ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΥΠ υπάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου…

Να έρθει ο Μητσοτάκης στη Βουλή, για το θέμα της παγίδευσης του κινητού του Ανδρουλάκη

Σε «μάχη Δημοκρατίας και Διαφάνειας» αναγάγει τον αγώνα του να διαλευκανθεί η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, που επιμένει να συντηρεί το θέμα πολύ ‘ψηλά’ στην ατζέντα, ζητώντας εξηγήσεις και προειδοποιώντας πως δεν θα σταματήσει αν δεν τις πάρει. Χθες μάλιστα, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Μιχάλης Κατρίνης κάλεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να έρθει στη Βουλή για το θέμα, καθώς η ΕΥΠ υπάγεται πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, παρατηρώντας ότι κάποιοι επιχειρούν να ‘θάψουν’ το θέμα, όπως είπε, καταλογίζοντας και στην ίδια την κυβέρνηση ότι προσποιείται πως δεν την αφορά, ο κ.Κατρίνης υποστήριξε ότι «το ζήτημα είναι πολύ χοντρό για να συγκαλυφθεί», προειδοποιώντας ότι το ζήτημα αυτό ούτε τελείωσε, ούτε εκτονώθηκε με τη δημοσιοποίησή του. Αντίθετα, τώρα αρχίζει.
Με το ΠΑΣΟΚ να έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στην οποία θα πρέπει να κληθούν ο διοικητής της ΕΥΠ και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, και τη συνεδρίαση να έχει ήδη οριστεί για σήμερα στις δύο το μεσημέρι, ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος υποστήριξε ότι «ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποδεχθεί τη σύγκληση της Επιτροπής αφού το θέμα προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις». Πήγε όμως ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να είναι παρών και ο πρωθυπουργός, αφού η ΕΥΠ υπάγεται στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ιδιαιτέρως δηκτικός υπήρξε ο κ.Κατρίνης και απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλής στην κυβέρνηση. «Πριν από 16 χρόνια αποκαλύφθηκε από υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή η παράνομη εγκατάσταση ειδικού λογισμικού σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με το οποίο παρακολουθούνταν ο τότε πρωθυπουργός και υπουργοί της τότε κυβέρνησης. Της δική σας παράταξης ήταν, κύριοι της ΝΔ. Δεν σας προβληματίζει; Τι έγινε έκτοτε; Αποκαλύφθηκε τίποτα; Βρέθηκαν οι ένοχοι; Υπήρξαν επιπτώσεις; Υπήρξαν μέτρα θωράκισης και προστασίας του απορρήτου των επικοινωνιών, ζήτημα που αφορά τις δημοκρατικές ελευθερίες, ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες αυτής της χώρας;», ρώτησε.

Ο ίδιος μάλιστα, απηχώντας απολύτως το σκεπτικό της Χαριλάου Τρικούπη, αναρωτήθηκε ποιοι είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να εγκαθιστούν παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, ποιοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το ειδικό λογισμικό Predator, που κοστίζει εκατομμύρια ευρώ, επιχειρώντας να παγιδεύσουν και να παρακολουθούν το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ποιους άλλους παρακολουθούν κ.ο.κ. Μίλησε μάλιστα, για πλήθος ερωτηματικών που ζητούν απαντήσεις, επιμένοντας ότι θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, από τη στιγμή που μία από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησής του, ήταν να υπαγάγει την ΕΥΠ απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και να καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο διοικητής της εν λόγω Υπηρεσίας δεν χρειάζεται να έχει πτυχίο Πανεπιστημίου. «Δεν θα ξαναγυρίσουμε στην εποχή των κοριών της περιόδου 1989-1993», προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.