ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΡΟΚ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΚΟΓΙΚΑ ΜΟΤΙΒΟ...

Την Τετάρτη, στη Βουλή, θα πάρουμε μια πρώτη γεύση για όσα πρόκειται να συμβούν μέχρι τις εκλογές. Μητσοτάκης και Τσίπρας, αναμένεται να μην φεισθούν χαρακτηρισμών ο ένας για τον άλλον. Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, την οποίαν αιτήθηκε ο πρωθυπουργός, υποτίθεται ότι είναι για την κοινωνική πολιτική της κυβερνήσεως. Στην πραγματικότητα θα είναι μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση αφού συμπληρώνονται τρία χρόνια από την νίκη της ΝΔ στις εκλογές του 2019. Και ατύπως θα σημάνει και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, καθώς σχεδόν όλοι προβλέπουν πως οι κάλπες θα στηθούν στις αρχές του Φθινοπώρου. Το γεγονός ότι η "μάχη των αρχηγών" θα δοθεί λίγες μόνον ημέρες μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου η Τουρκία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, πήρε αυτά που ήθελε και μάλιστα σε βάρος της χώρας μας, αναμένεται να το εκμεταλλευθεί στο έπακρον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε συνδυασμό με την κατοχύρωση εκ μέρους της Άγκυρας του εμπορικού σήματος "Turkaegean", που γεννά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο, θα επιχειρήσει να στριμώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον τομέα των εθνικών θεμάτων. Ένα τομέα που μέχρι πρότινος δεν εθεωρείτο προνομιακό πεδίο της "κοσμοπολίτικης" αριστεράς, αλλά της "εθνικοφρόνου" δεξιάς παρατάξεως.

Την ίδια ώρα που στο ΟΑΚΑ ο Άλις Κούπερ θα τραγουδά "I wanna hurt you just to hear you screaming my name" (Θέλω να σε πληγώσω μόνο και μόνο για να σε ακούω να ουρλιάζεις το όνομά μου), ο Αλέξης στο κοινοβούλιο θα ...τραγουδά στον Κυριάκο το "ναυάγιο της Μαδρίτης" και -με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ- θα του υπενθυμίζει την "επιτυχία των Πρεσπών". Θα τον χαρακτηρίσει δε και "ψεύτη" αφού, όπως θα υποστηρίξει, "ο πρωθυπουργός παρότι γνώριζε από τον Δεκέμβριο του 2021 την δηλωμένη πρόθεση του Μπάϊντεν να πουλήσει και να αναβαθμίσει F16 στην Τουρκία, εν τούτοις, ακόμη και μετά το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, συνέχιζε να υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να πουλήσουν όπλα στην Τουρκία". Ο Μητσοτάκης μάλλον θα προτιμήσει να του απαντήσει με τα λόγια των Scorpions, που επίσης θα άδουν μαζί με τον Άλις στο ΟΑΚΑ: Αλέξη, this can't be the end (αυτό δεν μπορεί να είναι το τέλος) ...της θητείας μου. Και απευθυνόμενος στο λαό να πει: θα πρέπει να μου δώσεις μια ευκαιρία (you should give me a chance) ... για να ολοκληρώσω το έργο μου.

Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση στα λεγόμενα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα τα ελληνοτουρκικά θα είναι, όπως λένε οι συνεργάτες του Τσίπρα, μια ακόμη ευκαιρία για να καταδειχθεί ότι "ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επαγγέλλονται δύο διαφορετικούς κόσμους στο Νέο Ψυχρό Πόλεμο, που εγκαινιάστηκε και επισήμως με τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη". Σύμφωνα με αυτούς "σε αντίθεση με τον Αλέξη, ο Μητσοτάκης, ακολουθώντας το δόγμα του στρατάρχη Παπάγου, θέλει οι σύμμαχοι να τον θεωρούν πρόθυμο και δεδομένο". Αυτή η στάση, όπως λένε, "αποβαίνει σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων". Και ως παράδειγμα φέρνουν την απόφαση της Μαδρίτης για ενσωμάτωση της Τουρκίας στις δομές Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εκτός από επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα επιβαρύνει σημαντικά και τους Έλληνες φορολογούμενους αφού όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου "στην τριετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη δόθηκαν 14 δις ευρώ για εξοπλισμούς και θα δοθούν άλλα 4 δις. Σε αντίθεση δε με αυτά που υποστηρίζει η κυβέρνηση -ως δικαιολογία για τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες- οι σύμμαχοί μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ όχι μόνον δεν γυρνάνε την πλάτη στον Ερντογάν, αλλά τον αγκαλιάζουν ολοένα και πιό σφιχτά".

