ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδρανής η κυβέρνηση

ΜέΡΑ25: Τιμές- φωτιά στα τιμολόγια ρεύματος

«Τις νέες τιμές-φωτιά των τιμολογίων στο ρεύμα που θα ισχύσουν από Σεπτέμβρη ανακοίνωσαν οι ιδιώτες πάροχοι, με την Μητσοτάκης Α.Ε. να συνεχίζει να παρακολουθεί παντελώς αδρανοποιημένη την ενεργειακή κρίση», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαριδης.

Στη συνέχεια υποστηρίζει πως «μπορεί χθες ο πρωθυπουργός να αράδιασε ένα σκασμό από ψέματα στο μήνυμά του για τη δήθεν έξοδο της χώρας μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία (και κατέδειξε ποιος είναι ο πραγματικός λαϊκιστής της ιστορίας των μνημονίων στη χώρα μας). Μπορεί η κυβέρνησή του να υποσχόταν ρύθμιση των εξωφρενικών τιμών στην ενέργεια παράλληλα με την αναστολή, (αλλά ουσιαστικά τη μόνιμη ενσωμάτωση) της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια, με αποτέλεσμα τις τιμές φωτιά που βλέπουμε τώρα. Μπορεί ακόμα η Μητσοτάκης Α.Ε. να προσπαθεί να αλλάξει το εξαιρετικά δυσχερές για αυτήν κλίμα στην κοινωνία με διαρροές για πακέτα στήριξης της κοινωνίας που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. Ό,τι όμως και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και η "επιτελική" του κυβέρνηση, όσο αρνείται τη ρήξη με το καθεστώς αυτό της παρασιτικής κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας που επιβάλλει την αισχροκέρδεια μέσω ενός ψευτοχρημαστηρίου ενέργειας στο οποίο και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ανδρουλάκης συμφωνούν, τόσο οι πολίτες θα συνεχίζουν να δεινοπαθούν με ή χωρίς "ενισχυμένη εποπτεία", με ή χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής, με ή χωρίς τα ψευτοπακέτα με τα ψίχουλα στη ΔΕΘ».
Κατά τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαριδη, «η κοινωνία χρειάζεται άμεσα πραγματική στήριξη με άμεση και οριστική κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, ΑΤΑ κατώτατου μισθού και επιδομάτων και μείωση του ΦΠΑ στο 15%, όχι συνέχιση της επιδότησης της εντεινόμενης αισχροκέρδειας της ολιγαρχίας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.