ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο - μυστήριο της 14χρονης Ελένης

Η πόλη του Βόλου παραμένει ανάστατη από τον θάνατο της 14χρονης Ελένης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας. Οι γονείς του παιδιού, υποστήριξαν ότι υπέστη ηλεκτροπληξία, αλλά οι γιατροί μπήκαν σε σκέψεις από τα τραύματα και τη γενικότερη εικόνα της μικρής.

Σήμερα Δευτέρα το πρωί πήρε θέση στο ζήτημα και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Υπενθυμίζεται ότι μετά 6 μήνες νοσηλείας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η 14χρονη κατέληξε με τα αίτια θανάτου να παραμένουν ακόμη άγνωστα. Το κορίτσι, που διέμενε με τη μητέρα, τον πατριό του και το ετεροθαλές αδερφάκι του, στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας στο Βόλο, φέρεται να έπεσε στην μπανιέρα του σπιτιού της, στις 4-1-2022. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι συγγενείς της, στους γιατρούς του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών όπου τη μετέφεραν οι ίδιοι, με ΙΧ αυτοκίνητο, η 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία από το θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο.

Οι γιατροί ωστόσο, έκαναν λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δεν διευκρινίστηκε πως προκλήθηκαν. Το κορίτσι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση γι’ αυτό και διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε 6 μήνες έως τον θάνατό της.

Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων επισήμανε πως μια ιατροδικαστική εξέταση είναι σε θέση να διευκρινίσει εάν μιλάμε για ηλεκτροπληξία, καθώς το ρεύμα όταν εισέρχεται στο σώμα προκαλεί έγκαυμα και χαρακτηριστικές αλλοιώσεις σε όργανα, για παράδειγμα στην καρδιά.

Ως προς την εισρόφηση, ο κ. Λέων είπε: "Μια απώλεια συνείδησης έστω και στιγμιαία μπορεί να μας επιφέρει μια αδυναμία να διαχωριστεί η τροφή ή υγρά και να βρουν τη σωστή οδό που είναι ο οισοφάγος και να μπουν στο αναπνευστικό μας δίκτυο και να αποφράξουν τους βρογχικούς κλάδους και να δημιουργήσουν πνευμονία".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.