ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Η υπερ-χωριάτικη σαλάτα

Η πιο αγαπημένη, παραδοσιακή ελληνική σαλάτα γίνεται υπερπαραγωγή με λίγα ακόμη επιπλέον φρέσκα υλικά, που της χαρίζουν περισσότερη νοστιμιά.

Υλικά
150γρ. φέτα, σε κύβους
2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές, σε μέτρια κομμάτια
1 αγγούρι καθαρισμένο, σε ροδέλες
1 πιπεριά, σε καρεδάκια
1 κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες
1 φλιτζάνι αντράκλα (γλιστρίδα)
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κουτ. σούπας κρίταμο τουρσί
3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
5-6 ελιές πράσινες
5-6 ελιές μαύρες
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ. ξίδι από λευκό κρασί
λίγη ρίγανη ξερή
7-8 παξιμαδάκια κρίθινα ή σταρένια
αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1
Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα λαχανικά σας. Τα καθαρίζετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στα υλικά.

Βήμα 2
Σε μια σαλατιέρα αναμιγνύετε τις ντομάτες με το αγγούρι, την πιπεριά, την αντράκλα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατίζετε και ανακατεύετε.

Βήμα 3
Προσθέτετε την κάππαρη, το κρίταμο, το αγγουράκι τουρσί, τη φέτα, τις πράσινες και τις μαύρες ελιές. Σπάζετε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα προσθέτετε κι αυτά στη σαλάτα.

Βήμα 4
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το δυόσμο και λίγη ρίγανη, περιχύνετε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.

Tips
Για να κάνετε ακόμα πιο νόστιμη τη σαλάτα σας, ξύνετε στον τρίφτη ½ ώριμη ντομάτα και ύστερα τη χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνετε την υπέρ-σαλάτα σας με αυτή τη βινεγκρέτ πριν σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.