ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΚΟΓΙΚΑ ΜΟΤΙΒΟ...

Την Τετάρτη, στη Βουλή, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση για όσα πρόκειται να συμβούν μέχρι τις εκλογές. Μητσοτάκης και Τσίπρας, αναμένεται να μην φεισθούν χαρακτηρισμών ο ένας για τον άλλον. Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποίαν αιτήθηκε ο πρωθυπουργός, υποτίθεται ότι είναι για την κοινωνική πολιτική της κυβερνήσεως. Στην πραγματικότητα θα είναι μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση αφού συμπληρώνονται τρία χρόνια από την νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019. Και ατύπως θα σημάνει και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, καθώς σχεδόν όλοι προβλέπουν πως οι κάλπες θα στηθούν στις αρχές του Φθινοπώρου. Το γεγονός ότι η "μάχη των αρχηγών" θα δοθεί λίγες μόνον ημέρες μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου η Τουρκία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, πήρε αυτά που ήθελε και μάλιστα σε βάρος της χώρας μας, αναμένεται να το εκμεταλλευθεί στο έπακρον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε συνδυασμό με την κατοχύρωση εκ μέρους της Άγκυρας του εμπορικού σήματος "Turkaegean", που γεννά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, θα επιχειρήσει να στριμώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον τομέα των εθνικών θεμάτων. Ένα τομέα που μέχρι πρότινος δεν εθεωρείτο προνομιακό πεδίο της "κοσμοπολίτικης" αριστεράς, αλλά της "εθνικοφρόνου" δεξιάς παρατάξεως.

Την ίδια ώρα που στο ΟΑΚΑ ο Άλις Κούπερ θα τραγουδά "I wanna hurt you just to hear you screaming my name" (Θέλω να σε πληγώσω μόνο και μόνο για να σε ακούω να ουρλιάζεις το όνομά μου), ο Αλέξης στο κοινοβούλιο θα ...τραγουδά στον Κυριάκο το "ναυάγιο της Μαδρίτης" και -με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ- θα του υπενθυμίζει την "επιτυχία των Πρεσπών". Θα τον χαρακτηρίσει δε και "ψεύτη" αφού, όπως θα υποστηρίξει, "ο πρωθυπουργός παρότι γνώριζε από τον Δεκέμβριο του 2021 την δηλωμένη πρόθεση του Μπάϊντεν να πουλήσει και να αναβαθμίσει F16 στην Τουρκία, εν τούτοις, ακόμη και μετά το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, συνέχιζε να υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να πουλήσουν όπλα στην Τουρκία". Ο Μητσοτάκης μάλλον θα προτιμήσει να του απαντήσει με τα λόγια των Scorpions, που επίσης θα άδουν μαζί με τον Άλις στο ΟΑΚΑ: Αλέξη, this can't be the end (αυτό δεν μπορεί να είναι το τέλος) ...της θητείας μου. Και απευθυνόμενος στο λαό να πει: θα πρέπει να μου δώσεις μια ευκαιρία (you should give me a chance) ... για να ολοκληρώσω το έργο μου.

Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση στα λεγόμενα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα τα ελληνοτουρκικά θα είναι, όπως λένε οι συνεργάτες του Τσίπρα, μια ακόμη ευκαιρία για να καταδειχθεί ότι "ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επαγγέλλονται δύο διαφορετικούς κόσμους στο Νέο Ψυχρό Πόλεμο, που εγκαινιάστηκε και επισήμως με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη". Σύμφωνα με αυτούς "σε αντίθεση με τον Αλέξη, ο Μητσοτάκης, ακολουθώντας το δόγμα του στρατάρχη Παπάγου, θέλει οι σύμμαχοι να τον θεωρούν πρόθυμο και δεδομένο". Αυτή η στάση, όπως λένε, "αποβαίνει σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων". Και ως παράδειγμα φέρνουν την απόφαση της Μαδρίτης για ενσωμάτωση της Τουρκίας στις δομές Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εκτός από επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα επιβαρύνει σημαντικά και τους Έλληνες φορολογούμενους αφού όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου "στην τριετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη δόθηκαν 14 δις ευρώ για εξοπλισμούς και θα δοθούν άλλα 4 δις. Σε αντίθεση δε με αυτά που υποστηρίζει η κυβέρνηση -ως δικαιολογία για τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες- οι σύμμαχοί μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ όχι μόνον δεν γυρνάνε την πλάτη στον Ερντογάν, αλλά τον αγκαλιάζουν ολοένα και πιό σφιχτά".

