ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεδομένο ότι η απόπειρα παγίδευσης του κινητού έγινε στην Ελλάδα…

Τον Διοικητή της ΕΥΠ και τον Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών καλεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Αποφασισμένοι να κρατήσουν ψηλά στην πολιτική ατζέντα την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όπου κάνουν λόγο για μείζον ζήτημα Δημοκρατίας για την χώρα και προειδοποιούν ότι δεν θα σταματήσουν να ζητούν εξηγήσεις μέχρι να τις πάρουν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες, 24 ώρες μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για το θέμα, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κατέθεσε αίτημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αθανάσιο Μπούρα, ζητώντας τη σύγκληση της Επιτροπής και την κλήση σε ακρόαση τόσο του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όσο και του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών στην χώρα. Στο κείμενο του αιτήματος, κάνουν λόγο για ‘μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα’, θυμίζοντας παράλληλα την παγίδευση παλιότερα του τηλεφώνου γνωστού δημοσιογράφου με τη χρήση του ίδιου προηγμένου λογισμικού, αλλά και τις καταγγελίες του ΚΚΕ (χωρίς να το κατονομάσουν) για παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου των γραφείων του. «Η διαδοχή αποκαλύψεων και καταγγελιών δεν αποτελεί τυχαίο περιστατικό, αλλά προδίδει οργανωμένη παράνομη δράση αδιαφανών μηχανισμών, άγνωστο, μέχρι στιγμής, αν πρόκειται για κρατικούς ή ιδιωτικούς», λένε. Εκτιμώντας δε, πως «η Δημοκρατία, το Κράτος Δικαίου και τα Ατομικά Δικαιώματα τελούν εν διακινδυνεύσει», οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επιμένουν ότι η απάντηση στους υπαρκτούς κινδύνους υπονόμευσης της Δημοκρατίας, της νομιμότητας και της πολιτικής ομαλότητας στην χώρα, δεν εξαντλείται στη δικαστική διερεύνηση, που θα ακολουθήσει προφανώς της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη. «Η προστασία των δημοκρατικών θεσμών, της συνταγματικής τάξης και της πολιτικής ζωής, αποτελεί υποχρέωση όλου του πολιτικού κόσμου και πάντως, της δημοκρατικής παράταξης, που θα κινητοποιήσει κάθε θεσμικό μηχανισμό διαφάνειας για να διακριβωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις επαίσχυντες παρακολουθήσεις και την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών», λένε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ότι «δεν θα σταματήσουμε να συγκρουόμαστε με τις σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν όμηρο τη Δημοκρατία μας» προειδοποιεί ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος. Ο ίδιος, μιλώντας στο ΟΡΕΝ, κάλεσε τη Δικαιοσύνη και την κυβέρνηση να συμβάλουν αποφασιστικά και ενεργά στη διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να παρασχεθούν όλες οι απαιτούμενες και αναγκαίες εξηγήσεις στους πολίτες. Ερωτηθείς, δε, για τον αν η υπόνοια του κόμματός του είναι ότι η απόπειρα έγινε στην Ελλάδα, ο κ.Μάντζος πήγε ένα βήμα παραπέρα. «Δεν είναι υπόνοια. Είναι δεδομένο», είπε, θυμίζοντας ότι η ανίχνευση της απόπειρας δεν έγινε από έναν ιδιώτη, αλλά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Είναι το μοναδικό κινητό τηλέφωνο ευρωβουλευτή στο οποίο βρέθηκε ίχνος απόπειρας. Και το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό πρόγραμμα παρακολούθησης, συνακρόασης, υποκλοπής. Αλλά ένα πρόγραμμα παγίδευσης, πλήρους ‘ρομποτοποίησης’ , που καθιστά το κινητό τηλέφωνο εργαλείο στα χέρια ενός τρίτου, με παράνομους σκοπούς», είπε, υπενθυμίζοντας ότι η Google έχει εκτιμήσει προ εβδομάδων ότι το συγκεκριμένο λογισμικό έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο κρατικά υποστηριζόμενων ερευνών σε σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Λίλιθ 11:39 28/07/2022

    Ο Μητσοτάκης θα κάνει την έρευνα αφού και εκεί ανήκει στον ίδιο η αρμοδιότητα Καταλάβατε ε?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.