ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλει ‘κοινωνικό εγερτήριο’…

Με προτάσεις απαντά το ΠΑΣΟΚ στην πόλωση

Με την κατάθεση προγραμματικών προτάσεων με σαφές ιδεολογικό πρόσημο, γύρω από μία κοινωνική ατζέντα που σηκώνει όλο και πιο ψηλά, απαντά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, στο σκηνικό πόλωσης που διαβλέπει ότι στήνουν ήδη τα δύο μεγάλα κόμματα. Την ίδια ώρα, επιτίθεται με σφοδρότητα στην κυβέρνηση με αφορμή και την ακατάσχετη εκλογολογία. Στελέχη του κόμματος την περιγράφουν ως ασυνεπή δύναμη, αφού ο μεν πρωθυπουργός μιλούσε για εξάντληση της τετραετίας και την ίδια ώρα οι υπουργοί του έκαναν λόγο για εκλογές το φθινόπωρο, και της αποδίδουν οπορτουνισμό. Παρατηρώντας ωστόσο ότι οι υπουργοί έχουν από καιρό ‘κατεβάσει τα μολύβια’, τονίζουν ότι «πρέπει να γίνουν εκλογές» για να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, στην Χαριλάου Τρικούπη, ρίχνουν όλο το βάρος τους στα κοινωνικά θέματα. Δεκάδες κλιμάκια του κόμματος έχουν βγει στους δρόμους και συζητούν με τον κόσμο για την ακρίβεια, καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις για την αντιμετώπιση του ‘νούμερο ένα’ προβλήματος των πολιτών, αυτού που εν πολλοίς θα κρίνει και τις εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί και η εφ’ όλης της ύλης ομιλία του επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα ζητήματα που αφορούν στην Κοινωνική Πολιτική στις 6 Ιουλίου, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη πάντως, να προεξοφλούν ότι η συζήτηση γίνεται για να παρακολουθήσει ο ελληνικός λαός ένα ακόμα ‘πινγκ-πονγκ’ μεταξύ των επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων, που πιθανότατα δεν θα μείνουν καν εντός αίθουσας για να ακούσουν την κριτική, αλλά και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων γύρω από την ακρίβεια, το ράλι τιμών στα καύσιμα, τις δαπάνες στην ιδιωτική Υγεία, τα ενοίκια, τη διεύρυνση των ανισοτήτων κ.ο.κ. Για όλα αυτά τα ζητήματα πάντως, αναμένεται να μιλήσει ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ο ίδιος προετοιμάζει ειδική ημερίδα του κόμματος με παραγωγικούς φορείς, προκειμένου να ανοίξει ένας διάλογος μαζί τους για την ‘επόμενη μέρα’.

Στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πάντως, επιμένουν να κρατούν ψηλά στην ατζέντα τους και το θέμα της ενέργειας, με τους επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη να σχεδιάζουν νέα μεγάλη εκδήλωση, πιθανότατα συνέντευξη Τύπου του προέδρου του κόμματος για το θέμα, αμέσως μετά από την επιστροφή του από το Στρασβούργο, όπου θα παραβρεθεί στην μετονομασία αίθουσας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου», κάτι για το οποίο εργάζεται προσωπικά τα τελευταία χρόνια.

Στην πραγματικότητα, εκτιμώντας ότι η στρατηγική και των δύο μεγάλων κομμάτων είναι στρατηγική ‘αφαίμαξης ψήφων’ του ΠΑΣΟΚ και πως κανείς δεν θέλει όντως το ΠΑΣΟΚ για κυβερνητικό του εταίρο, στην Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν παρελκυστική τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες. «Λαμβάνουν υπόψη τους το ΠΑΣΟΚ ως συμπλήρωμα και αυτό είναι λάθος. Εμείς πορευόμαστε αυτόνομα, πλειοψηφικά, δυναμικά», λένε, επιμένοντας στην στρατηγική κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, ενώ δείχνουν να έχουν αποφασίσει να ‘κερδίσουν την μάχη’ στο πεζοδρόμιο. «Η νίκη δεν θα έρθει από τα τηλεπαράθυρα», τονίζουν, δίνοντας έμφαση στην παρουσία των στελεχών δίπλα στον κόσμο και τελικά στο ‘κοινωνικό εγερτήριο’ που έχουν βάλει σκοπό να πετύχουν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.