"Δύο κόσμους" δεν έχουμε μόνο στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, αλλά και στα κοινωνικά θέματα. Και σ' αυτά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδομήσει και τα 12 επιτεύγματα, στα οποία θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός, κάνοντας απολογισμό της τριετούς διακυβερνήσεως της χώρας από την ΝΔ. "Εμένα κατηγορούσες για επιδοματικές πολιτικές, εσύ έχεις ξεπεράσει κάθε όριο", θα πει στον Κυριάκο και θα προσθέσει "εγώ τα έδινα για να ενισχυθούν οι αδύναμοι και 'συ τα δίνεις, με απευθείας μάλιστα αναθέσεις σε ημετέρους και στα καρτέλ". Επιπροσθέτως, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν στενοί του συνεργάτες, θα επικαλεστεί τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων για να υποστηρίξει ότι οι απευθείας αναθέσεις από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 ξεπέρασαν τα 7,5 δις ευρώ. Τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής -σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό και την μεγάλη ακρίβεια που έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις- ο Αλέξης θεωρεί πως είναι το "αδύνατο σημείο" της κυβερνήσεως. Και όπως μεταφέρουν συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο λόγος που ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει η συζήτηση στη Βουλή "εντάσσεται στην προσπάθεια του Μαξίμου να μετριαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις των πολιτών, όπως αυτές καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις".

Το πρόβλημα για τον Τσίπρα είναι ότι ενώ οι δημοσκοπήσεις, συγκριτικά με τον Μητσοτάκη, τον εμφανίζουν να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση στα προβλήματα του απλού κόσμου, εν τούτοις ο πρωθυπουργός συνεχίζει να τον κερδίζει σε δημοφιλία και ικανότητα διακυβέρνησης και η ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Οι ενστάσεις της Κουμουνδούρου για τα δείγματα, τις αναγωγές και τις σταθμίσεις των δημοσκόπων μπορεί να εμπεριέχουν δόση αληθείας όμως ακόμη κι αν δεχτούμε ότι κάποιες από τις έρευνες είναι "πειραγμένες" και εξυπηρετούν την επικοινωνιακή στρατηγική του Μαξίμου, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Και η πραγματικότητα -όπως την καταγράφουν όλες οι εταιρείες ερευνών, ακόμη και αυτές με τις οποίες συνεργάζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- είναι πως η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός δραματικού απροόπτου θα είναι το κόμμα του Κυριάκου αυτό που θα κόψει πρώτο το νήμα των εκλογών, εφόσον αυτές γίνουν τον Σεπτέμβριο. Μπορεί η διαφορά να είναι μονοψήφια και όχι διψήφια, να είναι 5-6 και όχι 9-10 μονάδες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να έχει τη δυναμική που χρειάζεται για να βρεθεί, στο επόμενο τρίμηνο, στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων. Η πλειονότητα των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει παρότι, όπως υποστηρίζουν, "το κλίμα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους μεγάλους δήμους της χώρας, περιλαμβανομένης και της Αττικής, έχει αλλάξει". Το προβληματικό για την Κουμουνδούρου είναι πως την πτώση της κυβερνήσεως δεν την εισπράττει η αξιωματική αντιπολίτευση. "Οι φωνές που ακούγονται είναι όντως σε βάρος του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του όμως δεν ακούμε και φωνές ενθουσιασμού για έλευση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ", μάς λέει ένα από τα ιστορικά στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς, το οποίο εκτός από την διαχρονική προσήλωσή του στο στόχο για "κυβερνώσα (κέντρο)αριστερά" διακρίνεται και για την μετριοπάθειά του.

