ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το είχαμε ζητήσει ήδη από τις αρχές της χρονιάς…

Παραβιάζουν ανοιχτές θύρες στον ΣΥΡΙΖΑ…

«Παραβιάζουν ανοιχτές θύρες». Κάπως έτσι περιγράφουν στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής την χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούσε τα προοδευτικά κόμματα να τοποθετηθούν επί της πρότασής του για σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και Λογοδοσίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για το ΕΣΠΑ 2021-2027. Την ίδια ώρα μάλιστα, η Κουμουνδούρου άφηνε αιχμές για τα άλλα κόμματα, καλώντας τα στην πραγματικότητα να επιλέξουν αν θα στηρίξουν τη διαφάνεια ή θα ανεχτούν την αδιαφάνεια, αν θα επιλέξουν τον δρόμο της υπευθυνότητας ή των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και τελικά αν θα προτάξουν το δημόσιο συμφέρον ή θα ‘κλείσουν το μάτι’ στις λίγες επιχειρηματικές οικογένειες που περιμένουν να μοιραστούν τα κονδύλια.

«Το ΠΑΣΟΚ επί της αρχής είναι υπέρ της διαφάνειας και της λογοδοσίας», έσπευσαν να απαντήσουν στην Χαριλάου Τρικούπη, θυμίζοντας με νόημα πως το opengov είναι μία μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ, την οποία μάλιστα δεν ψήφισαν ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφού θύμισαν δε, ακόμα, ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης έχουν ζητήσει ήδη από τις αρχές της χρονιάς τη σύσταση οργάνου ελέγχου και διαφάνειας των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τόνισαν προς όλους ότι σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο ήταν και η στάση τους στη Διάσκεψη των Προέδρων οπότε και συμφώνησαν με την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Άφησαν όμως και εκείνοι σαφείς αιχμές κατά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, όπως άλλωστε και της κυβέρνησης.

«Δυστυχώς όμως, όσοι σήμερα κόπτονται για τη διαφάνεια, λίγες μέρες νωρίτερα προτιμούσαν deal κορυφής με τη ΝΔ για να διορίσουν μέλος του ΑΣΕΠ, κομματικό τους στέλεχος», λένε με νόημα στην Χαριλάου Τρικούπη, καταλήγοντας ότι «η διαφάνεια δεν είναι σημαία ευκαιρίας, αλλά θέση αρχής διαχρονικά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.