Φτιάχνουμε την αγαπημένη φέτα ψητή µε ντοµάτα και ρίγανη και συνοδεύουμε τα φαγητά μας. Ωραίο μεζεδάκι για την παρέα.
Υλικά
Μερίδες: 4
ε.π. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 καλή πρέζα µπούκοβο
800 γρ. ντοµάτες ποµοντόρια, χωρίς φλούδα, ψιλοκοµµένες
1 µικρή χούφτα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκοµµένα
400 γρ. φέτα, σπασµένη σε κοµµάτια
αλάτι
τραγανό ζεστό ψωµί για το σερβίρισµα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το σκόρδο για 1΄.
Βήμα 2
Προσθέτουµε το µπούκοβο και τις ντοµάτες και σιγοβράζουµε σε χαµηλή
φωτιά για 25΄ µέχρι να συµπυκνωθεί η σάλτσα. Αλατίζουµε και ανακατεύουµε µέσα τη ρίγανη.
Βήμα 3
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ρίχνουµε τη φέτα σε ένα πυρίµαχο ταψάκι, καλύπτουµε µε τη σάλτσα και ψήνουµε για 20΄. Σερβίρουµε αµέσως µε τραγανό ψωµί.
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα