ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωσε σήμερα το δικαστήριο

Το Κίεβο μείωσε την ποινή φυλάκισης σε Ρώσο στρατιώτη για τη δολοφονία Ουκρανού

Ο λοχίας Βαντίμ Σισιμαρίν είχε παραδεχθεί ότι σκότωσε 62χρονο άμαχο.

Η ποινή ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί σε Ρώσο στρατιώτη που είχε καταδικαστεί τον Μάιο για τη δολοφονία αμάχου στην Ουκρανία μειώθηκε σε φυλάκιση 15 ετών από εφετείο, ανακοίνωσε σήμερα ένα δικαστήριο του Κιέβου.

«Η έφεση που κατέθεσε η υπεράσπιση ικανοποιήθηκε εν μέρει. Η κρίση του δικαστηρίου (...) άλλαξε», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το εφετείο του Κιέβου, διευκρινίζοντας πως η νέα ποινή είναι «15 χρόνια κάθειρξη».

Ο λοχίας Βαντίμ Σισιμαρίν, 21 ετών, είχε παραδεχθεί ότι σκότωσε τον Ολεξάντρ Σελίποφ, έναν 62χρονο άμαχο, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Δήλωσε ένοχος και καταδικάστηκε στις 23 Μαΐου για έγκλημα πολέμου και προμελετημένο φόνο.

Ο Βαντίμ Τσιτσιμαρίν είχε πει στο δικαστήριο ότι ενήργησε υπό την πίεση ενός άλλου στρατιώτη καθώς προσπαθούσε να διαφύγει προς τη Ρωσία με ένα κλεμμένο όχημα με άλλους τέσσερις στρατιωτικούς.

Ο στρατιώτης αυτός, από το Ιρκούτσκ της Σιβηρίας, είχε ζητήσει "συγγνώμη" από τη χήρα του Σελίποφ στη διάρκεια μια σύντομης συνομιλίας που είχαν στην αίθουσα του δικαστηρίου στο Κίεβο τον Μάιο.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατηγορούνται από τις ουκρανικές δυνάμεις για εγκλήματα πολέμου και κακομεταχείριση, κυρίως στη διάρκεια της κατοχής περιχώρων της πρωτεύουσας από τα οποία αποσύρθηκαν στα τέλη Μαρτίου.

Έχουν κατηγορηθεί επίσης από το Κίεβο για αυθαίρετες κρατήσεις και βασανιστήρια στα εδάφη που έχουν καταλάβει στη νότια Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.