"Δύο κόσμους" δεν έχουμε μόνο στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, αλλά και στα κοινωνικά θέματα. Και σ' αυτά ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδομήσει και τα 12 επιτεύγματα, στα οποία θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός, κάνοντας απολογισμό της τριετούς διακυβερνήσεως της χώρας από την ΝΔ. "Εμένα κατηγορούσες για επιδοματικές πολιτικές, εσύ έχεις ξεπεράσει κάθε όριο", θα πει στον Κυριάκο και θα προσθέσει "εγώ τα έδινα για να ενισχυθούν οι αδύναμοι και 'συ τα δίνεις, με απευθείας μάλιστα αναθέσεις σε ημετέρους και στα καρτέλ". Επιπροσθέτως, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν στενοί του συνεργάτες, θα επικαλεστεί τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων για να υποστηρίξει ότι οι απευθείας αναθέσεις από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022 ξεπέρασαν τα 7,5 δις ευρώ. Τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής -σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό και την μεγάλη ακρίβεια που έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις- ο Αλέξης θεωρεί πως είναι το "αδύνατο σημείο" της κυβερνήσεως. Και όπως μεταφέρουν συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο λόγος που ο πρωθυπουργός ζήτησε να γίνει η συζήτηση στη Βουλή "εντάσσεται στην προσπάθεια του Μαξίμου να μετριαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις των πολιτών, όπως αυτές καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις".

Το πρόβλημα για τον Τσίπρα είναι ότι ενώ οι δημοσκοπήσεις, συγκριτικά με τον Μητσοτάκη, τον εμφανίζουν να δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση στα προβλήματα του απλού κόσμου, εν τούτοις ο πρωθυπουργός συνεχίζει να τον κερδίζει σε δημοφιλία και ικανότητα διακυβέρνησης και η ΝΔ να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Οι ενστάσεις της Κουμουνδούρου για τα δείγματα, τις αναγωγές και τις σταθμίσεις των δημοσκόπων μπορεί να εμπεριέχουν δόση αληθείας όμως ακόμη κι αν δεχτούμε ότι κάποιες από τις έρευνες είναι "πειραγμένες" και εξυπηρετούν την επικοινωνιακή στρατηγική του Μαξίμου, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Και η πραγματικότητα -όπως την καταγράφουν όλες οι εταιρείες ερευνών, ακόμη και αυτές με τις οποίες συνεργάζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- είναι πως η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός δραματικού απροόπτου θα είναι το κόμμα του Κυριάκου αυτό που θα κόψει πρώτο το νήμα των εκλογών, εφόσον αυτές γίνουν τον Σεπτέμβριο. Μπορεί η διαφορά να είναι μονοψήφια και όχι διψήφια, να είναι 5-6 και όχι 9-10 μονάδες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να έχει τη δυναμική που χρειάζεται για να βρεθεί, στο επόμενο τρίμηνο, στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων. Η πλειονότητα των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζει παρότι, όπως υποστηρίζουν, "το κλίμα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους μεγάλους δήμους της χώρας, περιλαμβανομένης και της Αττικής, έχει αλλάξει". Το προβληματικό για την Κουμουνδούρου είναι πως την πτώση της κυβερνήσεως δεν την εισπράττει η αξιωματική αντιπολίτευση. "Οι φωνές που ακούγονται είναι όντως σε βάρος του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του όμως δεν ακούμε και φωνές ενθουσιασμού για έλευση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ", μάς λέει ένα από τα ιστορικά στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς, το οποίο εκτός από την διαχρονική προσήλωσή του στο στόχο για "κυβερνώσα (κέντρο)αριστερά" διακρίνεται και για την μετριοπάθειά του.

