ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8»

Ν. Ηλιόπουλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να συνεχίσει τη συγκάλυψη και στην εξεταστική»

«Και στην περίπτωση της Εξεταστικής Επιτροπής η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη συγκάλυψη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, με φόντο τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση δούλεψε για την απόκρυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Στις 29 Ιουλίου η Κομισιόν έστειλε επιστολή στην ελληνική πλευρά με την οποία ρωτούσε για τις παρακολουθήσεις και για το σκάνδαλο Predator. Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης στις 2 Αυγούστου ήταν “μην ασχολείστε, αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας”. Μετά από τρεις μέρες παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ, ο άνθρωπος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε αλλάξει το νόμο για να τον διορίσει και ο ανιψιός του πρωθυπουργού, γενικός γραμματέας του, ο κ. Δημητριάδης», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97.8».

«Και αφού ο κ. Μητσοτάκης πήρε ένα 48ωρο για να απολογηθεί, έκανε ένα διάγγελμα στο οποίο είπε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη αλλά αυτή εξαντλείται στον ανιψιό του και στο διοικητή της ΕΥΠ. Και είπε το αδιανόητο, ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη αλλά αν το ήξερε δεν θα το επέτρεπε», υπογράμμισε. «Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσαν από την πρώτη στιγμή να κρύψουν τι έχει συμβεί. Αυτό κάνουν και τώρα με την Εξεταστική, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα. Θέλουν να συζητήσουμε τι γίνεται γενικά με την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών από το 2012», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Από την πλευρά μας είπαμε κάτι πολύ συγκεκριμένο. Πρώτον, πρέπει να μάθουμε για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. Είναι επικίνδυνο να ακούμε από τον κ. Μητσοτάκη ότι ο λόγος ήταν η εθνική ασφάλεια και ότι δεν μπορούν να απαντήσουν. Ο κ. Μητσοτάκης ζητά να έχει το προνόμιο να μην ελεγχθεί κι αυτό τη στιγμή που έχει πιαστεί όχι με τη γίδα, αλλά με ένα κοπάδι στην πλάτη», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο κ. Μητσοτάκης -αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για τη δική του παρακολούθηση- άλλαξε το νόμο έτσι ώστε η ΕΥΠ να μην έχει την υποχρέωση να ενημερώνει την ΑΔΑΕ». «Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός έχει την ευθύνη, είναι ο πολιτικός εγκέφαλος αυτής της υπόθεσης. Η άλλη περίπτωση είναι να δεχθούμε ότι είναι απλά ένας ανόητος που δεν είχε εικόνα ότι ο ανιψιός του παρακολουθεί εκλεγμένο ευρωβουλευτή και -τότε υποψήφιο- αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε αυτό», επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημείωσε ακόμα ότι «μέχρι να τελειώσει η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή τον είχαν διαψεύσει -για δήθεν παρακολουθήσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- η κ. Βαλαβάνη και ο κ. Πανούσης, του απάντησε ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Καμπαγιάννης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ότι και σ’ αυτήν την περίπτωση είπε ψέματα, του απάντησε μετά ο κ. Βαρουφάκης και την επόμενη μέρα του απάντησε και ο κ. Κοτζιάς…».

Αργότερα, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1 FM» και ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο πεδίο της ακρίβειας, τόνισε: «σήμερα η μέση τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα καταγράφεται στα 697 ευρώ, στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι στα 188». «Σε εκείνη την κρίσιμη Σύνοδο, όταν λέγαμε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι με την πλευρά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, η κυβέρνηση επέλεξε να είναι με την πλευρά της αισχροκέρδειας», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Σήμερα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει 2 δισ. στους παρόχους. Από ποιους θα τα πάρει και σε ποιους θα τα δώσει; Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το πρώτο επτάμηνο του έτους έχουμε 5 δισ. αυξημένα φορολογικά έσοδα σε σχέση με το στόχο. Από αυτά, τα 2,4 δισ. είναι αυξημένος ΦΠΑ. Εν μέσω ακραίου πληθωρισμού στο 12%, η κυβέρνηση δεν έχει μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα και το ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής. Άρα παίρνει τα λεφτά των πολιτών και τα δίνει σε αυτούς που λεηλατούν την κοινωνία», δήλωσε.

«Ακόμα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, η Ελλάδα είναι πρώτη στην αύξηση του κόστους ενέργειας για τις επιχειρήσεις και τρίτη για τα νοικοκυριά. Άρα είμαστε ήδη σε ένα σημείο μη βιώσιμο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, σπίτι με δύο εργαζόμενους δεν μπορεί να βγάλει το μήνα».

Αναφερθείς στις πολιτικές εξελίξεις με ορίζοντα τις εκλογές, επισήμανε: «ο απομονωμένος πολιτικός παίκτης πλέον είναι ο κ. Μητσοτάκης». «Όταν λέει ότι εκλογές σημαίνουν τρεις μήνες αστάθεια, στην πραγματικότητα σημαίνει ότι αυτός δεν μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση. Από την πλευρά μας, λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί και θα συγκροτήσει προοδευτική κυβέρνηση από τις πρώτες κάλπες με απλή αναλογική», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Γι’ αυτό το λόγο μιλάμε για πρόγραμμα. Πρώτα απ’ όλα για τις προοδευτικές πρωτοβουλίες που έχουν πάρει Ισπανία και Πορτογαλία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως είναι η αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το φυσικό αέριο. Μιλάμε για αλλαγή του πτωχευτικού κώδικα, για ρύθμιση -με διαγραφή ενός σημαντικού μέρους- του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, για στήριξη του κοινωνικού κράτους, στήριξη της Παιδείας, της Υγείας, για στήριξη της εργασίας», τόνισε.

«Οι προοδευτικοί, οι δημοκρατικοί πολίτες, αυτοί που θέλουν να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη, θα αναγκάσουν τις προοδευτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.​

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.