ΚΟΣΜΟΣ

Νέα προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες

Κύπρος: Τους 40 βαθμούς αναμένεται να αγγίξει σήμερα η θερμοκρασία

Νέα προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κύπρου, σημειώνοντας ότι σήμερα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 40 βαθμούς κελσίου.

Σημειώνεται ότι και κατά την χθεσινή ημέρα, η θερμοκρασία κυμάνθηκε στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια, ανατολικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου εξέδωσε οδηγίες για μέτρα προστασίας από τον καύσωνα, επισημαίνοντας τι πρέπει να αποφεύγεται και τι να προτιμάται:

* Αποφυγή έκθεσης και δραστηριοτήτων στο ηλιακό φως κυρίως μεταξύ των ωρών 11 π.μ. - 4 μ.μ. Είναι καλύτερα η παραμονή σε δροσερό μέρος του σπιτιού ή σκιερό στο εξωτερικό. Οι δραστηριότητες είναι καλύτερα να αποφεύγονται.

* Αποφεύγουμε τα «βαριά» φαγητά και προτιμούμε τα ελαφρά.

* Αποφεύγουμε την έκθεση του προσώπου στον ήλιο και χρησιμοποιούμε καπέλα και ομπρέλα.

* Χρησιμοποιούμε αντηλιακή κρέμα τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο.

* ΌΧΙ στα οινοπνευματώδη ποτά ΝΑΙ στο νερό και τους χυμούς.

* Αποφεύγουμε ρούχα που φέρνουν δυσφορία. Προτιμούμε τα άνετα ρούχα με ανοικτά χρώματα.

* Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα σε αυξημένη ηλιοφάνεια τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, αλλά τα φροντίζουμε συνεχώς.

* Ποτέ δεν αφήνουμε παιδιά μόνα τους μέσα σε κλειστό αυτοκίνητο ή σε άλλο κλειστό όχημα. Η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί γρήγορα να γίνει πολύ υψηλότερη από την εξωτερική θερμοκρασία και να συνεχίσει να αυξάνεται σε θερμοκρασίες που προκαλούν θάνατο.

* Αποφεύγουμε τους θερμούς κλειστούς χώρους χωρίς καλό εξαερισμό και προτιμούμε χώρους με κλιματιστικά και ανεμιστήρες και σίγουρα με πολύ καλό εξαερισμό.

* Φροντίζουμε να «δροσίζεται» το σπίτι μας με τον πρωινό και βραδινό αέρα και το προστατεύουμε από τον καυτό ήλιο με παράθυρα.

* Το δροσερό νερό στο σώμα βοηθά για τη μείωση της θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.