ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΤΟ MAIL ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ...

Χθες το απόγευμα, κι ενώ καθόμουν στη βεράντα του σπιτιού στην Κέρκυρα και διάβαζα τη "λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων", άκουσα τον ήχο του mail στο ipad. Δεν έδωσα σημασία. Θα το δω μαζί με όλα τ' άλλα το βράδυ, σκέφτηκα. Επειδή βρίσκομαι σε διακοπές δεν θέλω και πολλά πολλά με τον ...έξω κόσμο. Μετά από περίπου πέντε λεπτά χτύπησε το τηλέφωνο. Το όνομα που εμφανίστηκε στην οθόνη ήταν ενός από αυτούς που ονομάζουμε "σημαντικό κυβερνητικό στέλεχος".

Προς στιγμήν σκέφτηκα να μην απαντήσω στην κλήση. Μετά όμως σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει να μου πει κάποια είδηση για τις υποκλοπές ή κάτι άλλο σημαντικό. Πήρα τη γραμμή. "Έλα, τι γίνεται;" είπα. "Το είδες;" με ρώτησε. "Ποιο;" "Το mail που σου 'στειλα". "Όχι, τι είναι;". "Διάβασέ το και πάρε με να μου πεις αν σου άρεσε". Άνοιξα τα mail και διάβασα αυτό που σας παραθέτω:

Κάποτε, στα παλιά τα χρόνια, ζούσανε στην Αίγυπτο δυο άνθρωποι, που τα σπίτια τους και τα χωράφια τους γειτόνευαν. Ο ένας όμως ήτανε δουλευτάρης και ο άλλος ακαμάτης.

Από το πρωί ως το βράδυ ο δουλευτάρης όργωνε τα χωράφια του, έσπερνε, σκάλιζε, πότιζε, θέριζε, ανάλογα με την εποχή που ήτανε, κι όταν τέλειωνε τη δουλειά του στα χωράφια και γυρνούσε στο σπίτι του, κάτι έβρισκε κι εκεί να κάνει. Πότε διόρθωνε το αλέτρι του, πότε κάρφωνε κανένα παράθυρο που είχε σπάσει, πότε περιποιότανε τις κότες του, πότε σκάλιζε τα λαχανικά του. Όλο δούλευε κι όλο πρόκοβε και, σιγά - σιγά, έγινε ο πιο πλούσιος τους τόπου.

Ο γείτονάς του, ο ακαμάτης, έβρισκε πάντοτε προφάσεις για να μη δουλέψει. Το πρωί δεν ξυπνούσε χαράματα, όπως ο δουλευτάρης, αλλά κοιμόταν ώσπου ο ήλιος ανέβαινε ένα κοντάρι στον ουρανό, γιατί έλεγε πως, όσο περισσότερο κοιμότανε, τόσο ξεκούραστος θα’ ταν και τόσο πιο καλά θα δούλευε στο χωράφι του. Αλλά όταν έφτανε στο χωράφι, κόντευε πια μεσημέρι, κι έτσι, δεν του έμεναν και πολλές ώρες δουλειάς. Χρόνο με το χρόνο γινότανε φτωχότερος, ώσπου έγινε ο πιο φτωχός του χωριού.

Ζήλευε λοιπόν το γείτονά του τον δουλευτάρη κι έλεγε πως εκείνος ήτανε μάγος κι έκανε μάγια στα δικά του τα χωράφια να δίνουν πολύ καρπό, και στο χωράφι του γείτονά του να μη δίνει καθόλου.

Μια μέρα, οι δυο γείτονες συζητούσαν για τις σοδειές τους, κι επειδή ο δουλευτάρης είπε ότι μόνο με τη δουλειά προκόβει κανείς, ο ακαμάτης θύμωσε και σηκώνοντας το τσεκούρι του, τον χτύπησε στο κεφάλι και τον σκότωσε.

Οι συγγενείς του δουλευτάρη έτρεξαν να τον σηκώσουν κι όταν είδαν πως ήταν πια πεθαμένος, άρχισαν να κυνηγούνε το φονιά. Αλλ’ ο ακαμάτης είχε προχωρήσει πολύ και τους ξέφυγε, τρέχοντας προς το Νείλο. Στρέφοντας πίσω του είδε πως οι συγγενείς του σκοτωμένου ήταν ακόμη μακριά, αλλά έτρεχαν κι αυτοί προς το ποτάμι.