Ορισμένες πηγές, καθ' όλα όμως έγκυρες για τα όσα συμβαίνουν στα ηγετικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν πως ο εκλογικός στόχος του κόμματος έχει τρεις διαβαθμίσεις. Η πρώτη, που με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται μάλλον απίθανο να επιτευχθεί, είναι η "καθαρή νίκη". Η δεύτερη, η οποία υπό προϋποθέσεις -με σημαντικότερη την καθυστέρηση των εκλογών και την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση- θα μπορούσε να συντελεσθεί είναι "νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά". Και η τρίτη, που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, εφόσον οι εκλογές γίνουν τον Σεπτέμβρη και μετά από ένα καλό και ήρεμο καλοκαίρι, είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με μικρή διαφορά, μικρότερη από τέσσερεις μονάδες. "Με μια διαφορά στις 2-3 μονάδες και με τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) στην περιοχή του 30%, ας πούμε με τη ΝΔ στο 30-31% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 27-28%" και το ΠΑΣΟΚ στο 12-13% οι δεύτερες εκλογές με την ενισχυμένη αναλογική θα είναι πραγματικό ντέρμπι καθώς η αυτοδυναμία που θέλει ο Μητσοτάκης δεν θα είναι επιτεύξιμη, σε αντίθεση με την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων", μάς λέει στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, που ασχολείται επισταμένως με τις δημοσκοπήσεις και αναλύει σχεδόν σε καθημερινή βάση το αριθμητικά ευρήματα και ιδιαίτερα τα ποιοτικά στοιχεία των κυλιόμενων μετρήσεων.

Η δήλωση του τέως πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ, ότι στόχος του είναι να σχηματίσει "κυβέρνηση από την κοινωνία και όχι από το κόμμα" πέραν του να στέλνει μήνυμα στους υποψήφιους μινίστρους και τους πάσης φύσεως κομματικούς οφικιούχους αποτελεί και μια παραδοχή ότι η "βιτρίνα" του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική στους ψηφοφόρους και θα πρέπει να αλλάξει. Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων με αιχμή τα 15 "ξεχωριστά άτομα" (η κοινωνική αναγνώριση, η επιστημονική αξιοσύνη, η τεχνοκρατική επάρκεια και η πολιτική αντίληψη είναι τα κριτήρια του Αλέξη), που θα περιλαμβάνονται στο Επικρατείας δεν θα τελεί υπό την έγκριση των κομματικών οργανώσεων και ομάδων, αλλά θα έχει τη σφραγίδα του αρχηγού και αφού περάσει πρώτα από την κρισάρα της ...τρόϊκας (Μιχάλης Καλογήρου, Ράνια Σβίγγου, Γιώργος Βασιλειάδης). Μέσω του ανοίγματος στην κοινωνία και την προσπάθεια ένταξης των 110.000 νέων μελών στη δομή, τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τον πολιτισμό, τα κινήματα κοινωνικής κριτικής και τις εθελοντικές οργανώσεις, η ηγεσία της Κουμουνδούρου ευελπιστεί ότι μπορεί να σβήσει τις μουντζούρες από την εικόνα του παρελθόντος, για την οποίαν άλλωστε και καταψηφίστηκε. Και φυσικά να αποφύγει τυχόν καινούργιες από τα δύο -μάλλον ανώδυνα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα- Ειδικά Δικαστήρια, για Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Νίκο Παππά, τα οποία ενδέχεται να γίνουν εν μέσω της προεκλογικής περιόδου. Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να προσθέσουμε και την δημόσια αυτοκριτική του Τσίπρα ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ αδίκησε τη μεσαία τάξη" και τη δέσμευση ότι "θα θεραπεύσει τα νέα και σοβαρά προβλήματα που αυτή φορτώνεται άδικα από τις πολιτικές και τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη".

Βεβαίως, στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως για να βελτιώσουν τα εκλογικά τους ποσοστά θα πρέπει να περιορίσουν την αποχή, η οποία σε σημαντικό βαθμό φαίνεται ότι προέρχεται από αριστερά. Δεν είναι, όπως μάς λένε, μόνον το (αριστερόστροφο, όπως πιθανολογείται) 7%, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει από το ποσοστό του (31,5%) στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, είναι και οι περίπου 1.200.000 ψηφοφόροι που "εξατμίστηκαν" από το εκλογικό σώμα μετά την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια και οι οποίοι, σύμφωνα με τους αναλυτές, σε σημαντικό ποσοστό προέρχονται από τις τάξεις της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Αν η αποχή είναι το ένα (και ενδεχομένως το σημαντικότερο) στοιχείο, το οποίο θα καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα, το άλλο έχει να κάνει με τους νέους και τα προβλήματά τους στη δουλειά, το πανεπιστήμιο, τους μισθούς και τη στέγαση των νέων ζευγαριών. Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στους νέους και νεαρής ηλικίας ψηφοφόρους δεν αρκεί για να ηττηθεί η ΝΔ. Όχι μόνον επειδή το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερτερεί στις μεγαλύτερες ηλικίες των ψηφοφόρων, αλλά και επειδή η διαφορά των ποσοστών στην ηλικιακή κατηγορία (45 και άνω), όπου προηγείται η ΝΔ, συγκρινόμενη με αυτήν των 17-44, που προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει άνετο προβάδισμα στη συντηρητική παράταξη.

