ΕΛΛΑΔΑ

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Κορωνοϊός: Πέθανε 3χρονο κοριτσάκι που είχε διαγνωστεί θετικό

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί θετικό στον κορωνοϊό, κατέληξε σήμερα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», έπειτα από βραχεία νοσηλεία. Πρόκειται για το όγδοο ανήλικο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας και το τέταρτο μέσα στο 2022.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), δεν έχει καταγραφεί θάνατος ανηλίκου τους τελευταίους επτά μήνες. Ο πιο «βαρύς» μήνας αναφορικά με τις απώλειες ανηλίκων ήταν ο περασμένος Ιανουάριος οπότε κατέληξαν λόγω επιπλοκών της λοίμωξης covid 3 παιδιά και έφηβοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί νοσούσε με λοίμωξη covid-19 και την τρίτη ημέρα της νόσου υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Θριάσιο όπου έγινε ανάταξη και διασωλήνωση του παιδιού. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο εφημερεύον παιδιατρικό νοσοκομείο. Ωστόσο, η νοσηλεία του δεν κράτησε παρά ένα 24ωρο.

Παρά τις σκληρές προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, η 3χρονη κατέληξε το μεσημέρι της Παρασκευής. Πλέον, περισσότερα στοιχεία για την μοιραία καρδιακή ανακοπή και τη συσχέτισή της με τη λοίμωξη covid που είχε εκδηλώσει, θα δώσει ενδεχομένως η ιατροδικαστική έκθεση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.