Θέλησε τότε να εξακολουθήσει το δρόμο του αλλά, ξαφνικά, είδε να παρουσιάζεται ένας λύκος. Φοβήθηκε πως ο λύκος θα τον φάει, γιατί δεν είχε κανένα όπλο μαζί του να τον χτυπήσει. Καθώς κοιτούσε γύρω του με απελπισία, για να βρει τρόπο να σωθεί, πρόσεξε μια ψηλή χουρμαδιά που βρισκότανε στην όχθη του ποταμού και που τα μεγάλα, πλατύφυλλα κλαδιά της έγερναν πάνω από τον ποταμό.

"Σώθηκα!" μουρμούρισε. "Τώρα θα γλιτώσω κι από το λύκο και από τους ανθρώπους". Κι έτρεξε προς τη χουρμαδιά, σκαρφάλωσε στον κορμό της και, σιγά-σιγά, ανέβηκε ως τα πρώτα κλαδιά και κρύφτηκε στα πλατιά φυλλώματα. Ο λύκος, βλέποντας πως του ξέφυγε ο άνθρωπος, έτρεξε κι αυτός να φύγει, για να βρει κάποιο άλλο κυνήγι.

Ξαφνικά ο φονιάς άκουσε κάτι να σέρνεται μέσα στα κλαδιά πάνω από το κεφάλι του. Κοιτάζει και τι να δει: ένα θεόρατο φίδι σερνόταν ανάμεσα στα κλαδιά, σφυρίζοντας. Κοίταξε κάτω τρομαγμένος, ο λύκος είχε φύγει, αλλ’ οι συγγενείς του σκοτωμένου πλησίαζαν τρέχοντας κι ασφαλώς θα τον έβλεπαν, όταν κατέβαινε από το δέντρο, και θα τον έπιαναν. Κι ήξερε πως άμα έπεφτε στα χέρια τους, ήταν χαμένος!

Μη έχοντας τι άλλο να κάνει σκέφτηκε: "Θα πηδήσω στο νερό, και θα βγω κολυμπώντας στην αντικρινή όχθη του ποταμού". Και πήδησε αμέσως στο νερό. Αλλά ο Νείλος είναι γεμάτος κροκόδειλους κι ένας από αυτούς, μόλις είδε τον άνθρωπο να πέφτει, όρμησε απάνω του, άνοιξε το τεράστιο στόμα του και τον έκοψε στη μέση...

Τον πήρα τηλέφωνο. "Καλά, έχεις μουρλαθεί;" του είπα. "Τι είναι αυτό;". "Δεν σου άρεσε;". "Ρε, εντάξει μου άρεσε, αλλά γιατί μου το 'στειλες;". "Για να το γράψεις. Επειδή, από καιρού εις καιρόν, σου αρέσει να χρησιμοποιείς μύθους στα άρθρα σου, να το γράψεις για να μάθει ο κόσμος τι θα πάθουμε αν έρθουν οι φίλοι σου του ΣΥΡΙΖΑ".

Διαολίστηκα και τον πήρα από τα μούτρα: "Πρώτον, δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, φίλους στον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα κάποιους πολύ καλούς, έχω. Τρίτον, και συ φίλος μου είσαι, παρότι, όπως ξέρεις, δεν είμαι δεξιός. Τέταρτον, αν καταλαβαίνω καλά θέλεις να πεις πως εσείς είστε οι δουλευτάρηδες και οι του ΣΥΡΙΖΑ οι ακαμάτηδες". "Ναι", μου είπε. "Δηλαδή, παραδέχεσαι" του είπα "πως ο ΣΥΡΙΖΑ σας έχει ήδη σκοτώσει; Πριν ακόμη προκηρυχθούν οι εκλογές είσαι σίγουρος για την ήττα. Ωραία ψυχολογία έχετε".

"Όχι, δεν λέω αυτό". "Πως δεν το λες; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ακαμάτης, σύμφωνα με τον μύθο, σας έχει σκοτώσει και προσπαθεί να δει πως θα σωθεί από τα προβλήματα". "ΟΚ, αλλά είδες τι θα γίνει αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μας φάει ο κροκόδειλος". "Ποιος ο Σήφης;" του το γύρισα στην πλάκα εννοώντας τον κροκόδειλο που βρέθηκε, πριν κάποια χρόνια (σε μια λίμνη ή μήπως σε ποτάμι;) στην Κρήτη.

