ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Καβάλα

Υπ. Άμυνας Σερβίας: Το Αντόνοφ μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά

Το μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς. Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Ο Σέρβος υπουργός 'Αμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο 'Αμυνας του Μπαγκλαντές. Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου 'Αμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο υπουργός 'Αμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

 

Τι ανέφερε η ουκρανική αεροπορική εταιρεία

Η ουκρανική αεροπορική εταιρεία, Meridian, επιβεβαίωσε την Κυριακή (17/07) το γεγονός της συντριβής του στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους AN-12 στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε ότι και τα οκτώ νεκρά μέλη του πληρώματος είναι Ουκρανοί, όπως γράφουν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η αιτία της συντριβής θεωρείται -επί του παρόντος- μια τεχνική βλάβη, αλλά η φύση του φορτίου που υπήρχε στο αεροπλάνο, δεν αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Deutsche Welle».

 

Συνεχίζονται οι έρευνες στην Καβάλα

Οι έρευνες στο σημείο όπου έπεσε στην Καβάλα, το βράδυ του Σαββάτου (16/07), το αεροπλάνο Antonov είναι σε εξέλιξη και στο επίκεντρο τίθεται η άγνωστη λευκή ουσία που εντοπίστηκε, γι' αυτό και στην περιοχή μεταβαίνει λόχος Πυρηνικής-Χημικής Άμυνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το φορτίο έχει καεί, δεν υπάρχει τίποτα άθικτο, ωστόσο αν και υπάρχει πλέον βεβαιότητα ότι πρόκειται για πυρομαχικά, οι Αρχές δεν γνωρίζουν ούτε τι τύπου ήταν ούτε σε τι ποσοστό του φορτίου αντιστοιχούσαν.

Μάλιστα, στο σημείο μεταβαίνει ο Ειδικός Λόχος Αντιμετώπισης Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής Άμυνας, για να χτενίσει την περιχή, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο αντιμετώπισης τέτοιων συμβάντων. Θα διατεθεί, επίσης, τμήμα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ με 14 άτομα. Η μετακίνηση του εν λόγω τμήματος θα γίνει με CH-47D από τα Μέγαρα και στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο ομάδες ΤΕΝΞ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.