ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και στο βάθος … ‘θετική ατζέντα’

Από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οριοθετείται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τη δική του πολιτική ατζέντα είναι αποφασισμένος να βάλει πλέον ο Νίκος Ανδρουλάκης, αξιοποιώντας κυρίως τον ντόρο που έχει γίνει με τις υποκλοπές, οι οποίες όμως συνιστούν ούτως ή άλλως μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, με τον ίδιο αυτή τη φορά στο επίκεντρο, αλλά όχι μόνο. Το σκάνδαλο των υποκλοπών θα βοηθήσει κυρίως στη διάκριση του ΠΑΣΟΚ από τα δύο μεγάλα κόμματα, ως προς τον σεβασμό στους θεσμούς, ενώ οι θέσεις του σε θέματα που άπτονται της Οικονομίας και της Κοινωνίας, είναι αυτές που στην Χαριλάου Τρικούπη επιχειρείται να τον καταστήσουν την πλέον σοβαρή εναλλακτική επιλογή στην πορεία προς τις κάλπες.
Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και κορυφαία στελέχη του κόμματός του, αξιοποιούν το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, για να κάνουν ακόμα πιο διακριτό το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής από τα δύο μεγάλα κόμματα. Οριοθετούνται απολύτως τα σύνορα μεταξύ τους, τουλάχιστον όσον αφορά στο σεβασμό στους θεσμούς και το ποιος μπορεί να αποτελέσει τον εγγυητή της εύρυθμης λειτουργίας της Δημοκρατίας στην χώρα, ενώ παράλληλα η Χαριλάου Τρικούπη δεν σταματά να παρουσιάζει τις θέσεις της επί παντός επιστητού και δη επί των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες. Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη, έτσι, χτίζει προφίλ εναλλακτικής κυβερνητικής δύναμης και πάντως σίγουρα όχι …συμπληρώματος μίας κυβέρνησης της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η αποστροφή του λόγου του Νίκου Ανδρουλάκη την Πέμπτη, όταν μιλώντας στην ΚΟ και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, υποστήριξε ότι στόχος της ηγεσίας της ΝΔ και του ‘παρακρατικού μηχανισμού΄ που επόπτευε, δεν ήταν παρά να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ ‘σε ομηρεία’ και να το κάνει ‘του χεριού της’. Ούτε όμως και η επιλογή του να ξεκαθαρίσει πως οι ραγδαίες αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δεν τον φέρνουν πιο κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το μόνο που αποδεικνύεται μέσα από αυτές είναι πόσο περίτρανα μοιάζουν οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη με εκείνες της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.
Την ίδια ώρα, με αφετηρία τον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη και εν συνεχεία με την παρουσία του στη ΔΕΘ και σειρά εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να προβάλει τη δική του ‘θετική ατζέντα’, καταθέτοντας σειρά εφαρμόσιμων λύσεων στα προβλήματα των πολιτών, είτε πρόκειται για θέματα οικονομίας, κοινωνικά κ.α. Αυτές, θα κατατίθενται κάθε φορά προς διαβούλευση και θα αλλάζουν όποτε κρίνεται απαραίτητο, κάνοντας τον πολίτη συμμέτοχο, με αποτέλεσμα στην τελική παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, να βρίσκει κανείς τον εαυτό του, ή τη λύση στο δικό του πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.