ΕΛΛΑΔΑ

Το πρώτο εξάμηνο του 2022

Στις 4.000 έφθασαν οι παραβάσεις που βεβαίωσε η αστυνομία στην Δυτική Ελλάδα

Στις 4.000 έφθασαν οι παραβάσεις που βεβαίωσε η αστυνομία το πρώτο εξάμηνο του 2022 σε οδηγούς οχημάτων και δικύκλων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι οποίοι εμπόδιζαν, με τον τρόπο που είχαν σταθμεύσει, την ελεύθερη κίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και των πεζών.

Μάλιστα, 1.300 από τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ και σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κυριότερες παραβάσεις που καταγράφηκαν στις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή σε Αχαΐα, Ηλεία, και Αιτωλοακαρνανία είναι οι εξής:

- 1.747 παραβάσεις για στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς και ποδηλατοδρόμους

- 1.294 παραβάσεις για στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ' αυτούς

- 461 παραβάσεις για στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ και ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης

- 389 παραβάσεις για στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές

- 107 παραβάσεις για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι περισσότερες παραβάσεις καταγράφηκαν το Μάιο, όπου έφθασαν τις 814 και οι λιγότερες τον Φεβρουάριο, όπου βεβαιώθηκαν 622.

Όμως, εκτός από τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, σχετικά με την ελεύθερη κίνηση των πολιτών, οι αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους και για ηχορύπανση από δίκυκλα και αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι αστυνομικοί βεβαίωσαν τουλάχιστον 171 παραβάσεις για ηχορύπανση από θορύβους που προκλήθηκαν από πάσης φύσεως οχήματα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότερες παραβάσεις σχετικά με την ελεύθερη κίνηση των πολιτών έχουν καταγραφεί στην πόλη της Πάτρας, όπου είναι και το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Περιφέρειας, ενώ είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι το 2020 και το 2021, όπου ίσχυσαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, λόγω των μέτρων προστασίας από την COVID-19, είχαν καταγραφεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα αρκετές παραβάσεις.

Ειδικότερα, το 2020 είχαν καταγραφεί από την Τροχαία Πατρών περίπου 220 παραβάσεις για παράνομη στάθμευση σε ράμπα ΑμεΑ και άλλες 100 για παράνομη στάθμευση σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για οχήματα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, ενώ το 2021 οι συγκεκριμένες παραβάσεις έφθασαν τις 270 και τις 180, αντίστοιχα.

Ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία, οι έλεγχοι είναι συνεχείς και οι περιπολίες καθημερινές, ενώ οι αστυνομικοί επεμβαίνουν άμεσα όταν διαπιστώνεται ότι ράμπες διάβασης και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ είναι απροσπέλαστες και κατειλημμένες. Παράλληλα, όπως τονίζεται, το ίδιο ισχύει και σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται ότι εμποδίζεται η ελεύθερη κίνηση των πεζών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.