Αυτός είναι και ο λόγος που το επόμενο διάστημα η Κουμουνδούρου θα πυκνώσει τις παρεμβάσεις της στους τομείς της επικαιρότητας και της καθημερινότητας. Τη Δευτέρα, στη Βουλή, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Παιδείας Νίκου Φίλη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με πρυτάνεις και καθηγητές για τον "νόμο Κεραμέως" για τα πανεπιστήμια. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως θα παρευρεθεί και θα μιλήσει και σε εκδήλωση που θα γίνει την επομένη, την Τρίτη, για το οξύ πρόβλημα των ακριβών ενοικίων και τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τη στέγη οι νέοι άνθρωποι και κατ' εξοχήν όσοι από τα νέα ζευγάρια έχουν χαμηλούς μισθούς. Την Τετάρτη είναι η εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Τσίπρας θα μεταβεί σε Σάμο και Ικαρία. Τέλος λοιπόν και η ερχόμενη εβδομάδα. Πλέον, μέχρι την 18η Σεπτεμβρίου, οπότε και ενδέχεται να στηθούν (αν στηθούν) οι κάλπες, θα απομένουν 10 εβδομάδες. Αν αφαιρέσεις τις 2-3 για τα "μπάνια του λαού" θα πρέπει σε 50 ημέρες η Κουμουνδούρου να φτιάξει τα ψηφοδέλτια και να παρουσιάσει το νέο Πρόγραμμα, με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών. Αν αναλογιστούμε ότι ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 7 ημέρες ο χρόνος για τον Αλέξη είναι, νομίζω, αρκετός. Εξάλλου, αυτός δεν θα είναι μόνος του, θα έχει και τους βοηθούς, στην Εκτελεστική και Πολιτική Γραμματεία...

59 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 11:01 06/07/2022

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ (ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΙ)-ΜΟΝΟΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ.

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.
    .
    ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΑΙΤ …ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ !

    ΜΗΝ ΒΑΥΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.

    ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΕΣΑΙ !!!

  2. FEMA 10:27 06/07/2022

    ΣΕ ΑΔΕΙΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΙΛΗΣΕ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΑΣ!!

    ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΛΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ..ΔΕΙΧΝΟΥΝ !!

    ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΔΕΙΟ ΟΜΩΣ!!

  3. οκ 9:32 06/07/2022

    ΣΤΑΝ μέχρι να σου απαντήσει ο Φελέκης, κάνε ένα κρύο ντους γιατί σε έχει χτυπήσει η ζέστη…

    αναφέρεις μία δημοσκόπηση, αποκρύπτεις το ποσοστό του σύριζα κι αναρωτιέσαι πού θα φτάσει το ποσοστό του εάν, εφόσον, κλπ κλπ

    επίσης, είναι πολύ ενδιαφέρον ότι υπερασπίζεσαι τον καραμανλικό Παπαγγελόπουλο, κατά τ άλλα μας το παίζεις κι τάχα «πραγματικός’ πασοκτζής, αριστερός κλπ κλπ

    η ΦΕΜΑ βρίσκεται σε διαρκές παραλήρημα, κρίμα γιατί όταν είναι νηφάλια λέει κι κανένα επιχείρημα της προκοπής…

  4. FEMA 19:28 05/07/2022

    ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ.
    ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ Α.Π.Θ-ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ- ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ-ΜΕΤΡΙΟΦΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΑ.
    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΩ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ?

  5. FEMA 19:04 05/07/2022

    ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ?

