ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία κατήγγειλε σήμερα

Το Κίεβο καταδικάζει τις εκκλήσεις Ρώσων να «κρεμάσουν» τους μαχητές του Αζόφ

Η Ουκρανία κατήγγειλε σήμερα τις εκκλήσεις Ρώσων να «κρεμάσουν» ή να επιφέρουν έναν «ταπεινωτικό θάνατο» σε μαχητές του ουκρανικού τάγματος Αζόφ την επομένη του βομβαρδισμού ενός κέντρου κράτησης όπου κρατούνταν ορισμένοι από αυτούς τους μαχητές που σκότωσε περισσότερους από 50.

«Διαβάστε το όταν σας λένε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να απομονωθεί. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ρώσων διπλωματών που ζητούν την εκτέλεση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου και ρωσικών στρατευμάτων που το κάνουν στην Ολένιβκα. Είναι όλοι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου και πρέπει να τεθούν υπόλογοι», ανέφερε στο Twitter ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας Ολεγκ Νικολένκο.

Ο ίδιος αντιδρούσε σε ένα tweet που αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα αγγλικά από τη ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «παραβίαση των κανόνων του Twitter για συμπεριφορά μίσους», αλλά παραμένει διαθέσιμο ως «ενδιαφέρον για το κοινό».

«Οι μαχητές του Αζόφ αξίζουν να εκτελεστούν, αλλά όχι με εκτελεστικό απόσπασμα, με απαγχονισμό. Δεν είναι πραγματικοί στρατιώτες. Τους αξίζει ένας ταπεινωτικός θάνατος», έγραφε το tweet.

«Η Ρωσία είναι τρομοκρατικό κράτος. Στον 21ο αιώνα, μόνο οι άγριοι και οι τρομοκράτες μπορούν να πουν σε διπλωματικό επίπεδο ότι οι άνθρωποι αξίζουν να εκτελούνται με απαγχονισμό», αντέδρασε από την πλευρά του Άντρι Γερμάκ, ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χθες το βράδυ χαρακτήρισε «ηθελημένο ρωσικό έγκλημα πολέμου» τον βομβαρδισμό χθες φυλακής στην Ολένιβκα, στην περιοχή του Ντονέσκ, στα κατεχόμενα στην ανατολική Ουκρανία, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πάνω από 50» αιχμάλωτοι πολέμου.

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγόρησαν αλλήλους για το πλήγμα στην Ολένιβκα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.