ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη για εμπλοκή σε περίεργη πολιτογράφηση Τούρκου από τα Κατεχόμενα

Αιχμηρή ανακοίνωση κατά του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, εξέδωσε το Σάββατο (09/07) ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το θέμα της πολιτογράφησης του Τούρκου από τα Κατεχόμενα της Κύπρου, Γιασάμ Αγιαβέφε.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει: «Ξεπερνά κάθε φαντασία το θέμα που έχει ανακύψει με την εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στην τιμητική πολιτογράφηση Τούρκου πολίτη, που είχε λάβει την ψευδο-υπηκοότητα της λεγόμενης "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" ως μεγάλος ευεργέτης και υποστηρικτής του ψευδοκράτους στο οποίο δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά».

Εν συνεχεία, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει: «Είναι διαφορετικό πράγμα να παίρνει καθεστώς διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα ένας άνθρωπος που διώκεται σε άλλη χώρα και άλλο να πολιτογραφείται τιμητικά, μέσα σε έναν χρόνο, άνθρωπος που έχει την "υπηκοότητα" του ψευδοκράτους και δηλώνει παντού ότι το στηρίζει ενεργά, με συστατική επιστολή του ανθρώπου που έχει στηρίξει την καριέρα του στο εμπόριο "υπερπατριωτισμού". Ενός πολιτικού απατεώνα που αντιτίθεται -δήθεν για εθνικούς λόγους- απέναντι στην πολιτογράφηση χιλιάδων μεταναστών που έχουν ζήσει και εργαστεί όλη τους τη ζωή στην Ελλάδα».

Ακόμα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται: «Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο κ. Γεωργιάδης αποδεικνύει πόσο υποκριτικός ήταν και είναι ο πολιτικός του λόγος στα εθνικά θέματα. Περιμένουμε να απαντήσει εάν έχει αναλογιστεί τις συνέπειες της πράξης του. Σημείωση: Κροκοδείλιες συγγνώμες δεν γίνονται δεκτές».

Επισημαίνεται ότι ο 39χρονος επιχειρηματίας, Γιασάμ Αγιαβέφε, έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στις 22 Ιουνίου 2022. Το επίμαχο ΦΕΚ φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Παρ' όλα αυτά, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο άνδρας φέρεται να πολιτογραφήθηκε με εμπλοκή του Άδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεση.

Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, πήρε θέση μέσω Twitter στο ζήτημα, το Σάββατο (09/07), επισημαίνοντας ότι «με απόφαση του Αρείου Πάγου απαγορεύεται (σ.σ. ο Γιασάμ Αγιαβέφε) να εκδοθεί στην Τουρκία, διότι είναι αποδεδειγμένα αντικαθεστωτικός και θα εκτελεστεί με βασανιστήρια».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.