ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συγκλονιστική επιστολή της Μπρίτνεϊ Γκράινερ στον Τζο Μπάιντεν

Η Αμερικανίδα σταρ του του WNBA, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, έκανε ευθεία έκκληση στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να την υπερασπισθεί, καθώς παραμένει υπό κράτηση στην Ρωσία για κατηγορίες σχετικές με κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σε μια συγκλονιστική επιστολή, που εστάλη στον Λευκό Οίκο την Δευτέρα (04/07), η Γκράϊνερ, γράφει μεταξύ άλλων: «Καθώς κάθομαι εδώ σε μια ρωσική φυλακή, μόνη με τις σκέψεις μου και χωρίς την προστασία της γυναίκας μου, της οικογένειας, των φίλων μου, της φανέλας των Ολυμπιακών Αγώνων ή οποιουδήποτε επιτεύγματος, φοβάμαι ότι μπορεί να είμαι εδώ για πάντα»...

Η Γκράινερ, η οποία συνελήφθη σε ένα αεροδρόμιο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου όταν κατά την έρευνα στις αποσκευές της φέρεται να αποκαλύφθηκαν πολλά φυσίγγια ατμού λαδιού κάνναβης, δικάστηκε την Παρασκευή και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών στην Ρωσία.

Η υπόθεση διαδραματίζεται υπό το πρίσμα έντασης μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για την εσιβολή των Ρώσων στην Ουκρανία, ενώ αμερικανοί αξιωματούχοι, υποστηρίζουν, ότι η Γκράινερ κρατήθηκε παράνομα.

«Στις 4 Ιουλίου, η οικογένειά μας, συνήθως τιμά τις υπηρεσίες εκείνων που πολέμησαν για την ελευθερία μας, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα μου, ο οποίος είναι βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ. Με πονάει να σκέφτομαι πώς συνήθως γιορτάζω αυτήν την ημέρα, γιατί η ελευθερία σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό για εμένα φέτος», τονίζει η Γκράϊνερ στην επιστολή της και συνεχίζει: «Συνειδητοποιώ ότι έχετε να κάνετε με τόσα πολλά, αλλά σας παρακαλώ μην ξεχάσετε εμένα και τους άλλους Αμερικανούς κρατούμενους. Κάντε ό,τι μπορείτε για να μας φέρετε στο σπίτι. Ψήφισα για πρώτη φορά το 2020 και σας ψήφισα. Πιστεύω σε εσάς. Έχω ακόμη τόσα πολλά να κάνω με την ελευθερία μου, που μπορείτε να βοηθήσετε να αποκατασταθεί. Μου λείπει η γυναίκα μου! Μου λείπει η οικογένειά μου! Μου λείπουν οι συμπαίκτριες μου! Με σκοτώνει που ξέρω ότι υποφέρουν τόσο πολύ αυτήν την στιγμή. Είμαι ευγνώμων για ό,τι μπορείτε να κάνετε αυτήν την στιγμή για να με φέρετε σπίτι».

Η Γκράινερ, η οποία αγωνίζεται στο WNBA, αλλά έχει αγωνισθεί στην Ρωσία, ενημερώθηκε επίσημα στην πρώτη ακρόαση ότι κατηγορήθηκε για σκόπιμη εισαγωγή ναρκωτικών στη Ρωσία, ενώ ο δικαστής, όρισε την επόμενη ακρόαση για τις 7 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.