Ορισμένες πηγές, καθ' όλα όμως έγκυρες για τα όσα συμβαίνουν στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν πως ο εκλογικός στόχος του κόμματος έχει τρεις διαβαθμίσεις. Η πρώτη, που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται μάλλον απίθανο να επιτευχθεί, είναι η "καθαρή νίκη". Η δεύτερη, η οποία υπό προϋποθέσεις -με σημαντικότερη την καθυστέρηση των εκλογών και την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση- θα μπορούσε να συντελεσθεί είναι "νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά". Και η τρίτη, που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, εφόσον οι εκλογές γίνουν τον Σεπτέμβρη και μετά από ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι, είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με μικρή διαφορά, μικρότερη από τέσσερεις μονάδες. "Με μια διαφορά στις 2-3 μονάδες και με τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) στην περιοχή του 30%, ας πούμε με τη ΝΔ στο 30-31% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27-28%" και το ΠΑΣΟΚ στο 12-13% οι δεύτερες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική θα είναι πραγματικό ντέρμπι καθώς η αυτοδυναμία που θέλει ο Μητσοτάκης δεν θα είναι επιτεύξιμη, σε αντίθεση με την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων", μάς λέει στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, που ασχολείται επισταμένως με τις δημοσκοπήσεις και αναλύει σχεδόν σε καθημερινή βάση το αριθμητικά ευρήματα και ιδιαίτερα τα ποιοτικά στοιχεία των κυλιόμενων μετρήσεων.

Η δήλωση του τέως πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ, ότι στόχος του είναι να σχηματίσει "κυβέρνηση από την κοινωνία και όχι από το κόμμα" πέραν του να στέλνει μήνυμα στους υποψήφιους μινίστρους και τους πάσης φύσεως κομματικούς οφικιούχους αποτελεί και μια παραδοχή ότι η "βιτρίνα" του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική στους ψηφοφόρους και θα πρέπει να αλλάξει. Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων με αιχμή τα 15 "ξεχωριστά άτομα" (η κοινωνική αναγνώριση, η επιστημονική αξιοσύνη, η τεχνοκρατική επάρκεια και η πολιτική αντίληψη είναι τα κριτήρια του Αλέξη), που θα περιλαμβάνονται στο Επικρατείας δεν θα τελεί υπό την έγκριση των κομματικών οργανώσεων και ομάδων, αλλά θα έχει τη σφραγίδα του αρχηγού και αφού περάσει πρώτα από την κρισάρα της ...τρόϊκας (Μιχάλης Καλογήρου, Ράνια Σβίγγου, Γιώργος Βασιλειάδης). Μέσω του ανοίγματος στην κοινωνία και την προσπάθεια ένταξης των 110.000 νέων μελών στη δομή, τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τον πολιτισμό, τα κινήματα κοινωνικής κριτικής και τις εθελοντικές οργανώσεις, η ηγεσία της Κουμουνδούρου ευελπιστεί ότι μπορεί να σβήσει τις μουντζούρες από την εικόνα του παρελθόντος, για την οποίαν άλλωστε και καταψηφίστηκε. Και φυσικά να αποφύγει τυχόν καινούργιες από τα δύο -μάλλον ανώδυνα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα- Ειδικά Δικαστήρια, για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Νίκο Παππά, τα οποία ενδέχεται να γίνουν εν μέσω της προεκλογικής περιόδου. Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να προσθέσουμε και την δημόσια αυτοκριτική του Τσίπρα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ αδίκησε τη μεσαία τάξη" και τη δέσμευση ότι "θα θεραπεύσει τα νέα και σοβαρά προβλήματα που αυτή φορτώνεται άδικα από τις πολιτικές και τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη".

Βεβαίως, στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως για να βελτιώσουν τα εκλογικά τους ποσοστά θα πρέπει να περιορίσουν την αποχή, η οποία σε σημαντικό βαθμό φαίνεται ότι προέρχεται από αριστερά. Δεν είναι, όπως μάς λένε, μόνον το (αριστερόστροφο, όπως πιθανολογείται) 7%, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει από το ποσοστό του (31,5%) στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, είναι και οι περίπου 1.200.000 ψηφοφόροι που "εξατμίστηκαν" από το εκλογικό σώμα μετά την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια και οι οποίοι, σύμφωνα με τους αναλυτές, σε σημαντικό ποσοστό προέρχονται από τις τάξεις της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Αν η αποχή είναι το ένα (και ενδεχομένως το σημαντικότερο) στοιχείο, το οποίο θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, το άλλο έχει να κάνει με τους νέους και τα προβλήματά τους στη δουλειά, το πανεπιστήμιο, τους μισθούς και τη στέγαση των νέων ζευγαριών. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στους νέους και νεαρής ηλικίας ψηφοφόρους δεν αρκεί για να ηττηθεί η ΝΔ. Όχι μόνον επειδή το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερτερεί στις μεγαλύτερες ηλικίες των ψηφοφόρων, αλλά και επειδή η διαφορά των ποσοστών στην ηλικιακή κατηγορία (45 και άνω), όπου προηγείται η ΝΔ, συγκρινόμενη με αυτήν των 17-44, που προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει άνετο προβάδισμα στη συντηρητική παράταξη.

