ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο,τι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δοθούν»

Tσίπρας για Novartis: «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κύριε Μητσοτάκη»

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου σχετικά με την υποτιθέμενη σκευωρία για το σκάνδαλο ΝΟΒΑΡΤΙΣ, αποτελεί κόλαφο για όσους επιχείρησαν να το συγκαλύψουν», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει σε δήλωσή του, ότι το βούλευμα «αθωώνει πλήρως, όλους τους κατηγορούμενους από τη κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στο κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής». Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, σημειώνει ότι «τρία χρόνια τώρα ο κος Μητσοτάκης επιχειρεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο. Επιχειρεί να λασπώσει και να στείλει στη φυλακή τους πολιτικούς του αντιπάλους, ακόμη και τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να αναδείξουν την αλήθεια».

«Ήρθε όμως η ώρα της Δικαιοσύνης». «Και ήρθε η ώρα εγώ να αντιστρέψω τα λόγια των κατηγορούμενων που μετατράπηκαν σε κατήγορους. Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κε Μητσοτάκη», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Το σκάνδαλο που επιχειρήσατε να κουκουλώσετε είναι εδώ και ζητάει απαντήσεις», προσθέτει, θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «Ποιοι δωροδοκήθηκαν; Ποιοι εμπόδισαν τους δικαστές; Ποιοι και γιατί κρύβουν την αλήθεια;»

«Ό,τι και να κάνετε οι απαντήσεις θα δοθούν. Όσος χρόνος κι αν περάσει», δηλώνει ο κ. Τσίπρας και υπογραμμίζει καταληκτικά πως «σε αυτόν τον τόπο, η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου δε θα νικηθούν. Και η Δικαιοσύνη θα επιστρέψει».

Aπόλυτη δικαίωση, λένε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Προανακριτική

«Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου μας δικαιώνει απόλυτα», τονίζουν σε δήλωση τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, Σπυρίδων Λάππας, Θεοδώρα Αυγέρη, Γιάννης Γκιόλας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης.

Ειδικότερα σημειώνουν ότι «αποτελεί δικαίωση για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για εμάς, τα μέλη της προανακριτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που δώσαμε συνεχείς νομικές και πολιτικές μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας, που με δυο λέξεις συμποσούνται σ' αυτό που λέγαμε και γράφαμε: 'Δεν μπορεί ποτέ το σκάνδαλο Novartis να θεωρηθεί σκευωρία'». Αναφέρουν ότι το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου «αποτελεί κυριολεκτικά 'βόμβα' που εκρήγνυται στα χέρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με 'πολιτική' απόφαση των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος του Δημ. Παπαγγελόπουλου και των εισαγγελέων Διαφθοράς (Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη) για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του σκανδάλου της Novartis». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι το βούλευμα είναι «βόμβα» γιατί «κρίνει, αμετάκλητα πλέον, ότι 'οι ενέργειες στο σκάνδαλο Novartis του πρώην υπ. Δικαιοσύνης και της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς ήταν σύννομες και επιβεβλημένες', δηλαδή καταρρέει ολόκληρο το κατηγορητήριο που 'έστησαν' ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που τελικά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία πολιτική δίωξη για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά τους σχέδια και κυρίως να ορθώσουν τείχος στην διερεύνηση του τεράστιου σκανδάλου για τις παράνομες και αθέμιτες πρακτικές της Novartis». Επισημαίνουν ότι «τελικά Δ. Παπαγγελόπουλος και Ε. Τουλουπάκη παραπέμπονται για υπόθεση άσχετη με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Νovartis».

