ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πένες με φρέσκο μυλοκόπι, λεμόνι, ελαιόλαδο και τσίλι

Ετοιμάζουμε μυλοκόπι, το ψάρι που έχει συγγένεια με το λαβράκι και το σολομό. Αντί για μυλοκόπι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο λευκό ψάρι που μας αρέσει ίσως περισσότερο.

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τον ζωμό και το φιλέτο
1 μυλοκόπι 500 γρ.
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα 4
½ κουτ. γλυκού κόκκους πιπέρι μαύρο
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι

Για τις πένες
250 γρ. πένες
1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
λίγο ε.π. ελαιόλαδο
½ λεμόνι, τον χυμό
20 γρ. βούτυρο, σε κύβους
λίγο ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρή πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Βήμα 1
Ζητάμε από τον ψαρά να φιλετάρει και να βγάλει το δέρμα από το μυλοκόπι. Αφαιρούμε με τσιμπιδάκι όσα κόκαλα έχουν μείνει πάνω στο φιλέτο. Πλένουμε καλά το κεφάλι και κόβουμε τη ραχοκοκαλιά στα τρία. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κεφάλι, τη ραχοκοκαλιά, το κρεμμύδι στα 4, το πιπέρι, τη δάφνη, το κρασί και το λεμόνι και σκεπάζουμε με νερό. Δίνουμε μια βράση, ξαφρίζουμε και βράζουμε μέχρι να μείνει 1 φλιτζάνι ζωμός.

Βήμα 2
Ταυτόχρονα βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσουν οι πένες. Κόβουμε το μυλοκόπι σε μικρά κυβάκια και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τις πένες να βράσουν (όταν κοντεύει ο ζωμός να φτάσει στην επιθυμητή ποσότητα) και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό βρασίματος.

Βήμα 3
Στην κατσαρόλα όπου βράσαμε τις πένες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τις πένες, τον ζωμό, τον χυμό λεμόνι και δίνουμε μια βράση. Προσθέτουμε το μυλοκόπι, βράζουμε για 1΄ (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε) μέχρι να μείνει το μισό υγρό (1/2 φλιτζάνι περίπου).

Βήμα 4
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να δέσει και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και την καυτερή πιπεριά. Σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food styling: Γιάννης Μπουροδήμος - Φωτογραφία: STUDIO M

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.