ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Χοιρινοί κεφτέδες με δροσερή σαλάτα μαϊντανού

Τηγανίζουμε υπέροχα, λαχταριστά κεφτεδάκια από χοιρινό κιμά και τα συνοδεύουμε με σαλάτα μαϊντανού για ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τους κεφτέδες
1 κιλό χοιρινό κιμά από σπάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού ξίδι
2 αυγά
1/2 πρέζα μπαχάρι, σε σκόνη
1 γεμάτη πρέζα ανθό αλατιού
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη
100 γρ. ψωμί τοστ χωρίς την κόρα, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
2 κουτ. σούπας νερό κρύο
150 γρ. αλεύρι, για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη σαλάτα
200 γρ. πλιγούρι, σπασμένο
2 ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
12 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
2 ντομάτες αποφλοιωμένες,
ξεσποριασμένες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
ε.π. ελαιόλαδο
λίγο χυμό λεμονιού
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1
Για τη σαλάτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και διατηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Βήμα 2
Για τους κεφτέδες: Σε μια μεγάλη μπασίνα ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να βγουν όλες οι γεύσεις των υλικών.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γεμάτο κατά το 1/3 σε ύψος με ελαιόλαδο. Παράλληλα, πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος που μας αρέσει, τους αλευρώνουμε καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τους απ’ όλες τις πλευρές.

Βήμα 4
Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια τους. Τους σερβίρουμε συνοδεύοντάς τους με τη δροσερή σαλάτα μαϊντανού.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.