  6. Ρε FEMA και εντελώς καλοπροαίρετα. Μην το παιδεύεις τζάμπα. Δεν είμαστε όλοι μας Ισλαμιστές λαθρομετανάστες ούτε φυλακόβιοι, ούτε πρεζάκηδες. Ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς ο μπαχαλάκιας Τσίπρας μόνο σε αυτούς αξίζει. Τον έχει του χεριού του και για πρωινό ο Ερντογάν για αυτό και τον προτιμάει για Πρωθυπουργό τον γελοίο οσφιοκάμπτη. Με τον Μητσοτάκη η Ελλάδα κέρδισε νέα εδάφη με την επέκταση της υφαλοκρηπίδας στο Ιόνιο. Τι νομίζεις ότι ο Μητσοτάκης είναι ο κλανιάρης Τσίπρας και ότι ο Δένδιας είναι το γουρούνι ο Κοτζιάς; Στο δήθεν σκάνδαλο της Νοβάρτις κρεμάστηκαν στα μανταλάκια δέκα Έλληνες πολιτικοί από την βρόμα και την λάσπη του βλάχου του Βαξεβάνη. Και ούτε μια συγνώμη για αυτό. Πλάκα μας κάνετε; Ο ΣΥΡΙΖΑ που έκαψε την Αθήνα, χρεοκόπησε την οικονομία και πρόδωσε την Μακεδονία δεν έχει καμία τύχη. Στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα νικήσει. Ευτυχώς οι Έλληνες επιλέγουν τον Πρωθυπουργό και όχι οι Τούρκοι και οι λαθρομετανάστες. Ο Αλέξης σου δεν θα έρθει τελικά.

  7. FEMA 16:57 05/07/2022

    ΟΛΑ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ?
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ?
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ-ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ ΛΙΓΟ
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ?
    ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗΣ -ΘΑ ΠΩ-ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ-ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ
    ΣΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΗ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ? Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΕΞΙΑ?
    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ
    ΑΝ ΠΡΑΞΑΜΕ ΣΩΣΤΑ.

  8. ΣΤΑΝ 15:48 05/07/2022

    Οκ δεν ρώτησα εσένα τον ΦΕΛΕΚΗ ρώτησα αυτός ξέρει εάν με το 10 στο ΠΑΣΟΚ και 1.4 στο ΜΕΡΑ25 που θα φτάσει ΣΥΡΙΖΑ

  9. FEMA 15:37 05/07/2022

    ΧΘΕΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ- Ο ΑΔΩΝΙΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ

    ΠΕΡΙ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΒΑΡΤΙΣ!

    ΕΙΠΕ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ:

    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ!

    ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΛΑ !!

    ΕΛΗΞΕ!!

    ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ!

    ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ? ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ? ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ?-ΑΠΛΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ?

    ΑΧ,ΜΠΟΥΜΟΥΚΟ ΜΑΣ-ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΞΕΠΕΣΕΣ ΠΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ….

  10. ΣΤΑΝ 15:13 05/07/2022

    Συνέντευξη του ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στο 9.89 και τη παρουσιάζει και οNewpost.
    Η αρχειοθέτηση του Σαμαρά αναφέρει ότι μπήκαν τα χρήματα στους Μαξίμου αλλά δεν ξέρουμε ποιος τα πήρε. .

    Αυτό Και μετη βούλα του δικαστικού συμβουλίου.
    ΑΛΈΞΗ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ.
    ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΧΕΡΙΔΕΣ

  11. FEMA 14:47 05/07/2022

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ-ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ-ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ-ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ

    ΣΤΑ ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

    ΑΦΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ

    ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ 2019-ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ..ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ..ΧΡΟΝΙΑ.

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΤΟΥΣ.

    ΟΣΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΜΑΣ-ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΑΘΕΙ-ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑ

    ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΧ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ (!) ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

    ΤΩΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΕΡΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 15 ΜΕΡΕΣ

    ΑΠΟ ΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΜΗΝΑ!

    ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΕ ΟΣΑ ΕΛΕΕΙΝΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗ ΛΕΝΕ- ΕΠΙ ΤΟ ΛΑΙΚΟΤΕΡΟΝ

    ΝΑ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΥΝ!!

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ

    ΟΠΩΣ ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ- Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ

    ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ -ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗ-

    ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Η ΚΑΙ ΑΝΕΜΕΛΟΥ,ΖΑΒΟΥ,ΕΠΙΔΕΙΞΙΑ.ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΚΛΠ ΚΛΠ.

    ΕΡΧΕΤΑΙ ..ΛΑΜΟΓΙΑ..ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ!

    Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ!!

  12. οκ 14:38 05/07/2022

    σύριζα δίνει 24,2 %, γιατί δεν το γράφεις αυτό ;

    πάτε καλά οι συριζαίοι; κάντε λέει υπολογισμό πού θα φτάσει ο σύριζα ! μα η δημοσκόπηση έχει καταγράψει που φτάνει ο σύριζα !

