ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Οι επισυνδέσεις φέρνουν εκλογές

«Κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις».

Η λαϊκή παροιμία επιβεβαιώθηκε σε υπερθετικό βαθμό το καλοκαίρι αυτό στα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας!

Ήδη, όχι τέσσερις ημέρες …αλλά τέσσερις βδομάδες(!) αφότου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μετέβη στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για την παρακολούθηση του κινητού του, το θέμα παραμένει στις πρώτες ειδήσεις και έχει ξεπεράσει διογκούμενο και τα ελληνικά σύνορα…

Από προχθές μάλιστα, με το άνοιγμα της Βουλής, έχουμε αλλάξει και … «πίστα»!

Για το εκδιπλούμενο σκάνδαλο των υποκλοπών και παρακολουθήσεων, τα αμείλικτα ερωτήματα ακολουθούν το ένα το άλλο: ποιός παρακολουθούσε τον Ν. Ανδρουλάκη και τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη, ποιοι ήταν οι λόγοι «εθνικής ασφαλείας», ποια «ξένη υπηρεσία» ζήτησε τις παρακολουθήσεις, ποια πολιτικά και άλλα πρόσωπα παρακολουθούνταν/νται, ποιος κατέχει το περιεχόμενο των υποκλοπών…κλπ., κλπ.

Αποκτούν, προφανώς, ιδιαίτερη και πρωτοφανή βαρύτητα γιατί ο πολιτικός υπεύθυνος για την ΕΥΠ, με δική του πολιτική απόφαση των πρώτων ημερών διακυβέρνησης της ΝΔ, ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η λειτουργία της δημοκρατίας, το «πολιτικό παιχνίδι» διέπονται από ορισμένες «συμβάσεις» και κανόνες, εκ των οποίων ο σεβασμός τους και η διαφάνεια είναι πρωταρχικές.

Δεν γίνεται αποδεκτό ότι αυτός που τη δοσμένη στιγμή κατέχει μια δεσπόζουσα θέση στους κρατικούς μηχανισμούς να τη χρησιμοποιεί και να παραβιάζει το απόρρητο των επικοινωνιών των αντιπάλων του, πολιτικών προσώπων και αρχηγών κομμάτων.

Μια τρέχουσα δικαιολογητική βάση του τύπου: «Όλοι το ίδιο κάνουν…, γιαυτό ας δούμε τα σημαντικότερα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και αφορούν και πολύ περισσότερους» σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Πρώτον: Δεν είναι όλοι ίδιοι! Αλίμονο!...Και δεύτερον: Πώς μπορεί να ηγείσαι μιας τέτοιας εθνικής προσπάθειας όταν είσαι εξ αντικειμένου ευάλωτος γιατί για ζητήματα που αφορούν κατάφορη παραβίαση του κράτους δικαίου, την ποιότητα και ανθεκτικότητα της δημοκρατίας θα πιέζεσαι από το εσωτερικό και θα ελέγχεσαι από το εξωτερικό;

Ήδη, από τον περασμένο Δεκέμβριο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ζητά την άμεση προσφυγή στις κάλπες ώστε να αναλάβει την ανάταξη της χώρας μια προοδευτική κυβέρνηση με στόχο και όραμα την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατική αναγέννηση. Και ορθώς!

Υποστήριζα όμως, δημοσίως, από τις αρχές του 2021(!) ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει σε εκλογές, αλλά θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της τετραετίας.

Τον περασμένο Ιούλιο διατυπώθηκε πολλαπλώς και σε όλους τους τόνους το «απεταξάμην τις εκλογές εντός του 2022» και τέθηκε τέλος στην διελκυστίνδα που είχε παροξυνθεί στους κόλπους της ευρύτερης συντηρητικής παράταξης. Από τη μια μεταξύ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που διεκδικούν την αποκλειστική νομή του πακέτου του Ταμείου Ανάκαμψης και τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση της συμβολαιοποίησης των επενδυτικών σχεδίων τους, ως το υπέρτατο όριο του 2023. Και από την άλλη των στελεχών και βουλευτών της ΝΔ που υπολογίζουν τις διογκούμενες λαϊκές αντιδράσεις-ανεξέλεγκτες αν φτάσει ο χειμώνας- και τρέμουν για τα αποτελέσματα της κάλπης του 2023...

Θεωρώ, όμως, εξ αιτίας του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα καταλήξει, συντομότατα, στην προκήρυξη εκλογών(!)

Όχι για το νοούμενο ως αυτό καθαυτό συμφέρον της παράταξης, όπως είχε συναχθεί στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά πλέον για τη διασφάλιση αυτού του ίδιου, την προοπτική εμπέδωσης της ηγεσίας του στη ΝΔ. Με την ελπίδα ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα τον επιβεβαιώσει πολιτικά και θα τον εξιλεώσει…

Η… «τοξικότητα του δημιουργούμενου πολιτικού κλίματος», στην οποία είχε αναφερθεί, θα του δίνει και το πολιτικό άλλοθι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ας ξαναπιάσουμε τους ρυθμούς της εκλογικής προετοιμασίας των αρχών του καλοκαιριού…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.