ΚΟΣΜΟΣ

Ακόμη έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί στα νοτιοανατολικά της χώρας, ένας νεκρός στο Μικολάιφ

Ακόμη έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν - Πύραυλοι S-300 έπληξαν το Χάρκοβο, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ένα σχολείο στην περιοχή.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν πολλές τοποθεσίες στη νότια και ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας τουλάχιστον ένα άτομο στο Μικολάιφ και καταστρέφοντας ένα σχολείο στο Χάρκοβο, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή προς το Σάββατο, ένας άμαχος σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό μιας κατοικημένης περιοχής του Μικολάιφ (νότια), όπου πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Βιτάλι Κιμ στο Telegram.

Στο Χάρκοβο, τη δεύτερη πόλη της Ουκρανίας (ανατολικά), τρεις πύραυλοι S-300 έπεσαν στις 3 τα ξημερώματα σε ένα σχολείο το οποίο έπιασε φωτιά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Τερέχοφ.

Το κεντρικό κτίριο καταστράφηκε, σύμφωνα με τον δήμαρχο που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το φλεγόμενο κτίριο στο Telegram. Δεν υπήρξαν άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες για πιθανά θύματα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής του Χάρκοβο, Όλεγκ Σινεγκούμποφ, τουλάχιστον πέντε πύραυλοι S-300 εκτοξεύτηκαν προς την πόλη του Χάρκοβο κατά τη διάρκεια της νύχτας από Παρασκευή έως Σάββατο.

Στην περιοχή του Ντονέτσκ, επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης στα ανατολικά, ένας σταθμός των λεωφορείων και κοντινά κτίρια υπέστησαν ζημιές από πλήγματα στο Σλοβιάσνκ, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Πάβλο Κιριλένκο. Στο Σιβέρσκ, ένα κέντρο παροχής κοινωνικών υπηρεσιών υπέστη ζημιές χωρίς να προκληθούν θύματα.

Οι βομβαρδισμοί έπληξαν επίσης τις τοποθεσίες Νικόπολ και Τσερβονογκριγκόριβκα στην περιοχή Ντνίπρο (κεντροανατολικά) χωρίς να προκληθούν θύματα, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της ουκρανικής προεδρίας.

Στο πλαίσιο της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή Χερσώνα, η οποία έχει καταληφθεί σε μεγάλο βαθμό από ρωσικές δυνάμεις από την αρχή του πολέμου, «οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν στοχευμένα πλήγματα σε αποθήκες και θέσεις ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στην Τσορνομπαϊβκα, Νόβα Χάκβοβα, Μπριλίβκα καθώς και γύρω από τον Μπερισλάβ και τον Κάχοβκα», επισημαίνει η προεδρία χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.