Αυτός είναι και ο λόγος που το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου θα πυκνώσει τις παρεμβάσεις της στους τομείς της επικαιρότητας και της καθημερινότητας. Τη Δευτέρα, στη Βουλή, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με πρυτάνεις και καθηγητές για τον "νόμο Κεραμέως" για τα πανεπιστήμια. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και σε εκδήλωση που θα γίνει την επομένη, την Τρίτη, για το οξύ πρόβλημα των ακριβών ενοικίων και τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τη στέγη οι νέοι άνθρωποι και κατ' εξοχήν όσοι από τα νέα ζευγάρια έχουν χαμηλούς μισθούς. Την Τετάρτη είναι η εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Τσίπρας θα μεταβεί σε Σάμο και Ικαρία. Τέλος λοιπόν και η ερχόμενη εβδομάδα. Πλέον, μέχρι την 18η Σεπτεμβρίου, οπότε και ενδέχεται να στηθούν (αν στηθούν) οι κάλπες, θα απομένουν 10 εβδομάδες. Αν αφαιρέσεις τις 2-3 για τα "μπάνια του λαού" θα πρέπει σε 50 ημέρες η Κουμουνδούρου να φτιάξει τα ψηφοδέλτια και να παρουσιάσει το νέο Πρόγραμμα, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών. Αν αναλογιστούμε ότι ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 7 ημέρες ο χρόνος για τον Αλέξη είναι, νομίζω, αρκετός. Εξάλλου, αυτός δεν θα είναι μόνος του, θα έχει και τους βοηθούς, στην Εκτελεστική και Πολιτική Γραμματεία...

59 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ασυνάρτητη αισχρή , άσχετη , γρια-λεσβία ,
  Ναργαρίτα Βερύκιου
  από την Ζακυνθο την οποία νρτροπιαζεις με τον τρόπο που γράφεις εδώ,
  Ποτέ φαίνεται δεν ένιωσες αγάπη στην ζωή σου !
  Πως είναι δυνατόν να συμμαζέψεις την γραφή σου και να μας πεις κάτι σωστό . Ξερατα μονάχα γράφεις !
  Στην επόμενη εμμετική σου κρίση , γράψε μας τι και πως γίνεται
  ο Κώστας Καραμανλής να μην γινεται αντικείμενο πολιτικής κριτικής στην δημοκρατική μας συζήτηση.
  Περίμενε λοιπόν τα υπόλοιπα τριάντα (30) του σκανδαλα από τα 40 που σου χω υποσχεθεί ότι θα αναφέρω ,
  ώστε:να μπεις και συ μέσα στην μιζερια της διακυβέρνησης του από 2004 Που έκοβε τις κορδέλες των τελειομένων Ολυμπιακών έργων υποδομής,
  έως τα ελλείμματα του των 16% το χρόνο . που μα ερ4ιξαν στα βράχια το 2009.
  Νομίζεις ότι η αισχρολογίας σου καλύπτει μια τέτοια ανάγκη ;

  Θα μπορούσα κίεγώ να χρησιμοποιώ τέτοιο λεξιλόγιο ίδιο με το δικό σου .
  Δεν το κάμω , μόνον υπογραμμίζω τι λες εσυ. Και στα γυ4ιζω εναντίον σου όπως σου Αρμόζουν!

 2. Το παιχνίδι ξεφτίλα Μπόγδη το έχασες οριστικά εσύ και το κλεφτοπασόκ. Σέρνεστε πίσω από τον ΣΎΡΙΖΑ μην ξεφύγει κάποιος από τους κρατικοδίαιατους ψηφοφόρους σας που σας την έκαναν οριστικά το 2015 και γυρίσει πίσω. Οι περισσότεροι από τα στελέχη σας ήταν κρατικοδίαιτα γουρούνια. Σε αυτούς έκλεισε το μάτι ο καραγκιόζης Τσίπρας και τσίμπησαν. Ένα από αυτά τα γουρούνια είσαι και εσύ γριά αδερφή, ψυχάκια και ανώμαλε, Δημοσθένη Μπόγδη. Θα πιάνεις εσύ με αυτό το βρωμόσστομα που ικανοποιείς τον Χασάν τον ηγέτη Κώστα Καραμανλή. Χαμένος και εσύ και το παιχνίδι σου Μπόγδη. Χαμένος και τελειωμένος οριστικά και για πάντα. Εγκλωβισμένος μέσα στον αχταρμά του μυαλού σου. Έρμαιο των ονειρόξεων σου ανώμαλε.

