ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα γλιστρίδα με φινόκιο, ντοματίνια και χανιώτικη μυζήθρα

Η γλιστρίδα ( verdolagas όπως ονομάζεται) παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αυθεντική μεξικανική γαστρονομία. Εδώ, την απολαμβάνουμε με κρητικά συστατικά, δροσερή και ότι πρέπει για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες.

Υλικά

Υλικά: 4 μερίδες

200 γρ. φυλλαράκια γλιστριδας (μαζί με τα τρυφερά κοτσάνια )
100 γρ. φινόκιο κομμένο σε ψιλές λωρίδες
400 γρ. ντοματίνια
100 γρ .κρεμμύδι κόκκινο κομμένο σε λωρίδες
100 γρ. αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 ώριμα νεκταρίνια μαζί με 2 ώριμα αβοκάντο χτυπημένα στο μπλέντερ
20 ml ξίδι από ρύζι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. χανιώτικη μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια
Αλάτι
2 κουτ. σούπας μαυροκούκι

Διαδικασία

Βήμα 1
Τοποθετούμε τα ντοματίνια, γλιστρίδα, νεκταρίνια, αγγούρι και αβοκάντο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.

Βήμα 2
Στη συνέχεια σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε τη γλιστρίδα, το αγγούρι, το φινόκιο και το κρεμμύδι μαζί με τα πολτοποιημένα νεκταρίνια και αβοκάντο, το ξίδι και τα ντοματίνια και ανακατεύουμε ελαφρά. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη μυζήθρα πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.