Το υπόλοιπο της συζήτησης δεν έχει νόημα να το παραθέσω. Ούτε να πούμε αν ο Πούτιν (λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο στην Ουκρανία) είναι ο λύκος, ο Ερντογάν το φίδι και κροκόδειλος ο πληθωρισμός και η ακρίβεια. Και δεν έχει νόημα γιατί η χώρα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται επειδή τις τύχες της, σχεδόν μονίμως, την ορίζουν όσοι θεωρούν, κάθε φορά που βρίσκονται στο γκουβέρνο, τους εαυτούς τους "δουλευτάρηδες" και όλους τους άλλους "ακαμάτηδες".

Εμένα πάντως το mail με έβγαλε από τον κόπο να στύψω το μυαλό μου για να γράψω άρθρο. Γι' αυτό και ευχαριστώ τον φίλο "σημαντικό κυβερνητικό στέλεχος". Αν εσείς θέλετε να κάνετε συνειρμούς και να βγάλετε συμπεράσματα, μπορείτε να το κάνετε. Εγώ, σήμερα το πρωί θα πάω για μπάνιο στο Χαλικούνα, το βράδυ θα πάω να φάω στου "Κώστα", στη Δασιά, ενώ αύριο το βράδυ μάλλον θα πάμε στον Παντοκράτορα που έχει πανηγύρι. Λύκους και φίδια στο βουνό μπορεί να έχει, κροκόδειλους όχι. Τουλάχιστον ακόμη...

11 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Νίκη του Αλέξη Τσίπρα, σημαίνει νίκη των λαθρομεταναστών, των ξένων τοκογλύφων και των ξένων κέντρων εξουσίας σαν αυτά που ξεπούλησαν την Μακεδονία μας, μαζί με την Ευγενική χορηγεία του Νίκου Κοτζιά. Δεν θα ψηφίζουμε εμείς οι Έλληνες για να ωφελούνται οι Σύριοι και οι Πακιστανοί.
  Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

 2. ΣΤΑΝ 17:29 18/08/2022

  ΦΕΛΕΚΗ ότι σου στέλνουν οι δεξιοί να το
  γράψεις μη χάσεις.
  Όσο πλησιάζει η Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το κρυφομενοσας βγαίνει

 3. Δαν 11:49 18/08/2022

  FEMA μου, χαρά στό
  κουράγιο σου, πολλά
  ΜΠΡΆΒΟ καί είμαι βέβαιος
  καί από πολλούς.
  Ρέ μπάς καί ή θεωρία τού
  Δαρβίνου άρχισε νά δουλεύει
  ανάποδα, διαπορούντος
  (ελπίζω) καί τού Φελέκη;
  Τί λέτε κύριε Φελέκη μας;

 4. FEMA 8:51 18/08/2022

  ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΝΕΙ!!
  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΦΟΡΑ!
  ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ..ΤΑΣΗ ΕΜΕΤΟΥ!
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ!

 5. Υποστηρικτής του ολοκαυτώματος του Ελληνικού λαού από τον Κώστα Σημίτη, ο σπιούνος Δημοσθένγς Μπόγδης. Κάποια τομάρια σαν αυτόν συντέλεσαν στην εκτέλεση του Ελληνικού λαού από τους φασίστες του ΠΑΣΟΚ. Που είναι όλοι αυτοί οι δήθεν εκσυγχρονιστές του κώλου Σημίτης, Πάχτας, Νεονάκης, Τσουκάτος, Μαντέλης, Λαλιώτης; Ξεκοκαλίζουν τα εκατομμύρια που τσέπωσαν. Ο Δημοσθένης Μπόγδης είναι αυτό που λέμε Σημιτοφύλακας. Ο ορισμός του μ@λάκα. Το 1981 ο Δημοσθένης Μπόγδης ήταν θερμός υποστηρικτής και κολαούζος του Ανδρέα Παπανδρέου. Το 1996 ο Δημοσθένης Μπόγδης ήταν με τον Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή). Το 2009 ήταν υποστηρικτής του Τζέφρι Παπανδρέου. Το 1940 θα ήταν σίγουρα με τους Ναζί του Αδόλφου Χίτλερ. Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται φασίστες. Ένας από αυτούς ο καραγκιόζης Μπόγδης. Δεν είναι πάσα αυτό Μπόγδη, αλλά χυσιά και ροχάλα στα μούτρα σου. Σκουπίσου και στρίβε ξεφτιλισμένε.

