ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φινάλε με ήττα στα φιλικά της Αυστρίας

Ολυμπιακός - Σάλτσμπουργκ: 1-3

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 από την πρωταθλήτρια Αυστρίας Σάλτσμπουργκ στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους - Η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με τον Ελ Αραμπί.

Την ήττα με 3-1 γνώρισε σήμερα (2/7) ο Ολυμπιακός από τη Σάλτσμπουργκ, στο τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους όπου ναι μεν οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν για μεγάλο χρονικό διάστημα καλό πρόσωπο, όμως έχασαν ξανά και δέχθηκαν τρία γκολ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ,τους Αβιλα, Παπασταθόπουλο,Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Εμβιλά, Κανέ στον άξονα, τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τον Ακιμπού Καμαρά πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπ, δηλαδή παρέταξε 11 νέα πρόσωπα σε σχέση με το χθεσινό φιλικό κόντρα στην Αρμίνια.

Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Αυστριακούς μπροστά στο σκορ 2-1 (Σίμιτς 22', Καμερί 41') αλλά σε ματς όπως αυτό, δηλαδή τεστ προετοιμασίας, το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο πράγμα που «μετρά», εκτός και πάμε φυσικά σε κάτι... εξωφρενικό. Παράλληλα απέναντι στους «ερυθρόλευκους» βρέθηκε μία πολύ καλή ομάδα – για εννέα σερί σεζόν παίρνει το πρωτάθλημα της χώρας της – με μεγάλο μπάτζετ και οι Πειραιώτες σε αυτό το χρονικό διάστημα έδειξαν καλά στοιχεία.

Α) Πρέσαραν ψηλά για περισσότερα από τα 30 λεπτά του πρώτου μισού. Ο Ακιμπού Καμαρά «ντουμπλάριζε» τον Ελ Αραμπί και μάλιστα μετά από δική του αμυντική ενέργεια στο ύψος της αντίπαλης περιοχής η μπάλα στρώθηκε στον δεύτερο και εκείνος βρήκε δίχτυα στο 14'. Την ίδια στιγμή πέρασε 2-3 κάθετες και βρήκε ορισμένα σουτ από καλή θέση που όμως πέρασαν άουτ. Ευρύτερα ο 21χρονος ήταν ο κορυφαίος του πρώτου μισού παίζοντας στο «10».

Β) Ο Αβιλα έπαιρνε πρωτοβουλίες από τα δεξιά. Πήγαινε στο 1 vs 1 (σε μία περίπτωση υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι μετά από δική του ενέργεια), ανέβαινε και πέρασε 1-2 πολύ καλές σέντρες.

Γ) Οι Ρέαμπτσιουκ, Μασούρας «καθάρισαν» τα πάντα από την αριστερή τους πλευρά. Μάλιστα ο τελευταίος συνέκλινε συχνά σα δεύτερος φορ.

Δ) Ο άξονας των «ερυθρολεύκων», ο Εμβιλά κυρίως, κάλυπτε σωστά τους χώρους στο αμυντικό τρανζίσιον, αν η ομάδα έχανε ψηλά την κατοχή κυρίως από τα μπακ της.

Βέβαια την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός δέχθηκε δύο γκολ. «Καμπανάκι». Η Σάλτσμπουργκ βρήκε λοιπόν δίχτυα στις ισάριθμες ευκαιρίες της, άρα βοηθήθηκε από τον παράγοντα τύχη που όμως θα υπάρχει πάντα στην μπάλα. το πρώτο με κερδισμένη προσωπική «μονομαχία» του Σέσκο που πήρε την κεφαλιά από τον Σισέ και έπαιξε για τον Σίμιτς που ισοφάρισε και μετά με ωραίο σουτ του Καμερί. Δηλαδή με ατομικές ενέργειες και όχι με την μπάλα κάτω σε οργανωμένη επίθεση. Plus ότι εκείνος δεν «τελείωσε» φάσεις που τους παρουσιάστηκαν. Πάντως το παιχνίδι στο πρώτο του μισό ήταν «μοιρασμένο».

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του 54' για το 2-2
Σέντρα στο δεύτερο μισό και οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τους ίδιους 11. Στα πρώτα λεπτά η Σάλτσμπουργκ θέλησε να τους πρεσάρει ψηλά και εκείνοι ανταποκρίθηκαν καλά. Και άλλο θετικό. Δεν «πούλησαν» μπάλες, κράτησαν την κατοχή και μάλιστα στο 54' έφτασαν μια ανάσα από το 2-2. Ο Μασούρας βρήκε σωστά/όμορφα τον Ραντζέλοβιτς στα δεξιά και «έσπασε» την πίεση της Σάλτσμπουργκ, ο Σέρβος κουβάλησε την μπάλα κάποια μέτρα και σέντραρε για τον 28χρονο που πέρασε σε θέση φορ αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει εξ' επαφής! Τεράστια ευκαιρία, στο ποδόσφαιρο όμως όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, ο διεθνής μεσοεπιθετικός στάθηκε πολύ άτυχος.

Ο Εμβιλά στόπερ από το 62' και μετά
Και κάπου εκεί (62') ο Μαρτίνς άρχισε τις αλλαγές, όμως σε αντίθεση με τα προηγούμενα φιλικά δεν ήταν μαζεμένες. Ετσι στη μία ώρα δράσης προχώρησε σε δύο, καθώς μπήκαν οι Ζίνγκερναγκελ. Μαντί Καμαρά αντί των Μασούρα, Παπασταθόπουλου. Αυτόματα ο Εμβιλά «γύρισε» στόπερ και πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος κόουτς είχε πλέον τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ,τους Αβιλα, Εμβιλά,Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μαντί Καμαρά, Κανέ στον άξονα, τους Ζίνγκερναγκελ, Ραντζέλοβιτς στα άκρα και τον Ακιμπού Καμαρά πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Λίγο αργότερα (66') πέρασε και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στο «9» αντί του Ελ Αραμπί, όμως με την πάροδο του χρόνου και με γνώμονα πως η Σάλτσμπουργκ είχε αλλάξει σχεδόν όλη την 11άδα της, οι Αυστριακοί πήραν τα «ηνία». Και εύλογα αφού είχαν μεγαλύτερη φρεσκάδα, τη στιγμή που οι περισσότεροι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν για πρώτη φορά στο καλοκαίρι πάνω από 60'.

4-4-2 μετά το 79'
Στο 75' οι Πειραιώτες δέχθηκαν το πρώτο επιθετικό τρανζίσιον στο ματς αλλά ο Βατσλίκ είπε «όχι» στον Μπερνάντο που βρέθηκε σε θέση βολής και στο 79' ο Ολυμπιακός «γύρισε» τη διάταξή του σε 4-4-2, καθώς οι Χασάν, Καρβάλιο αντικατέστησαν τους Ραντζέλοβιτς, Ακιμπού Καμαρά και από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ,τους Αβιλα, Εμβιλά,Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μαντί Καμαρά, Κανέ στον άξονα, τους Ζίνγκερναγκελ, Καρβάλιιο στα άκρα και τους Αμπουμπακάρ Καμαρά, Χασάν στα φορ. Ομως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και παράλληλα στο 81' δέχθηκαν και τρίτο γκολ με τον Μπερνάντο, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-1).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.