ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Γ. Παπανδρέου για τον θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού, του οποίου η συμβολή άλλαξε τη μορφή του κόσμου», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , Γεώργιος Παπανδρέου για για το θάνατο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Αναλυτικά η δήλωση: 

Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τον θάνατο ενός μεγάλου πολιτικού, του οποίου η συμβολή άλλαξε τη μορφή του κόσμου.

Πίστευε σταθερά στην πολυμερή συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη των εθνών ως τον μόνο τρόπο αντιμετώπισης μεγάλων προκλήσεων, όπως οι περιβαλλοντικές απειλές.

Στην ομιλία αποδοχής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, το 1990, ανέφερε ότι ο Εμμανουέλ Καντ προφήτευσε, ότι η ανθρωπότητα μια μέρα θα βρισκόταν αντιμέτωπη με ένα δίλημμα, είτε να ενωθεί σε μια αληθινή ένωση εθνών είτε να χαθεί σε έναν πόλεμο εξόντωσης, που θα καταλήξει στην εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους

Σε αυτές τις ζοφερές στιγμές για τη χώρα του, τη Ρωσία, την Ευρώπη και τον κόσμο, ο Γκορμπατσόφ θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας τολμηρός και καινοτόμος πολιτικός, πραγματικά αφοσιωμένος στην παγκόσμια ασφάλεια και την ουσιαστική  συνεργασία.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Mε τους ελληναράδες και τις.κρυφό-γριο-ανέραστο-λεσβίες θες να πείς,
  Μαργαρίτα Βερύκιου !!
  Ναι ! με αυτούς έχω πρόβλημα!
  Δεν τους πάω με τίποτα και σε κάθε ευκαιρία τους ξεσκεπάζω!
  Κανε λοιπόν παιχνίδι!
  Μοίραζε πασες !

 2. Άσε ρε Τζέφρι Παπανδρέου τα ψέματα. Εσύ ειδικά θαυμάζεις μόνο τα αδέρφια σου τους Αμερικανούς. Ο Μπόγδης έχει απέραντο θαυμασμό για τα προσόντα και τα επιτεύγματα των νέγρων Αμερικανών. Εξάλλου ο άνθρωπος δεν είναι καθόλου ρατσιστής με τους έγχρωμους, παρά μόνο με την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 3. Οποία διαφορά ανθρώπου και ηγέτη στην Γη !
  Εξετάστε όλους όσους τον διαδέχθηκαν στην θέση που υπηρέτησε και έφερε την Ειρήνη στον κόσμο της εποχής του ο Μιχάηλ Γκορρμπατσώφ !
  Θα καταλήξετε στο αντίγραφο του Αδόλφου Χίτλερ και των ενεργειών, της καταστροφής και της δυστυχίας που διεξάγει ο σημερινός ηγέτης της Ρωσίας Β. Πούτιν στον ίδιο κόσμο .
  Υπάρχουν δυστυχώς και Έλληνες όπως ο Κώστας Καραμανλής , ο Αλέξης Τσίπρας ή, ο Πάνος Καμμένος και
  ο Προκοπής Παυλόπουλος που δεν αντιλ@μβανονται ,
  ή δεν θέλουν ναεξετάσουν καν . το Πως συντηρεί την Πλουτοκρατία ο φίλος τους ο Πούτιν …..
  Είναι λένε Χ.Ο. και μετράει αυτό !

 4. Αναγνώριση και απονομή τιμής στον άνδρα που κίνησε προς το συμφέρον όλων των λαών του κόσμου τις δυνάμεις του υπαρκτού ύσοσιαλισμού για την πραγματική Ειρήνη !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.