ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τι δήλωσε ο ο βουλευτής της ΝΔ

Κώστας Τζαβάρας για τις υποκλοπές: «Η συγκάλυψη είναι ασυμβίβαστη με τη δημοκρατική κουλτούρα της ΝΔ»

Ο Κώστας Τζαβάρας, είναι εν ενεργεία βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και έχει θητεύσει στο παρελθόν ως υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος και αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (αρμόδιος για θέματα πολιτισμού), για άλλη μία φορά δεν μάσησε τα λόγια του, ενώ η παρέμβαση του προκαλεί τριγμούς εντός και εκτός κυβέρνησης.

Ο Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στην εφημερίδα Πελοπόννησος είπε τα ακόλουθα:

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Η λειτουργία του πολιτεύματος έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και ο πρωθυπουργός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να δώσει εντολή ν’ αποκαλυφθούν τα πάντα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που συνέβησαν στην θητεία του. Και γι’ αυτό η αντιπολίτευση θα το πάει ως το τέλος.

Πρέπει, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ν’ αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν με διαδικασίες αμερόληπτες και ανεπηρέαστες, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Αλλωστε, η συγκάλυψη θεμάτων που άπτονται της προσβολής των ατομικών δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών είναι ασυμβίβαστη με την ιδεολογία και τη δημοκρατική κουλτούρα της ΝΔ.

Πολλώ δε μάλλον που κάθε νομιμότητα που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος και των Νόμων ισχύει αφεαυτής, χωρίς να απαιτείται η πολιτική αποδοχή της από οποιοδήποτε κρατικό όργανο.

Ο έλεγχος του κύρους των πράξεων ή παραλείψεων της Διοίκησης ανήκει στη δικαστική εξουσία. Θα μπορούσε, συνεπώς, ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου να ερευνήσει τυχόν πράξεις ή παραλείψεις της εισαγγελέως που είναι αποσπασμένη στην ΕΥΠ, για να κριθεί η νομιμότητα των ενεργειών της.

Προσωπικά, δεν βλέπω εκλογές άμεσα, γιατί με τέτοιο κλίμα θα ξέφευγε η κατάσταση. Δεν συμφέρουν τη Δημοκρατία πρόωρες εκλογές.

Και κάτι τελευταίο: είναι ντροπή για τη Δημοκρατία η στάση των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης. Δεν μπορεί σ’ όλο τον κόσμο μεγάλα Μέσα με παγκόσμια εμβέλεια ν’ ασχολούνται μ’ αυτή την υπόθεση και τα δικά μας να τη θεωρούν ήσσονος σημασίας. Δεν είναι δημοκρατική στάση αυτό. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία να μην υπάρχουν Μέσα που, με όρους αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, μάχονται να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι πραγματικά συνέβη σ’ αυτή την υπόθεση. Η διακίνηση διαρροών δεν είναι ενημέρωση…».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Εσυ κύριε Νίκο με το παράξενο Επώνυμο ,
  Γιατί τάχα μου θεωρείς ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι εκτός πάσης υποψίας και ίσως να γνώριζε μερικά πράγματα στην υπόθεση αυτήν , τα οποία μπορούν ν ´αποδειχθούν ή να καταρρεύσουν σε μια σε βάθος εισαγγελική έρευνα ;
  Αντίθετα εγώ συγχαίρω τον τιμιώτατο Βουλευτή της ΝΔ
  Κώστα Τζαβάρα — και ας μην έχω ψηφίσει ποτέ στην ζωή μου ΝΔ ή άλλη της δεξιά παραλλαγή .
  Πολίτες της Ηλείας,
  Έχετε έναν πραγματικό Δημοκράτη αντιπρόσωπο σας !
  Διατηρείστε τον! ΕΧΕΙ ΑΞΙΕΣ ο άνθρωπος.

 2. Στηριζω μονο τον κυριακο ειναι αληθινος καθαρος και εντιμος ανθρωπος δημιουργικος

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.