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην προανακριτική επιτροπή, υπογραμμίζουν ότι «απομένει αγώνας για την ανάδειξη όλης της έκτασης του σκανδάλου και την τιμωρία όλων των ενόχων, που με παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους προκάλεσαν ζημιά δισεκατομμυρίων στο ελληνικό Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία». Σημειώνουν ότι η δικαιοσύνη στη χώρα μας «ασφαλώς και θα κάνει, πρέπει να κάνει, αυτό που ζητούσε ο δικηγόρος των προτατευομένων μαρτύρων στις ΗΠΑ Στήβεν Κοκ: 'Η Αμερικανική δικαιοσύνη έφερε τη Novartis προ των ευθυνών της επειδή προχώρησε σε παράνομες δωροδοκίες στην Ελλάδα. Αυτό δικαιώνει τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που αποκάλυψαν και κατήγγειλαν αυτά τα εγκλήματα. Η αμερικανική δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της. Ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα καταστήσει υπόλογους τους πραγματικούς εγκληματίες'».

«Αμ' έπος, αμ' έργον», καταλήγουν οι Σπ. Λάππας, Θ. Αυγέρη, Γ. Γκιόλας, Θ. Ξανθόπουλος και Γ. Ραγκούσης.

 

 

7 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 12:11 04/07/2022

    ΚΑΛΑ!
    18………

  2. Δαν 10:35 04/07/2022

    Τίναφτο δεκαοχτούρα μου;
    Τί ξέφυγε απ’ τό έρκος
    τών οδόντων σου; Εγώ ό
    δυστυχής, τό μόνο πού
    προσπάθησα ήταν,
    νά επεκτείνω
    τό σχόλιο σου γιά τόν
    γιαλαντζί Μακεδονομάχο,
    πού μετά τίς εξελίξεις, ήπιε
    τό αμίλητο νερό, όπως καί
    πάρα πολλοί άλλοι.
    Μή μού βάζεις δύσκολα,
    μπερδεύομαι!

  3. FEMA 10:27 03/07/2022

    ΤΙΝΑΦΤΟ ΚΑΛΕ?
    Δαν-ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΦΕΜΑ ΣΟΥ?
    ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ?
    ΓΙΑ ΠΕΣ- ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΜΕΖΕΑ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΒΟΥΡΛΙΣΜΕΝΗ.
    ΝΟΜΙΖΩ.

  4. Οι ανεξάρτητοι τιμιοι δικαστές μας καλούνται να εξετάσουν λεπτομερώς την υπόθεση της NOVARTIS και όσων πολιτικών αναμείχθηκαν σε μη νόμιμες ενεργιες , όντας σε θέσεις κλειδιά κατά την Διακυβερνησή τους .
    Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να σέβονται τις αποφάσεις της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ μας και να Εφαρμωζουν τις αποφασεις της .
    Οι συνσχολιαστες εδώ τέλος στον ιστότοπο που μας. Φιλοξενεί,
    ας κανουν υπομονή !
    Ας ομιλούν με Ειλικρίνεια περί των δικών τους πεποιθήσεων σε τέτοια ζητήματα ….. αλλά προς θεού.
    ΟΧΙ Μ3 ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ !. Με το ονοματάκι τους για να κρίνονται και αυτοί ! α όταν κάνουν λάθη ! Και Οχιά πλως να αλλάζουν ψευδώνυμο !

  5. Τσίπρα είσαι ένα ξοφλημένο αριστερό ρετάλι. Στις εκλογές θα σε πάμε εμείς μέχρι τέλους και μάλιστα θα τον φας ασάλιωτο. Ξεφτιλισμένε!

  6. Δαν 21:05 02/07/2022

    Πού κρύβεται ό νάρκισσος
    φλωροτσικλίμαγκας πού
    απειλούσε τό σύμπαν εκ
    τού ασφαλούς;
    Μόνο μέ μιά μεγάλη
    συγνώμη, θά αποφύγει
    τό αιώνιο ρεζιλίκι.
    Αυτό όμως, χρειάζεται
    μέζεα, πού δέν διαθέτει
    ένας γιαλαντζί πολιτικός,
    πούναι καί γιαλαντζί
    γκόμενος καί πού, τό
    χειρότερο, είναι καί
    γιαλαντζί μάγκας.
    Άιντε μέ τούς δήθεν.

  7. FEMA 15:27 02/07/2022

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΓΚΑ…ΣΑΜΑΡΑ!!
    ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Ε?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.