 3. Μπόγδη έζησες όλη σου την ζωή σαν ένα γουρούνι και θα πεθάνεις σαν κάθαρμα. Μια ζωή ρουφιάνος και ταγματασφαλίτης με το κλεφτοπασοκ. Γριά αδερφή Μπόγδη σου εύχομαι ένα άσχημο και οδυνηρό τέλος. Μια ζωή προδότης για πάντα προδότης.Ξεφτίλα.

 4. Γριά Και ανέραστη , κακάσχημη και βουτηγμένη στο μίσος σου για κάθε άνθρωπο και κάθε κίνηση του . κοινωνική ή , πολιτική…..
  που δεν είναι κοντα στην δίκη σου λεσβιακή νοοτροπία και έκφραση ,
  ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΣΟΥ ΓΛΩΣΣΑ !,,

  ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΒΡΡΥΚΙΟΥ .
  ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ :

  έχεις χάσει το παιχνίδι σου εδώ και καιρό !
  Όταν νομίζεις ότι αυτά που Τσαμπουνάς ,
  τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά,
  με την βρομερή σου γλώσσα και ιδιοσυγκρασία της ανικανοποίητη γριάς και ξοφλημένης ΛΕΣΒΙΑΣ …,
  δεν πριοξενουν εμετό στην συζήτηση ,
  Τότε χρησιμοποιείς και τον πληθυντικό ;
  Ποιοί Είστε εσείς οι πολλοί , δηλαδή ;
  Οι Καμμένο -κωστακαραμανλικο -χουντικοί μηπως του ιστότοπου , ονόμασε τους
  Εδώπου και πες μας ότι δυμφωνείτε ! συμωφωνειτε ματαξύ σας ;
  Μήπως ο/ η FEMA και η δικιά του παρέα ;
  Εγώ πάντως.
  όταν χαίρομαι και υποστηρίζω πολιτικά την περίοδο του ΠΑΣΟΚ,
  εννοώ και υπεραμύνομαι την περίοδο του 44% των ψήφων του Ελληνικού Λαού και τις Αλλσγες που επετευυχθηκαν τότε..
  Καθώς και την τόλμη των κυβερνούντων σε εκείνη την δύσκολη δτιγμή να μην πτωχευσουμε και επισημα ,
  Εφθ@νε να θυσιαστούμε κομματικά , αλλά να Σώσουμε την πατρίδα μας από το μεγάλο χάος που την περίμενε , ο τρόπος διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή με τα δικά του αίσχη.
  Για μερικές από τις κατηγορίες που εκφράζεις τόσο Επιπόλαια και κακόβουλα.
  ο Καμμενος σου καταδικάστηκε από το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ .
  Το @ρνεισαι και αυτό;

 5. Ποιο νοικοκυρεμένο ΠΑΣΟΚ λες ρε μ@λάκα Μπόγδη. Αυτό που ο πατέρας Παπανδρέου μας χρέωσε μέχρι τον λαιμό μαζί την Εβραϊκή μαϊμού τον Σημίτη και κατόπιν ήρθε ο Τζέφρι Παπανδρέου να μας βάλει στο μνημόνιο του ΔΝΤ δήθεν για να μας σώσει; Σε ποιόν τα πουλάς αυτά ρε γελοίε; Ούτε μωρά παιδιά δεν σε πιστεύουν πια χαμένε.
  Άντε στα τσακίδια τώρα φασίστα. Μολύνεις τον αέρα που αναπνέουμε γριά αδερφή.

 6. Ότι και να λες μ@λάκα Μπόγδη καραγκιόζη σε έχουμε χεσμένο. Ξεθώριασε πια η πράσινη μπογιά σου. Ότι και να γράφεις είσαι σκοτεινό παρελθόν. Σε λίγο θα κάνεις παρέα στον Αντρέα (Σιδερένιος), στην Μελίνα και στον Γεννηματά πατέρα και στην Γεννηματά κόρη./ Άντε και καλό κατευόδιο τρισάθλιε. Θα βάλω αρνί στα σαράντα τα δικά σου και του Αβουρή. Τελειώσατε κοπρόσκυλα του ΠΑΣΟΚ, αλήτες.

