ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bίντεο-παρέμβαση

Γ. Μαντζουράνης: Αν δεν έχεις να κρύψεις τίποτα, τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα

Ο Γιάννης Μαντζουράνης παρουσιάζει στα social media ένα βίντεο-παρέμβαση που απευθύνεται σε όλους εκείνους που θεωρούν θεμελιώδη την προστασία τηςιδιωτικότητάς τους και βρίσκονται απέναντι σε όποιον  επιθυμεί να την ελέγξει.

Με τον τίτλο του βίντεο τονίζει ότι: «το "αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, τότε δεν έχεις να φοβάσαι για τίποτα” βρίσκεται στον αντίποδα της έννοιας της ιδιωτικότητας. Η εμπιστοσύνη σου προς τις “ανεξάρτητες αρχές" αίρεται. Η αυτονομία σου εξαφανίζεται. Η ελευθερία σου γίνεται λέξη χωρίς περιεχόμενο. Εσύ δεν θα είσαι πια εσύ!».

«Την ώρα που η Ελλάδα -με τα κατορθώματα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη- μετατρέπεται καθημερινά σε μια κοινωνία ελέγχου κουβαλώντας πλέον στην πλάτη της, εκτός των άλλων, το νέο δυσώδες σκάνδαλο υποκλοπών, το ενδιαφέρον όλων των δημοκρατικών πολιτών της ελληνικής κοινωνίας για το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιωτικότητας αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.»

Γιατί πότε η ελευθερία παύει να είναι "ελεύθερη";
«Δεν έχει σημασία αν σε παρακολουθούν. Δεν έχει σημασία αν νιώθεις ότι σε παρακολουθούν, αλλά έχει μεγάλη σημασία το να μην σε νοιάζει πλέον να σε παρακολουθούν!». Και αυτό είναι το πραγματικά ανησυχητικό!

Και συμπληρώνει: «Αυτή η ερεβώδης υπόθεση των υποκλοπών -που έχει πάρει πλέον διεθνείς διαστάσεις- πλήττει τον σκληρό πυρήνα του δημοκρατικού κράτους δικαίου σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δηλαδή την ιδιωτικότητα ως προϋπόθεση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που θωρακίζεται με το απαραβίαστο της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών».

Τέλος, καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να μη σταματήσουν ποτέ να αγωνίζονται για το δικαίωμα στην “ελευθερία”, διαφορετικά το αύριο θα μοιάζει πιο ζοφερό από ποτέ. «Το να υποστηρίζεις ότι δεν έχεις τίποτα να κρύψεις δεν είναι διαφορετικό από το να λες ότι δεν σε ενδιαφέρει η ελευθερία του λόγου, επειδή δεν έχεις τίποτα να πεις. Η ελευθερία σου δεν είναι ουτοπία. Η δημοκρατία δεν είναι ουτοπία. Η αλλαγή δεν είναι ουτοπία.
Διεκδίκησε την!».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εσύ έχεις να κρύψεις πολλά κύριε Μαντζουράνη. Όπως την υπόγεια σχέση σου με τον ΣΎΡΙΖΑ που έγινε πια φανερή. Ο στόχος σου δεν είναι άλλος από την καρέκλα του Υπουργού Δικαιοσύνης σε ένα κυβερνητικό σχήμα ΠΑΣΟΚ η ΚΙΝΑΛ η όπως στο διάολο θέλει να λέγεται για να να αποφύγει να πληρώσει τα 300 εκατομμύρια Ευρώ που χρωστάει με τον ανθελληνικό ΣΎΡΙΖΑ. Σε μάθαμε λαμόγιο, χασοδίκη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.