ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πώς θα φτιάξετε σάλτσα ντομάτας για να έχετε όλο τον χρόνο

Ο Adam Bush παίρνει τις πιο ώριμες, τις ζουμερότερες μυρωδάτες ντομάτες της εποχής και φτιάχνει σάλτσα ντομάτας, που κλείνει σε βαζάκια, για να ευωδιάζουν οι συνταγές μας καλοκαίρι όλο τον χρόνο.

Χειροποίητη σάλτα ντομάτας σε βαζάκι
1 ώρα και 20΄|Εύκολο |Για 500γρ.

Υλικά
1,5 κιλό ντομάτες ώριμες
4 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
ανθό αλατιού θαλασσινού

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Κόβουμε τις ντομάτες σε τέταρτα και αφαιρούμε τα σπόρια. Ρίχνουμε τη σάρκα της ντομάτας σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί μαζί με το σκόρδο. Περιχύνουμε με
το ελαιόλαδο και αλατίζουμε ελαφρά. Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι οι ντομάτες να ψηθούν και τα σκόρδα να μαλακώσουν. Όταν ψήνονται οι ντομάτες αποκτούν ακόμα πιο συμπυκνωμένο άρωμα.

Πολτοποιούμε τις ντομάτες με τον ψημένο πολτό από το εσωτερικό των σκόρδων και τα υπολείμματα από το ταψί. Προσθέτουμε τον βασιλικό αν θέλουμε. Ακουμπάμε ένα ψιλό σουρωτήρι σε ένα μπολ και σουρώνουμε τη σάλτσα. Αποστειρώνουμε ένα βαζάκι των 500 γρ. (ή δύο των 250 γρ.,) αφού πρώτα το πλύνουμε με ζεστό νερό και σαπούνι. Κατόπιν το βάζουμε στον φούρνο στους 160°C στον αέρα για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Γεμίζουμε το βαζάκι με τη σάλτσα ντομάτας μέχρι επάνω και σφραγίζουμε καλά με το καπάκι. Η πασάτα μας διατηρείται σε δροσερό σκιερό μέρος για 3 μήνες. Αν ανοιχτεί, διατηρείται στο ψυγείο για 1 μήνα.

Μερικά Μυστικά
1. Αφαιρούμε τους σπόρους: Είναι γεμάτοι νερό, οπότε αφαιρώντας τους θα έχουμε πιο πηχτή συμπυκνωμένη σάλτσα με υπέροχο άρωμα.

2. Σιγοψήνουμε τις ντομάτες: Η πασάτα δεν φτιάχνεται από ωμές ντομάτες. Όταν τις σιγοψήνουμε, τα σάκχαρά τους αρχίζουν να καραμελώνουν δίνοντας πιο γλυκό γευστικό αποτέλεσμα.

3. Τη σουρώνουμε: Έτσι αφαιρούμε τις φλούδες και η υφή της θα γίνει ακόμα πιο πλούσια και βελούδινη.

Φωτογραφία: Uyen Luu

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.