 7. Εσυ Μαργαρίτα Βερύκιου,
  μας κουφαίνεις με την ανατροπή κάθε προηγούμενο σχολίου σου με το πρόσφατο σου κάθε φορά .
  Από μόνη σου , ήθελες τα ! και παθεστα !
  Αποκαλείς εμενα χομοψφοβικό στο τελευταίο σου σχόλιο .
  αλλά δες τι ε»εις πει σε προηγούμενο σου : αντιγράφω κατά λεξη τι ερπγραψες :
  «…. Αυτόν που χρεοκόπησε την Εταιρεία του και έφαγε τις εισφορές και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων του. Στα τσακίδια τώρα αδερφάρα Μπόγδη. Έρχεται και άλλη μαλαστούπα. Τώρα πια δεν σταματάω με τίποτα ψυχάκια και ανώμαλε. Θα σε ξεσκίζω κάθε μέρα πουστάρα».

 8. @ Mατγαριτα Βερύκιου

  Ξεμωραμένη γριά φασίστρατου Καμμένου , του Χριστόδουλου — με την πατέντα της Αναγραφής στις ταυτότητες του «Χ.Ο.» —,
  του Κώστα Καραμανλή που μας πτώχευσε με τα Χρέη , τα Σκανδαλα και τα Ελλείμματα της διακυβέρνησης του από το 2004 μέχρι το 2009.
  Tούτε , όπως γνωρίζεις πολύ καλά αλλά δεν ομολογείς ,
  που ήρθε το νοικοκηρεμενο ΠΑΣΟΚ ατού Γιώργου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και καθάρισε ότι ανέντιμο ή .πολιτικά ντροπιαστικό είχε συμβεί στην Πατρίδα ,
  από την απελευθέρωση μας από την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΣΟΥ !
  Όλα τα παραπάνω καθώς και η επιθετική σου Γλωσσα που όπως δηλωμένος πάλι εσυ η ίδια σαν μη φυσιολογική γυναίκα Eείναι γραμμένα και κατά»ω4ημενα. Μεταξύ του μίσους που διατηρείς για τους μη ΧΟ , τους μετανάστες
  και πρόσφυγες στον κόσμο — ένας των οποίων υπήρξα στην Ζωή μου
  ΚΙ´ ΕΓΩ !
  ΕΧεις μας λες, τα τέσσερα Πολυτελή αυτοκίνητα που μας επιιαβεβαιωνεις συ η ίδια ότι τα έκανες με την σύνταξη σου ( βλέπεις είσαι Γριά και άσχημη με τα ψεματα σου και τις προσωπικες ύβρεις που στέλνεις σε όσους δεν είναι ανώμαλοι σαν τον εαυτου λήψη σου…..!)
  Νομιζεις ότι θα σε αφήσουμε ανενόχλητη με τέτοιες εκφράσεις που εισάγεις σε βήμα λόγου και γνώμης ;
  Είσαι μακριά να χτομένη και μας δίνεις , εμάς των ενεργών πολιτών που δεν αποβλεμπουμε σε τίποτε προσωπικο αντίδωρο για να
  Αγοράζουμε πολυτελή αυτοκίνητα , αλλά επιμένουμε σ.
  την πρόοδο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ μας ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ Εν πάση περιπτώσει εγώ προσωπικά , αν και δεν Πμ ´αρεσει. Να σχολιάζω διαρκώς το παρελθόν μας ( μόνον για μα μην επαναλαμβάνουμε τ´ασχημα του) κόσμια και πολιτισμένα κάνω κρητική .
  ΕΣυ με τους επιβεβαιωμένους σου τρόπους και την λεσβιακή σου γλωσσα. Νομίζεις ότι θα κανείς αυτό που δεν κατάφερε η ΧΟΥΝΤΑ ΣΟΥ του 1967 που μ.έδιωξε από
  την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ;

 9. Συγνώμη ΣΤΑΝ αλλά δεν μπορώ να αφήσω έναν ξεμωραμένο γέρο φασίστα να μας προσβάλει συνεχώς εδώ, μέσα σε αυτή την δημοκρατική ιστοσελίδα. Η διαστροφή αυτού τους ανθρώπου είναι μοναδική. Σεξιστής και ομοφοβικός είναι ο ορισμός του φασίστα και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ. Αυτός είναι ο Δημοσθένης Μπόγδης, ένας άνθρωπος άρρωστος και διεστραμμένος. Μιλάει συνεχώς για δονητές γιατί τον έχει δίπλα στο κομοδίνο του αντί για αμπαζούρ. Με αυτό τον βολεύει η γυναίκα του τα κρύα βράδια του χειμώνα, όταν δίνουν ρεπό στον Χασάν.

