ΕΛΛΑΔΑ

Ο δράστης επιμένει ότι δεν είχε πρόθεση

Aντικρουόμενες καταθέσεις για τη στιγμή του εγκλήματος στην Άρτα

Εν βρασμώ ψυχής υποστηρίζει ότι έγινε το έγκλημα ο συνήγορος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου του πεθερού του στην Άρτα.

Ο 29χρονος δράστης δήλωσε μετανιωμένος και υποστήριξε ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Όπως επίσης υποστηρίζει, δεν επιχείρησε να σκοτώσει την πρώην σύζυγό του, σε αντίθεση με τα όσα κατέθεσε εκείνη στις αρχές.

Η γυναίκα είχε καταγγείλει ότι ο πρώην άντρας της προσπάθησε να τραυματίσει και την ίδια με την καραμπίνα.

Ο δράστης επιμένει ότι δεν είχε τέτοια πρόθεση. «Έχω μετανιώσει για την πράξη μου. Δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν. Δεν πυροβόλησα την πρώην σύζυγό μου. Σας το ξεκαθαρίζω αυτό. Μετά εξαφανίστηκα. Δε μπορούσα να πιστέψω αυτό που είχε συμβεί. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη.»

Ισχυρίζεται ότι ο μοναδικός λόγος που πήγε στο σπίτι του πεθερού του ήταν για να δει το παιδί του και εκεί δέχτηκε προσβολές από τον πεθερό του, που τον έκαναν να θολώσει.

Μετά το περιστατικό πήρε το αυτοκίνητο και πήγε 25 λεπτά μακριά από το χωριό, όπου άφησε το αυτοκίνητό του και περπάτησε για 7-8 χλμ. Εκεί παρέμεινε για 36 ώρες σε μια στάνη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη
Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή, 29χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 29χρονος κατηγορείται ότι προχθές (11-08-2022) το απόγευμα μετέβη στο σπίτι 75χρονου σε χωριό της Άρτας, όπου σε εξωτερικό χώρο αυτού με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον τραυμάτισε θανάσιμα. Επιπλέον πυροβόλησε, σε βάρος ημεδαπής, χωρίς να την τραυματίσει, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο του.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κινητοποίηση και έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ευρυτανίας και Ακαρνανίας. Από τις έρευνες αρχικά εντοπίστηκε το ανωτέρω όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Ακαρνανίας και κατασχέθηκε.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα το πρωί, οπότε και εντοπίστηκε ο 29χρονος σε δασώδη ορεινή περιοχή της Ευρυτανίας, όπου ο ίδιος ενημέρωσε ότι βρίσκεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.