ΕΛΛΑΔΑ

Το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί

Κορωνοϊός: "Όχι" Πλεύρη στην επαναφορά των μέτρων

Το ενδεχόμενο να γίνει επαναφορά των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό απέκλεισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Εξήγησε ότι το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί και ήδη παρατηρείται μια πτωτική τάση στα κρούσματα, η οποία όπως είπε θα επεκταθεί και στους σκληρούς δείκτες. "Δεν έχει νόημα η επαναφορά μέτρων", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τόνισε επίσης πως το γεγονός ότι το ΕΣΥ δεν πιέζεται σε κλίνες ΜΕΘ, δείχνει ότι δεν υπάρχει υποχρέωση να παρθούν μέτρα.

Για τον αριθμό των θανάτων είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οφέιλεται σε κόβιντ και όχι από κόβιντ. "Το 30-35% των ασθενών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται για άλλο λόγο και έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα κόβιντ και λογαριάζονται ως αντίστοιχα περιστατικά. Δεν λέμε όμως ότι δεν υπάρχουν, να το ξεκαθαρίσω", ανέφερε.

Σχετικά με τα εμβόλια, σημείωσε ότι γίνονται δοκιμές σε δύο επίπεδα από την Pfizer και τη Moderna, σε πρώτη φάση για προστασία από τη μόλυνση από την Όμικρον αλλά και για προστασία από την Ομικρον 4-5. Εκτίμησε πως προς τα τέλη του καλοκαιριού ή στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δύο εταιρίες θα υποβάλλουν αίτημα για έγκριση.

Ερωτηθείς για την περίπτωση χορήγησης ενισχυτικής δόσης στο γενικό πληθυσμό δήλωσε ότι ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα χρειαστεί, διότι έχει να κάνει με την πορεία της πανδημίας.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του περί μη τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον Αλέξη Τσίπρα, διευκρίνισε τα εξής: "Αναφέρομαι στις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Εάν κάποιος νοσήσει η μέρα της νόσησης είναι η μέρα 0 και ακολουθεί 5 ημέρες καραντίνα και μετά από 5 ημέρες πρέπει να φοράει η μάσκα. Με βάση τους χρόνους που ο κ. Τσίπρας έχει δώσει έπρεπε να είναι σε καραντίνα και να φοράει μάσκα. Η καραντίνα έχει αποσυνδεθεί από το τεστ. Δε γίνεται εξαίρεση σε περίπτωση που το pcr είναι αρνητικό".

Και συνέχισε: "Η απάντηση ότι είσαι ακροδεξιό τρολ και τσαρλατάνος χωρίς να πει ποιες οδηγίες ακολούθησε είναι μια κριτική που δεν έχει βάση".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.