 10. ΣΤΑΝ 7:10 09/07/2022

  Σταματήστε επιτέλους αυτή τη βεντέτα και τις πρωσοπικες ύβρις

 11. Μας Πληροφορεί η πραγματικότητα και ο/η εν λόγω χρήστης ( με ίδια δήλωση της ) ότι μιά φυσιολογική γυναικα για να απολαύσει το σεξ « πηδιέται »!
  Μια λεσβία όμως ( κατ ίδιαν της παραδοχή πάλι ) μας δηλώνει ότι «πηδάει»κάποιαν άλλη για να ικανοποιήσει τον σκοπό αυτόν ή, για να εκδικηθεί κάποια / καποιον αλλο ;
  Με εξάρτημα τον δονειτή της …, συμπληρώνω εγώ .
  Η πραγματική γεωγραφική προέλευσης παραμερίζεσαι για την εδραίωση της φιλοσοφική της θεωρίας !
  Νησί δε το ένα, νησί και το αλλο !

 12. ΣΤΑΝ 23:37 08/07/2022

  Ο βασιλιάς των δημοσκοπήσεων είναι γυμνός .
  Το έχετε αντιληφθεί όλοι .

  Από Μαη Σεπτέμβρη μετά θα πάμε Μάρτη και στο τέλος Ιούλη
  .

 13. Από το πολύ σκληρό ροκ ο Αλέξης στο τέλος θα σκίσει κανένα καλσόν. Δεν έχει λύση για τίποτα ο Τσίπρας. Το μόνο που έχει είναι όρεξη για καρέκλα και μια συμμορία από πίσω του έτοιμη για αρπαχτή. Όσο για τον λακέ τον Δημοσθένη Μπόγδη μάλλον για την γυναίκα του μιλάει. Αυτή είναι χρυσαυγίτισα, φασιστόμουτρο σαν και αυτόν και είναι από την Λέσβο. Εγώ είμαι από την Ζάκυνθο και είμαι περήφανη για την καταγωγή μου, γελοίε, αλήτη, ξεφτιλισμένε. Μην με προκαλείς για να μην σε πηδάω κάθε λεπτό μ@λάκα.

 14. ΣΤΑΝ ,

  ΣΑ(ν)μάτα το ότι νομίζεις , ή ό τι σου λεν , πως είναι βαρυσήμαντα πολιτικοκομματικά συνθήματα , κα τ´αντιγραφεις Τόσο επιμελώς !
  Τουλάχιστον δείξε ότι είσαι( όπως όλοι σας εδώ , με πρώτο ΤΟΝ FEMA ) .
  Δείξε ότι δεν είσαι ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ μόνο από το γεγονός της θέσης «της οικογένειας σου ).
  Μέσα από το παντελόνι σου , όπως σε ορίζει ο ράφτης σου !
  Γράφε φίλε μου ( ή φίλη μου ) με το ονοματεπώνυμο σου ,
  ΤΙ φοβάσαι;
  Oι αριστεροι δια μέσου της ιστορίας της πατρίδας μας ήσαν γενναίοι με ότι καταπιάστηκαν και συ ούτε τ´ονομασου. Δεν μας δίνεις εδώ .
  ΤΙ φοβάσαι άραγε ;
  ποιον προσπαθείς να πείσεις ότι σκέφτεσαι , ομιλείς και πράττεις αριστερά ;
  ακολουθείς κατά γράμμα και απόφαση του , τον Αρχηγο σου ΤΣΙΠΡΑ !!!!
  ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ και εκείνος , παντρεφτηκε τον ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ Πάνο Καμμένο!
  Τα Κόκκαλα των Λεωνίδα ΚΥΡΚΟ , Μιχάλη Παπαγιαννάκη και Μανώλη Γλέζο τρίζουν κάτω από το χώμα .´
  Έτσι έχετε θεσπίσει τον διψήφιο αριθμό διαφοράς στις δημοσκοπήσεις από την ΝΔ , ενός ανίκανου Κυριάκου Μητσοτάκη ( κωστακαραμανληκου) απέναντι σε έναν ανύπαρκτο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπου την καρέκλα Υτην κρατάει με τόσο ζήλο Ο έτερος των κωστακαραμανληκών και της συμφοράς μας :Ο Αλέξης Τσίπρας.
  Γιαυτο και πάμε μέχρι τέλους της τετραετίας με τον Μητσοτάκη του οποίου είναι τα ειδικα συμφέροντα που αρχή σε η ΠΦΑ ,
  ΓΙα σκέψου ….η μεταφορά του πλούτου εντελώς αφορολόγητη.
  Και θα ρωτάς τον νεο αρχή καπιταλιστή του αύριο …
  —- εσυ νεαρέ μου που τα βρήκες τα λεφτά ;
  Mα , φυσικά ! Από τον μπαμπά μου θα μας λέει !