 6. Μιλάει ο αρχιφασίστας, η γριά αδερφή ο Δημοσθένης Μπόγδης. Ένας υπάνθρωπος που όπου τον πιάνεις λερώνεσαι. Ένας πραγματικός γλίτσας. Αν βάλεις μουστάκι στον (Ααρών Αβουρή) Κώστα Σημίτη, είναι ίδιος ο Χίτλερ μ@λάκα Μπόγδη. Αγωελιοφόρε του κλεφτοπασόκ, βρομιάρη.

 7. O κωστακαραμανλησμός , η χούντα των Συνταγματαρχών και η δικτατορία τους που πούλησαν την Ελλάδα μας όπου εύρισκαν αγοραστές…,
  ο Ιδιόρυθμος αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που ήθελε να συνεχίσει « το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών »
  καθολικώς διαμαρτυρομένων για τον φασισμό τους….,
  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ άλλους πολέμιους ….
  Έχουν μια φίλη εδώ, η οποία σαν κρυφή γριά και ανέραστη αγριολεσβία ,,,,τους υποστηρίζει
  Αν δεν πιστεύετε εμένα , διαβάστε τα δικά της σχόλια .

 8. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από την σκληρή φορολογία που επέβαλε στους Έλληνες, είναι ικανός να βάζει την χώρα σε οικονομικά μνημόνια για να μπορεί να δίνει μισθούς, συντάξεις και κάθε λογής επιδόματα στους Ισλαμιστές παράνομους μετανάστες. Είδαμε ότι στην πρόσφατη περίπτωση με τους παράνομους Ισλαμιστές στον Έβρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε να ταυτιστεί με τις θέσεις της Τουρκίας. Τέτοιοι είναι πάντα οι δήθεν αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ. Ανθέλληνες και κυρίως προδότες.

 9. Τάσος 23:06 16/08/2022

  Δούλεψαν σκληρά όλα τα χρόνια για αυτό ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΑΝ τη χώρα .
  Εάν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ειμασταν τώρα στο
  9ατο μνημόνιο .

 10. Κλέφτες παιδεραστές και λωποδύτες δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

 11. Πολύ σωστό το άρθρο σας κύριε Νίκο.
  Το διάβασα όλο και με πολύ μεγάλη προσοχή. Ακριβώς όπως συμβαίνει στην σημερινή Ελληνική πραγματικότητα. Οι ακαμάτηδες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κανένα εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης. Έχουν μόνο σχέδιο μεγάλης φορολόγησης των Ελλήνων πολιτών με κάθε λογής έμμεσο και άμεσο φόρο. Παραδομένοι στους μπάφους και τα τσίπουρα οι αριστεροί αληταράδες της Κουμουνδούρου κάθονται και κοπροσκυλιάζουν όλη την ημέρα, γεμίζοντας τους Έλληνες με φόρους και δίνοντας επιδόματα μόνο στους αγαπημένους τους λαθρομετανάστες. Για τους μόνους πραγματικά που ενδιαφέρονται, είναι οι Ισλαμιστές κακοποιοί λαθρομετανάστες. Είδαμε πόσο έντονα ενδιαφέρθηκε ο μπουχέσας Νίκος Φίλης για τους παράνομους μετανάστες στην βραχονησίδα του Έβρου. Αντίθετα για τους Έλληνες πολίτες χέστηκαν και αυτός και το κόμμα του. Δεν μπορούν οι Έλληνες να ψηφίζουν κόμματα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που ωφελούν με τις πράξεις τους μόνο τους παράνομους μετανάστες που μας κλέβουν και μας σκοτώνουν καθημερινά. Αυτή είναι η μόνη δουλειά που ξέρουν τα ρεμάλια του ΣΥΡΙΖΑ και ο τεμπέλης αρχηγός τους που δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στην ζωή του και τα βρήκε όλα έτοιμα από τον συνεργάτη της χούντας πατέρα του. Δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο από εργασία ο Αλέξης Τσίπρας. Έχει όμως στο ενεργητικό του τις καταλήψεις, το μπάχαλο, την Γένοβα, το κάψιμο της Αθήνας, καθώς και τις πλατείες των αγανακτισμένων. Όλα έργα αυτού του κοπρίτη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.