  13. ΣΤΑΝ 13:29 05/07/2022

    ΦΕΛΕΚΗ ..ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΆ ΕΧΟΥΝ Δημοσκόπησ GPO.
    ΣΤΙΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΚΙΝΑΛ 10 ΜΕΡΑ25 1.4 . Η ΤΡΕΛΗ ΤΊΠΟΤΑ …ΠΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΏΤΟΣ

    ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΌ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΆΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

  14. οκ 11:38 05/07/2022

    υπήρχαν εποχές που αν δεν έγραφες σωστά ελληνικά δεν γινόσουν ούτε κλητήρας…
    τώρα γίνεσαι κι πρωθυπουργός.

    όσο για τη δυσλεξία, τα ποσοστά είναι ελάχιστα σε σχέση με την πλειοψηφία όσων γράφουν στα μέσα δικτύωσης που έχουν ξεχάσει πια τα ελληνικά κι γράφουν μόνο γριγκλις…

  15. ΣΤΑΝ 10:54 05/07/2022

    Οκ σε πάρα πολύ κόσμο και ειδικά στους

    νέους η ορθογραφία πηγαίνει με τη δυσλεξία
    Ο γιος μου έβγαλε 18 στις πανελλήνιες τελείωσε πληροφορική έκανε μεταπτυχιακό εργάζεται σε μεγάλη ξένη πολυεθνική και από ορθογραφία σπάνια έχει σωστή λέξη.
    Και αγγλικά έμαθε όταν ήταν φοιτητής παρακολουθώντας ξένες ταινίες που δεν είχαν μετάφραση (και όμως συμβαίνουν,)

  16. οκ 9:53 05/07/2022

    ο ακαμάτης Αλέξης τελείωσε το πολυτεχνείο σε 10 χρόνια, και με μέσο, καθώς δεν πάταγε καν στα μαθήματα.

    ελληνικά δεν μιλάει καλά, αγγλικά χειρότερα κι από ταξιτζή, οικονομικά δεν κατέχει, στη γεωγραφία είναι άσχετος ενώ στην εξωτερική πολιτική είναι φιλότουρκος…

    βεβαίως, η αγραμματοσύνη του τσίπρα αντανακλά το γενικότερο νεολληνικό χάλι όπου οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν ορθογραφία, αλλά έχουν απόψεις για όλα …

  17. Λίλιθ 9:20 05/07/2022

    Κυρία Μαργαρίτα ,Πανεπιστημιακές σπουδές Τσίπρα: Φοίτησε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και το 2002 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία. αντιθέτως ο Κούλης δεν καταδέχτηκε να πάει άπατος και έφυγε με τις γεμάτες τσέπες του μπαμπά

    Όταν έμαθε ότι διακινούν τέτοια ψέματα πήγε στην βουλή και τους έκανε με τα κρεμμυδάκια

  18. Καραγκιόζη ΣΤΑΝ πουθενά δεν έγραψα για Σερβία και Ρουμανία. Μάλλον μπέρδεψες την βούρτσα με κάτι άλλο. Μεταγραφή πήρε ο Τσιπράκος σου κόπανε από το Βουλγάρικο Πανεπιστήμιο στο ΕΜΠ. Ας είναι καλά ο μπαμπάς του με τα κονέ. Όσο για την συναυλία του ράπερ Λεξ στην Νέα Σμύρνη και τα πρεζόνια που μαζεύτηκαν εκεί, τέτοιοι είσαστε ΣΤΑΝ. Άπλυτοι, πρεζάκηδες και πούστηδες. Ο πάτος της Ελληνικής κοινωνίας. Κατάλαβες πάτε; Συριζέικο τρόλ των 0,60. Υπάλληλε του Βαξεβάνη.

  19. ΣΤΑΝ 22:56 04/07/2022

    ΜΑΡΓΑΡΊΤΑ τρισαθλεια εάν έγραφε ο Κούλης πανελλήνιες θα έπιανε το 5

  20. ΣΤΑΝ 22:46 04/07/2022

    Πάτα βρε τρισαθλεια το Google ,. ΤΣΊΠΡΑΣ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ και θα βγη το πρώτο θέμα με δήλωση και βίντεο του Αλέξη στη Βουλή που λέει στο ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ πέρασα και όχι στη Βουλγαρία ελεεινό τρολ του 1€

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.