  Eτσι δεν τα βρήκε και ο ΤΣΙΠΡΑΣ:

 15. ΣΤΑΝ 18:37 07/07/2022

  Πληροφορία είναι δεμένη απο συγγενη που είναι στη ΝΔ και γνωρίζει τη γίνετε.
  ΜΠΛΕΞΑΜΕ Η ΜΑΡΕΒΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΈΣ.

 16. ΣΤΑΝ 18:31 07/07/2022

  Παρότι ο Κούλης προηγείται 8-10 μονάδες .
  Δεν υπάρχει δημοσκοποπηκο ξέφωτο
  για να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβρη..

  Δήλωσε στο κόκκινο ο Μαύρος της mrb
  Δούλεμα που πέφτει με τις δημοσκοπήσεις και εσείς πασοκοδεξιοι τσιμπατε

 17. Φ(άλτσα) Ε(γκωμίαση)Μ(ονολιθικής) Α(ισχύνης δηλ. FEMA ,

  Σ(τατικής) Τ(αυτησης) Α(ναπαραγωγής) Ν(οθείας) τουτέστιν , ΣΤΑΝ ….,

  και άλλα κρυφα και παραπειστικά στελέχη σαν τον ΔΑΝ :
  Δ(όλιο) Α(αναμεταδότη) Ν(τελάλη , ….,

  Εδώ , σε έναν βήμα λόγου, όπου θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε επιχειρήματα αντί κομματικών συνθημάτων …… μπλέκουμε με σας ´.
  ΔΗλαδη των . ΨΕΥΤΟΡΙΣΤΕΡΩΝ της ρεμούλας και των ειδικών συν φερόντων ,
  μαζί και των ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ στα οποία συναγωνίζονται. ΤΣΙΠΡΑΣ Και ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!
  Έτσι χάσαμε τον καιρό μας μαζί σας !
  Συντονίζεστε τόσο εύκολα στα κελεύσματα της πλατείας ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ) και έτσι σας έχουμε γνωρίσει για τα καλά , …. Και όταν φοράτε ακόμη και τις μάσκες σας όχι για τον κοβιτ αλλά για να αλληλοκαλυπτεσθε στις κουταμάρεςρες που Ισχυρίζεστε,
  Στις Ειδικές αποστολές σας!- κανοντας μάλιστα φιλενάδα ακόμη και την ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ-ΧΟΥΝΤΙΚΟ-XΡΥΑΑΥΓΗΤΗΣΣΑ της παρέας !
  Να την ονομάσω ;
  ΞΕρω ότι την ξερετε αυτήν από την Λέσβο !

 18. οκ 9:34 07/07/2022

  Ακόμα η δημοσκόπηση στο open, του Σαββίδη (ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός – ο Τσίπρας θυμίζει τον Πούτιν) δίνει διαφορά 8,5% στη ΝΔ.

  αλλά οι συριζαίοι με πρώτο τον Τσίπρα παραμένουν στον κόσμο τους

 19. ok 11:17 06/07/2022

  FEMA δεν πας να παρηγορήσεις την Περιστέρα που κλαίει κάθε χρόνο στην επέτειο του δημοψηφίσματος;

  γιατί κατά τ άλλα δεν κάνεις για τίποτα, μόνο κραυγές, βρισιές κι επιχειρήματα επιπέδου νηπίου

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.