ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θετικό δείγμα με κορυφαίο τον Γκαρσία

Ουτρέχτη - ΑΕΚ: 0-1

H AEK επικράτησε σε φιλικό παιχνίδι με 1-0 της Ουτρέχτης με γκολ του Λιβάι Γκαρσία (είχε και δοκάρι) παίζοντας όμορφο και γρήγορο ποδόσφαιρο.

Αν υπάρχει κάποιο ζητούμενο, κάτι που να απαιτείται κάτι σαν αποτέλεσμα από τον προπονητή και τους συνεργάτες του, στη διάρκεια φιλικών αναμετρήσεων στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΚ , αυτό δεδομένα είναι να παρατηρείται βελτίωση και πρόοδο στο κομμάτι της τακτικής και της αγωνιστικής συνολικά εικόνας.

Ο Ματίας Αλμέιδα μάλλον ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που οφείλουν να είναι ικανοποιημένοι από όσα είδε και στο τρίτο -κατά σειρά- φιλικό τεστ της ΑΕΚ στην Ολλανδία και αυτή τη φορά νικηφόρο (1-0) με αντίπαλο την Ουτρέχτη, των γνωστών μας Μπάρκα και Δουβίκα, μια ακόμη ομάδα που είναι πιο έτοιμη τούτη την περίοδο...

Για ένα ακόμη ματς ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε να χρησιμοποιήσει τριάδα στην άμυνα με ξεκάθαρη και μόνιμη εντολή το ασφυκτικό πρέσινγκ και αποτέλεσμα στην ανάπτυξή της και στη δημιουργία της.

Ακόμη και αν δεν βρήκε όσες φορές έπρεπε δίχτυα πάλι (μόλις μια), στη συγκεκριμένη φιλική αναμέτρηση, η ΑΕΚ είχε συγκεκριμένο και μάλιστα όμορφο αγωνιστικό σχέδιο σε όλα τα επίπεδα και ειδικά στην ανάπτυξή της όπου απείλησε αρκετές φορές. Άργησε μεν να βρει το γκολ που δικαιούταν βάση της εικόνας του αγώνα, αλλά ήταν όμορφο και προσωπικό του Λιβάι Γκαρσία στο 53' όπου απέφυγε δυο αντιπάλους και τελείωσε ιδανικά...

Η ΑΕΚ ήταν απόλυτη κυρίαρχη της αναμέτρησης, ειδικά στο διάστημα που επιλέχθηκε η βασική ομάδα, για μια ώρα σχεδόν κοινώς (έως το 58'), όπου έκανε τα πάντα πολύ καλά και κύρια σωστά, ενώ ήταν και άτυχη όταν η μπάλα στο φάουλ που εκτέλεσε ο Λιβάι Γκαρσία βρήκε στο δοκάρι και δεν αναπαύθηκε στα δίχτυα της εστίας του Μπάρκα. Με άριστο πρέσινγκ ψηλά στο πρώτο τρίτο του αντιπάλου, έκλεβε μπάλες, έβγαζε γρήγορες επιθέσεις, έχτιζε σωστά και με υπομονή και με ...εργάτες της ανάπτυξης και δημιουργίας τους Πινέδα και Μάνταλο και από κοντά τον Γκατσίνοβιτς τη στιγμή που πήγε πολύ καλά ξανά ο Τσούμπερ στην αριστερή πλευρά.

Κλείσιμο

Την ίδια ώρα στην άμυνά της κανένα απολύτως πρόβλημα. Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο η Ολλανδική ομάδα απείλησε με ένα φάουλ όπου η μπάλα έσκασε και έγινε απειλητική για τον Στάνκοβιτς δίχως δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ. Δεν υπήρξε καμία στιγμή υποψία έστω απειλής σε όλο το πρώτο 45λεπτο για την ΑΕΚ από την Ουτρέχτη με τους κιτρινόμαυρους να ανταποκρίνονται σε απόλυτο βαθμό και σε αυτό το κομμάτι. Η ομάδα παρουσίασε δεδομένα βελτίωση (και) στην ανασταλτική της συνολικά λειτουργία και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με άλλη τριάδα από τις προηγούμενες φορές, δεν προβλημάτισε και δεν έχασε τη συνοχή της...

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στην άμυνα τούτη τη φορά με Χατζισαφί αριστερό στόπερ και δεξιά τον Μήτογλου και τον Τζαβέλλα να παίζει εξαιρετικά με βάθος και μαζί όλοι εξαφάνισαν τον Δουβίκα. Στα χαφ λόγω της απουσίας για αποφόρτιση του Γιόνσον τοποθετήθηκε ο Σιμάνσκι που τα πήγε πολύ καλά έχοντας εσωτερικούς τους Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, ενώ ο Μάνταλος κινούνταν ελεύθερος πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία που έπαιξε φορ στη θέση του Αραούχο ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω του μυϊκού προβλήματος στον προσαγωγό!

Από το 58' και έπειτα η Ένωση αγωνίστηκε με τους Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ, τον Κορνέζο να παίρνει βάθος στα στόπερ, αριστερός κεντρικός αμυντικός ο Μοχαμαντί και δεξιός ο Ραντόνια. Στα άκρα αριστερά (όλη την πλευρά) τοποθετήθηκε ο Άμραμπατ και δεξιά ο Μισελέν, ενώ στα χαφ χρησιμοποιήθηκαν οι Γιόνσον (κόφτης) και Φράνσον – Μουστακόπουλος εσωτερικά χαφ (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Μπροστά Γιούσης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ Κοσίδη! Σημαντικό γεγονός ότι δεν άλλαξε η συνοχή της ομάδας στο τακτικό κομμάτι, ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στο να διατηρήσει κατοχή και ρυθμό, όμως δεν απειλήθηκε (πλην μιας φάσης με τον Φέρμαν που νικήθηκε από τον Αθανασιάδη).

ΟΥΤΡΕΧΤΗ: Μπάρκας (46' Νάιχους), Φαν Ντερ Μάρελ, Άβεστ, Βάρμερνταμ, Κλάιφερτ, Ρένταν, Φαν Ντερ Στρικ, Μπουσαίντ, Φαν Ντερ Χουμ, Μπουθ, Δουβίκας.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς (57' Αθανασιάδης), Ρότα (57' Μισελέν), Μήτογλου (57' Κορνέζος), Τζαβέλλας (57' Ραντόνια), Χατζισαφί (57' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (57' Γιόνσον, 90' Μιτάι), Γκατσίνοβιτς (57' Μουστακόπουλος), Τσούμπερ (57' Φράνσον), Μάνταλος (57' Γιούσης), Πινέδα (57' Άμραμπατ), Γκαρσία (57' Κοσίδης).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.