το τι είδους κυβέρνηση προτιμούν, όσοι έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση έχουν επιλέξει:

Αυτοδύναμη Ν.Δ 26.6%, 11% αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ 8.9%, κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ 11.7% και κυβέρνηση τεχνοκρατών με την συνεργασία και των τριών πρώτων κομμάτων 13.7%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στην ερώτηση ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36,9%. Στη συνέχεια ακολουθεί ο κανένας με 27,3% και στην τρίτη θέση ο Αλέξης Τσίπρας με 21%. Ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4,7%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2,1% και οι Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος με 1,7%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.